Lezersvraag: Mijn tandartsverzekering opzeggen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
20 december 2016

Beste lezers,

Ik wil mijn aanvullende tandartsverzekering opzeggen. Ik betaal nu per jaar aan premie: ongeveer 180 Euro. Ik krijg 75% vergoed tot max. 250 Euro. Ik ga (in Nederland) 2 keer per jaar naar de mondhygiëniste en naar de tandarts.

De laatste 3 jaar is er niets bijzonders aan de hand geweest. Geen gaatjes of zo. Alleen controle en schoonmaken. En een keer foto’s. Daarvóór wel een keer een bacteriekweek (vrij prijzig) en een gaatje vullen. Ik heb een redelijk goed gebit.

Al met al is de verzekering voor mij nét iets voordeliger dan alles zelf betalen. Veel maakt het niet uit.

Maar ik bedacht:
Ik verwacht geen grote reparaties. Ik kom toch een paar keer per jaar in Thailand. Misschien is het veel goedkoper om mijn gebit daar te laten schoonmaken (2 keer per jaar) en te laten controleren (1 keer per jaar).

Ik zou graag ervaringen willen horen. Met prijzen uiteraard. 😉

Groet,

Rene

19 reacties op “Lezersvraag: Mijn tandartsverzekering opzeggen?”

 1. Fred zegt op

  Sorry Rene,

  Wat is dat voor een rare verzekering. Je betaald 180 en krijgt maximaal 250 euro uitbetaald.
  De firma loopt maximaal 70 euro risico.
  Nu ben je WEL een keer aan de beurt en krijg je 250 euro maximaal betaald.
  Ik was hier nooit aan begonnen als ik jouw was.

  Mvg.

  Fred

 2. henk zegt op

  Ik heb jaren geleden mijn aanvullende verzekering voor de tandarts al opgezegd. Ik ga twee keer per jaar naar de tandarts in Thailand om mijn gebit schoon te maken. Kosten Bath 800 per keer. Mijn vrouw haar gebit is verleden jaar geheel gerenoveerd. Schoonmaken, tanden opvullen en twee bruggen. Kosten Bath 12.000.

 3. Bert zegt op

  Beste Rene,

  Ook bij grotere uitkeringen dus hogere premies is het meestal een sigaar uit eigen door.
  Als je wel hogere tandarts kosten gaat maken is de € 250 maximale uitkering tegen de €180 premie per jaar een kruimel en de rest zal je zelf moeten betalen.

  Veel succes en groet, Bert

 4. Jay zegt op

  Onzinnige verzekering . Waarom je verzekeren voor maximaal 70 Euro voordeel . Snel opzeggen .

 5. Rienie zegt op

  Dag rene
  Wij hebben al jaren geen verzekering meer. We wel ook eens een kroon gehad en gaan 2x per jaar voor reinigen en ook voor controle of in Thailand of in Zuid Afrika. We hebben gemerkt dat we zeker niet teveel betalen t.o.v. verzekerd zijn. Ik geloof dat we de laatste keer 40 euro betaalde voor reinigen. Ook in Nederland is deze discussie aan de gang. Zoek daar eens informatie. Als je in Nederland goedloper uit bent dan ben je dat in Thailand zeker. Succes rienie

 6. Kees 2 zegt op

  Een vriend van mij is tandarts en adviseerde mij om voor die lullige vergoeding NOOIT een verzekering af te sluiten.

 7. rene23 zegt op

  Aanvullende tandartsverzekeringen zijn over het algemeen waardeloos (consumentenbond)
  Het kost meer dan het oplevert en ik heb de verzekering beeindigd.
  Mijn vorige verzekeraar (DSW) vergoedde 2 keer per keer jaar € 11 voor de mond hygienist, werkelijke kosten € 50-€ 70 per keer.(de baas van DSW is de rijkste man ven Delft)
  Dit is belangrijke preventieve mondzorg, maar betalen?ho maar.
  Wat wel vergoed wordt is verdovingen en trekken, dan hou je geen tanden meer over en zit je straks met een kunstgebit (wordt meestal wel vergoed)
  Ik moet nu 2 implantaten laten zetten, kosten € 2500, geen enkele tandverzekering vergoedt hier iets van.
  Beter geld in de zak houden en zelf betalen als dat nodig is.
  In Thailand wordt je gebit voor een prikkie schoongemaakt door prima tandartsen!

 8. Peter zegt op

  Fred,

  Met die verzekering is niets mis. Vergelijk het eens met ’n brandverzekering. Je bent bijvoorbeeld verzekerd voor € 300.000. Je betaald dan per jaar toch ook geen € 300.000 aan premie? Soms zit het voor de maatschappij mee en dan weer eens tegen.

  En voor René. Met een gezond gebit, en dat heb je blijkbaar, kun je beter de tandartsverzekering opzeggen en in Thailand je gebit jaarlijks laten controleren. Je kunt hier voor €180.– aardig wat aan je gebit laten knutselen.

  Succes, Peter.

  • Fred zegt op

   Beste Peter.

   Hij is voor maximaal 140% verzekert.
   Om in jouw gedachte verder te gaan en je wilt je huis verzekeren voor 300.000 euro dan moet je in jouw geval de premie van 205.000 euro voldoen.
   Conclusie: Jouw vergelijk raakt kant nog wal.
   Sorry.

 9. bob zegt op

  gauw opzeggen en in Thailand laten doen, Controle en schoonmaak 1000 baht, Gaatje vullen, afhankelijk van grootte ca 1000 tot 1500 baht. M.a.w. 7 behandelingen voor dezelfde kosten.

 10. enditdan zegt op

  Heb dit tijdje terug al eens gemeld: verkeer zo’n beetje in dezelfde (gelukkige) situatie en heb nooit, nee, nog nooit een tandartsverzekering gehad of afgesloten (was ambtenaar-dus geen ziekenfonds), dus altijd alles zelf betaald. Wat jij voorstelt doe ik inmiddels al jaren-ben elk jaar wel 2-3 mnd in TH. De normale controle+reinigen+fluor etc (kostte me de laatste keer nog in Nl ruim 90 eur) kost mij in TH 800 bt (was 700 tot verleden jaar), dus net 20 euries. Een vulling verwijderen/inzetten e.d. kleine ingrepen kosten ook in die orde van grootte. Dit is in het BKKse toeristenghetto.
  Elk Thais hospital heeft ook wel een dentist-afdeling-daar zullen prijzen wat hoger liggen, in de buitengewesten wel lager-maar minder kans op goed engels e.d. Standaard van deze clinic is tenminste gelijk aan die hier in NL-met een groot verschil: ze zijn er veel, stukken, heel veel vrindelijker en maken eigenlijk nooit de gehaaste geld-beluste indruk die je bijna altijd in NL aantreft. Wel meteen cash betalen-bon op verzoek.

 11. Malia zegt op

  Rene ik zou die verzekering maar snel opzeggen. Tandartsen in Thailand zijn heel kundig en goedkoop, als er geen problemen zijn gaat dat niet meer dan 50 Euro kosten, afhankelijk van hoe luxe de clinic is natuurlijk.

  Groetjes

  Malia

 12. Willem zegt op

  Dit is geen bedrag alleen vd tandarts, maar voor meerdere dingen zoals bv fysiotherapie.
  Tandartskosten zijn hier heel goedkoop. Kroon voor ongeveer 130 euro. In Nederland zo ongeveer 500. Dus….
  Als je deze premie alleen vd tandartskosten betaald…skippen.

 13. Peter zegt op

  Zeg Bob, 1000 Bath voor controle en schoonmaken? Zit er dan soms ook een pedicure bij? Dat kan echt een stukje goedkoper. Ik betaalde jaren 600 Bath, het welke recent verhoogd naar 700 Bath. Voor dit bedrag is mijn tandarts, en zonder pedicure, bijna 30 minuten aan het werk. Gewoon links en rechts eens wat informeren.

 14. Aljosja zegt op

  Hi Rene

  Ik weet niet waar in Thailand je elk jaar naar toe gaat maar Happy Tooth Dental practice heeft twee branches in zowel Thailand (Phuket on Patak Road 135/15) als in Nederland (Wassenaar, zie: http://www.happytoothwassenaar.nl). Dr Suthip Leela is de tandarts. In NL is controle rond Euro 20 en 30 min schoonmaken rond Euro 30-40. Tarieven liggen in Phuket 30-50% lager. Als er niets ernstigs gebeurd kun je het beste gewoon zelf betalen. Fred heeft gelijk, jouw verzekering biedt onvoldoende waarde.

  Groet, Aljosja

 15. Jean zegt op

  Zuinigheid met vlijt maar beste man het is je GEBIT. Voor een dubbeltje op de eerste rang zitten is denk voorbij. Ik vind het ook vreemde verzekering en ben het met met bovengenoemde schrijver eens….nu ben je WEL aan de beurt. Ongeluk krijgen enz enz. Man man denk even goed na. Als je auto defect is,kan het erg kassa zijn.Daar wel geld voor over en op je gezondheid beknibbelen. Succes

 16. Theo zegt op

  Ik heb in februari as afspraak gemaakt met tandheelkundigcentrum Bohput op Koh Samui. Betaal dan 1800 bath voor een professionele teeth cleaning (with the Air flow and Ultrasonic cleaner) . Vraag mij nu af of dit niet te duur is na bovenstaande reactries te hebben gelezen. Kan iemand mij bevestigen dat ik hier goed aan heb gedaan?

 17. evie zegt op

  Nou u heeft al genoeg info. is qua positieve reactie’s ook mijn ervaring,fotootje en verdoving zijn vaak gratis althans bij mij wel gebeurt en tand trekken 500bath =ongeveer 13 euro moet je in Nederland mee aankomen pffff, nee thailand als je er toch bent, eengoed nee beter heel goed alternatief.
  Nederlandse tandartsen met hun prijzen afspraken door de VVD aangemoedigd, puur mafia.

 18. Jan S zegt op

  Sinds ik mijn extra tandarts verzekering heb opgezegd snoep ik minder en poets regelmatiger mijn tanden.
  Ga hier in Thailand voor mijn jaarlijkse twee schoonmaakbeurten die door een tandarts gedaan worden. Dus controle is er bij inbegrepen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website