Lezersvraag: Het plaatsen van tandimplantaten in Pattaya

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
15 mei 2014

Beste lezers,

Door mijn jarenlange bezoekjes aan Thailand is dit land inmiddels mijn vaste vakantieland geworden. Pattaya is mijn “uitvalsbasis” van waaruit ik per huurauto zowat het hele land doorkruis maar nu heb ik een vraag.

De bijdrage bij mijn zorgverzekeraar in Nederland voor tandartskosten heb ik al jaren geschrapt, maar mijn vrouw blijft haar tandarts echter trouw. Na het consult bij de plaatselijke tandarts in Nederland werd haar een begroting aangeboden. Moeizaam trekken tand € 67,24. Gebitsreiniging per 5 minuten € 25,12.
Ook is mijn vrouw toe aan een implantaat. Een gewone tand, dus geen kies of snijtand. Begroting € 2500,–

Voor een complete gebitsreiniging bij mijn plaatselijke tandarts in Pattaya betaal ik 600Bath. Mijn tandarts werkt niet met tijdeenheden maar maakt mijn gebit grondig schoon. Soms zit ik daarvoor meer dan twintig minuten in de tandartsenstoel te transpireren want zo’n tandartsenfan ben ik niet.

Eindelijk is mijn vrouw overstag gegaan. Ze wil de implantaat laten plaatsen bij een tandarts in Pattaya. Nu weet ik niet of mijn tandarts daar wel de juiste keuze is. De praktijk is netjes en schoon maar kleinschalig en bovendien, er zal links en rechts best wel wat concurrentie zijn.

Wij vertrekken 25 mei weer naar Thailand. Mijn vraag aan is; wie heeft ervaring in het laten plaatsen van implantaten in Pattaya? Welke kliniek kunt u mij aanbevelen?

Reeds bedankt voor uw informatie,

Peter

23 reacties op “Lezersvraag: Het plaatsen van tandimplantaten in Pattaya”

 1. haazet zegt op

  Peter,

  Een inplantaat wordt door een kaakchirurg geplaatst.
  Ik heb 3 inplantaaten, in het Bangkok Pattaya hospitaal laten plaatsen vorig jaar,
  Geinporteerd ex zwitserland door kaak chirurg geplaatst 72000 baht per stuk.
  Naar mijn mening de beste veiligste methode , er wordt een echte scan gemaakt van je kaak
  Etc etc……..en geen pijn gehad.

  Groetjes Haazet..

 2. Soi zegt op

  Implantaten worden noch in NL noch in TH door tandartsen geplaatst. Tandartsen doen een eerste beoordeling, mn of er voldoende bot aan de kaak zit om de implantaat in te zetten. Voor de feitelijke behandeling wordt men zowel in NL als in TH doorverwezen naar een paradontoloog. Niet naar een kaakchirurg, dat is weer een andere specialisatie. In TH zijn overal meerdere tandklinieken te vinden, groot en klein, duur en goedkoop. Het is niet gebruikelijk noch in NL noch in TH dat implantaten in een ziekenhuis worden geplaatst. In TH kan dat wel als in dat ziekenhuis een tandartsenpraktijk en een parodontologie is gevestigd.
  In BKK e.o. betaal je per implantaat tot zo’n 55.000 baht per stuk. In de meer kleinere steden komt de prijs op ongeveer 45.000 baht per stuk. Als je kaak desondanks het ingrijpen van een kaakchirurg vereist, zie reactie @Haazet, ben je uiteraard duurder uit. Maar ga in het algemeen maar uit van een prijs van 50.000 baht per stuk, dan kom je, met wat speling omhoog of omlaag, prima uit.
  Ik heb 3 jaar geleden in Khon Kaen 4 implantaten laten zetten: totale prijs toen 160 duizend baht.

 3. Joseph Jongen zegt op

  Heb ongeveer 6 jaar geleden 2 implantaten laten plaatsen in Pattaya en nog steeds tot volle tevredenheid. Adres: Dental Care Center, 418/13-14 M9 Central Pattya Road. Komend vanaf 2nd rd aan de rechterkant van de weg. Er hangt een grote lichtbak (blauw-wit) met onder meer het opschrift “zahnartz” De tandarts Dr. Warin Leekpan heeft een opleiding in Amerika gevolgd voor het plaatsen van implantaten. Verleden week weer alles even laten controleren en gebit schoongemaakt. Als langdurige klant waren de kosten nihil!
  Warin spreekt redelijk Engels. Kan hem aanbevelen.

  • Jolanda zegt op

   Kom zelf ook al jaren bij dezelfde tandarts.Hij is geweldig en mijn man heeft ook zijn implantaten 6 jaar geleden laten plaatsen. Helemaal top! Succes ermee

 4. Jan Kok zegt op

  Als u echt op zeker wilt gaan kunt u daarvoor het beste naar het Bankok pattaja hospital gaan.
  Ook in Nederland kunt u de side en de mogelijkheden daarvan opzoeken.

 5. Ad Koens zegt op

  Ahoi Peter, en zijn “duizenden” tandartspraktijken. Daar zitten hele slechte tussen en uiteraard hele goede. Zoals je aangeeft is de juiste keuze echter moeilijk. En een verkeerde keuze weegt niet op tegen de kleine uiteindelijke verschil-besparing in geld. Ik vertegenwoordig Bankok Pattaya Hospital in Nederland en kan je van dienst zijn in het voortraject en je in contact brengen met de juiste mensen. Ook kan ik bemiddelen in betaalbaar verblijf ter plaatse op schitterende locatie. (View Talay 5-C). Gelet op de reactie van Haazet (ook BPH) is een orientatie wellicht zinvol. Ik doe geen actieve acquisitie, mocht je belangstelling hebben dan wacht ik het graag af. Vriendelijke groet, Ad J. Koens. (Zie linkedinn).

 6. Peter Pet zegt op

  Ik begrijp inmiddels dat we bij een kaakchirurg moeten zijn, bedankt voor de reacties.

  Het Bangkok Pattaya Hospital is waarschijnlijk de beste optie maar met dat ziekenhuis heb ik wat minder prettige ervaringen.

  Daarom mijn vervolgvraag; Pattaya heeft meerdere ziekenhuizen, wie heeft ervaringen met deze ziekenhuizen voor wat betreft Implantaten?

  • Kees zegt op

   Advies van mijn vriend die een heel werkzaam leven als tandarts achter de rug heeft in Nederland: ga naar het Bangkok Pattaya hospitaal naar de tandarts. Ik heb er zelf ook louter goede ervaringen.

 7. Jos zegt op

  Of het mogelijk is om in je vakantie een implantaat te plaatsen hangt vooral af van de lengte van je vakantie.

  Om bot te sparen wordt meestal niet geboord maar met een kleine priem een gaatje gemaakt.
  De implantaat wordt daarin bevestigd.
  De implataat moet enkele weken / maanden vergroeien voordat er een tand op gezet kan worden.
  Binnen 3 a 4 weken is dit niet vergroeit.

 8. eduard zegt op

  hallo ik heb zelf ook implantaten en ik ga alleen maar naar bangkok hospital en zeer goede ervaringen je betaalt beduidend meer maar ik ben bang voor de ,,gewone,, tandarts. Er zullen echt wel goede bijzitten ,maar er werken hier veel duitse tandartsen,die in hun vaderland niet meer mogen werken. en als een implantaat problemen gaat geven, ben je verder van huis gr. eduard

 9. Hans Aling zegt op

  Beste Peter,Ik ben vol verdieping in het Hiltonover mijn behandeling in Pattaya,de dentist clinic waar ik geweest ben zit op de 4e verdieping in het Hilton shoppingcentre, excellent, de vrouwelijke tandtechnieker is extreem goed.Ik had nog 4 voortanden onder en een bovenplaat.Zij heeft op de kaak van mijn ondertanden een volledige implant gecreeerd,nu 2 jaar geleden.Ik kan je nu vertellen, dat ik nog nooit zo goed heb kunnen kouwen,geweldig.De operatie was wel wat pijnlijk, maar het resultaat was zo goed’Ook mijn nieuwe boven prothese is geweldig, er komt nooit iets onder te zitten,zodat je daar dagen last van hebt.
  Ik kan je haar ten zeerste aanraden.De kosten totaal was ong.400 000 bath.Wil je nog meer info,geef me dan een belletje op 0884675450. Sterkte!!

 10. G.graafmans zegt op

  Informeer eerst eens bij je eigen verzekering….als het nodig is, krijg je het grotendeels van je eigen verzekering .als dat zo is, hoef je je maar goed 200€ bij te betalen. Nu heb ik het over het plaatsen van een implantaat in het ondergebit. Want dat is het belangrijkste voor een goed functionerend gebit.

  • Dick zegt op

   Ik ben het helemaal eens met G.graafmans .Vorig jaar ben ik voor inplantaten bij de tanarts school geweest in Chiang Mai ,werd daar geweldig geholpen en het kosten 45.000 bath .Ik heb toen in Nederland geinformeerd bij mijn verzekering kosten 125 euro per kaak dus 250 euro en 360 euro de standaard eigenbeidragen dit is de basisverzekering.
   Ik had dit doorgegeven aan een Nederlander die met het zelfde probleem zat en morgen 16 mei wordt hij geholpen in Nederland

 11. Henk zegt op

  Het Bangkok-Pattaya Hospital is een perfekt Hospital .Echter als je op je budget moet letten blijft het daar bij een bezoek .De prijzen die daar hanteert worden gaan al boven de Europese prijzen en voordat je daar weg bent heb je gegarandeerd als buitenlander een arsenaal aan bijkomende complicaties (sponsoren heet zoiets in Nederland)
  en ben je duurder uit dan in een Nederlands ziekenhuis .
  Ben daar een keer geweest voor een offerte van een heupprothese en die kwam inclusief de verwachte complicaties uit boven de 500000 Baht .Het uiteindelijk bedrag wat ik kwijt was voor mijn heup was 125000 Baht en zonder complicaties .Denk dat het met een implantaat ook zo zal verlopen dus kijk eerst eens in Nederland rond en anders laat je eerst goed voorlichten bij een Thaise chirurg .
  Succes en hopelijk weinig pijn of problemen.

 12. Christina zegt op

  Vraag eens na bij je ziektekosten verzekering in het basispakket zit ook dingen geef een voorbeeld een klik
  Gebit enz. Uiteraard moet je wel vooral toestemming hebben. Ik ben bij Agis jaren geleden werd er door mijn extra tandarts verzekering dingen betaald toen niet meer kwam met rekening niet betalen.
  Sinds kort weer wel maar je moet toestemming hebben. Bij mijzelf ik ben voor 1000 euro verzekerd 75%.
  Maar ik moet wel zeggen er zijn goede tandartsen in Thailand. Maar maak van tevoren een afspraak en wat extra dagen voor als je helemaal klaar bent.

 13. andre123 zegt op

  @ Henk, heeft even niets met tanden of kiezen te maken, maar een kennis van mij heeft 3 jaar geleden een nieuwe heup in Thailand gekregen, deze vrouw is 92 jaar oud, dit is in het staats ziekenhuis gedaan a 40.000 baht en ze leeft en loopt nog steeds en komt dit jaar weer op vakantie en niet voor een heup, dit is even om iedereen de mond te snoeien dat ze in de staats ziekenhuizen niets kunnen.
  P.s. ik heb zelf net 3 kronen laten maken bij een lokale tandarts a 16.000 baht en alles zit perfect.

 14. Henk zegt op

  Andre123 ik hoop dat de redactie dit niet als chatten gaat beschouwen en ik weet ook heel goed dat een heup een beetje anders is dan een implantaat .
  Wil hier eigenlijk alleen mee zeggen wat jij ook vermeld dat er vele goede chirurgen in Thailand zijn die je prima tegen een Thaise prijs kunnen helpen .
  Ben zelf inderdaad ook in een staatsziekenhuis geholpen aan mijn heup en is allemaal perfect verlopen .
  Dus ren niet meteen naar een privehospital met veel marmer en mooie meiden maar kijk links en rechts eerst goed rond ,dan krijg je een betaalbare operatie met een heerlijke Thaise service .

 15. denny zegt op

  Vandaag ben ik in voor informatie in Khon Kean geweest in het grote universiteitsziekenhuis genaamd Ci -na ka -rien gelegen langs de snelweg naar Udon Thani.
  Mijn vraag , waar ben jij geweest in Khon Kean ? En wat was de naam van de arts die jou heeft geholpen ?
  Het ziekenhuis komt erg professioneel over de kosten van een kies implantaat is 55000 baht inclusief de porselein kroon en tandtechnische kosten. Ik moet twee implantaten hebben dus met twee kronen dat wordt dan dus 110.000 baht .
  Volgende week moet ik dat beslissen. Ik ben benieuwd waar jij dit hebt laten doen ?

 16. Henk zegt op

  Dental Care @ Pattaya Central road…..is absoluut een aanrader.
  Bangkok Pattaya Hospital is zoals met alles schreeuwend duur en matig in de behandelingen en ook niet de specialist c.q gewezen plek voor dit.soort behandelingen.

  groet
  Henk

 17. ludo zegt op

  In khon kaen rechtover het postkantoor is een goede tandarts praktijk Ik spreek van ondervinding
  Het aantal klanten in de wachtkamer zegt genoeg
  Ze hebben een 2de zaak rechts voorbij de big C , heeft ook een groot klantenbestand
  Hopelijk kunde met de informatie iets doen
  groeten

 18. Peter Pet zegt op

  Hartelijk bedankt voor de vele raadgevingen en adviezen.

  Wij verblijven zes weken in Pattaya. Die tijd is dus blijkbaar te kort voor het plaatsen van een complete implantaat.De betreffende tand moet overigens ook nog verwijderd worden. Volgens de tandarts van mijn vrouw moet daarna in de meeste gevallen de wond eerst genezen. Een enkele keer wordt er na het trekken van de tand de implantaat direct geplaatst. Daarna moet deze eerst “ingroeien”, ’n proces van soms enkele maanden. Daarna kan de kroon geplaatst worden.

  Voor diegene die permanent in Thailand wonen is deze procedure geen bezwaar maar vakantiegangers zullen meerdere reizen moeten maken. Wegen de besparingskosten dan nog op de kosten van een behandeling in Nederland? Ik denk het niet.

  Mvg Peter Pet.

 19. Christina zegt op

  Vraag eens via Internet email om informatie bij een tandartsen in Pattaya de prijs de tijd enz. Er zijn genoeg goede tandartsen daar je wordt dan ook een stuk wijzer. En misschien als de tand al in Nederland eruit is en geheeld geef dat aan in de mail kan het misschien sneller vraag dan ook de prijs op verschil kan soms groot zijn.

 20. Peter Pet, zegt op

  Christina,

  Bedankt voor je reactie. Wij vertrekken 25 mei voor zes weken naar Pattaya. Mailinformatie zal niet meer lukken. Vandaag is overigens de tand getrokken.

  De wond is dus al aardig geheeld als we daar zijn. Ik heb goede adviezen en reacties ontvangen. Misschien is het mogelijk om aan het einde van onze vakantie de implantaat te laten plaatsen. Begin december hebben we ’n 2e reis gepland. We kunnen overleggen of, middels een noodkroon, de definitieve kroon dan geplaatst kan worden.

  Dit is alleen interessant bij een aanzienlijk prijsverschil. Maar het Bangkok-Pattaya- Hospital zal het zeker niet worden.

  Mvg Peter Pet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website