Beste lezers,

Vorig jaar – 2018 – kon ik het SVB Levensbewijs nog laten ondertekenen en stempelen op het locale Police Station; voor 2019 komt die mogelijkheid niet meer voor op het betreffende formulier … nu nog uitsluitend deze 3 opties als bevoegde autoriteit:

 1. de Nederlandse ambassade in Bangkok
 2. het Consulaat in Phuket
 3. Social Security Office SSO

Ik had over die vervallen optie – local Police Station – via twitter contact met de SVB en daarin bevestigt de SVB dat nu nog uitsluitend de 3 hierboven opties van toepassing zijn. Dat wordt dus reizen geblazen …

Aangaande optie 3. Social Security Office … ik zocht op internet wat de dichtstbijzijnde locatie is vanaf Koh Phangan, maar ik kom er niet achter … suggesties?

Groet,

Karel


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

25 reacties op “SVB Levensbewijs laten ondertekenen en stempelen?”

 1. Joop zegt op

  Koh Samui. Kwestie van even googelen…………Vlakbij de ferry aan de westkust. Je loopt er bij wijze zo binnen. Je wordt goed geholpen. Suc6.

 2. PaulW zegt op

  Kan je helaas niet helpen met de dichtstbijzijnde SSO office. Volgens google maps is dat Bangkok. Oops, inderdaad reizen. Maar d’r zou toch wel 1 dichterbij moeten zijn.

  SSO office heeft als voordeel dat je gewoon kunt binnenlopen tijdens de openings uren. In Laem Chabang nabij Pattaya althans. Daar zit speciaal een dame die dat formulier voor je afstempelt. Neem aan bij andere SSO kantoren ook.
  Bij de ambassade moet je een afspraak maken en precies op tijd zijn. Minder flexibel dus.

  Paul

 3. Christiaan zegt op

  Als het niet is veranderd intussen, dan kan je terecht bijKrabi Provincial Security Office,
  Adres: 99/8 Sritang Road, Krabiyai,
  Muang District, Krabi postcode 81000
  Telefoonnummer 075663620-22

 4. PaulW zegt op

  Beste Karel,

  Ik heb nog even verder gespeurd en Surat Thani als uitgangspunt genomen. En vanuit daar wijst google maps me naar Social Security Office Nakhon Sri Thammarat. Nog steeds een stuk reizen, maar dichterbij dan Bangkok. Hoop dat je hier iets aan hebt.

  Paul

 5. Leo Th. zegt op

  Website SSO: http://www.sso.go.th Keuze in Thaise of Engelse taal.
  E-mail: info@sso1506.com
  Telefoon: 1506
  Succes! In feite zou de SVB via hun website de adressen van de SSO kantoren moeten vermelden en actualiseren.

 6. CeesW zegt op

  Karel, ik zit met hetzelfde probleem. Ik heb een mailtje gestuurd naar het SSO met de vraag waar hun dichtstbijzijnde kantoor in de nabijheid van Roi-Et city is, maar ze geven totaal geen reactie. Mijn Thaise vrouw woont met onze kinderen in de buurt van Roi-Et en ik heb haar geadviseerd om naar het districtskantoor in Pho Chai te gaan, waar al onze gegevens zijn opgeslagen. Destijds moest ik ook een SVB-levensbewijs van onze beide kinderen verstrekken en die heb ik ook steeds door het districtskantoor laten verzorgen en dat ging prima. Om mijn vrouw naar Bangkok, Phuket of het hoofdkantoor van SSO te laten reizen vind ik onverantwoord. Ik probeer het gewoon op de oude bekende manier en ga er van uit dat de SVB daar mee akkoord zal gaan. En zo niet, dan hoor ik dat t.z.t. wel. Mocht jij nog een reactie ontvangen van het SSO met vermelding van hun kantoren elders in Thailand dan houd ik me aanbevolen als je die gegevens met mij wilt delen. Vr. gr. Ceesw.

  • Ger-Korat zegt op

   In het centrum van Roi Et bevindt zich dicht bij de Amphur/gemeentehuis een SSO kantoor. Makkelijk te vinden want een toren is tegenover het gemeentehuis in aanbouw.
   Kopieer het volgende in google maps voor het adres van de SSO, zag in google maps ook een foto van het gebouw:
   21/9 ถนนราชการดำเนิน อำเภอเมือง Amphoe Mueang Roi Et, Chang Wat Roi Et 45000

  • john zegt op

   in het algemeen: zoek op google gewoon op social security en noem daarbij de dichtsbijzijnde grote plaats. Komt gewoon tevoorschijn!

 7. george zegt op

  Kwestie van googelen en dit kwam ik tegen

  https://map.longdo.com/p/A10182917/mobile?locale=en

  Groet George

 8. Taruud zegt op

  In Udon Thani is ook een SSO: 216 Tambon Nong Bua, Amphoe Mueang Udon Thani, Chang Wat Udon Thani 41000, Thailand
  Open van 8.30 tot 16.30

  Jammer dat het niet meer kan bij het plaatselijk politiebureau of bij de gemeente. Maar is wel te combineren misschien met jaarverlenging of een 90 dagen melding.

  • Bob, Jomtien zegt op

   UITDRUKKELIJK: NEEN. waarom toch deze ongefundeerde (misschien) adviezen

   • Taruud zegt op

    Wat bedoel je met Nee? Niet het politiebureau of gemeente? Of niet tegelijk met jaarverlenging of 90 dagen melding?
    Ik zou er voor zijn om ook het bewijs van in leven zijn te laten verzorgen door het Immigration Office. Zij hebben al alle gegevens en zien je (meestal) in persoon verschijnen.

 9. peter zegt op

  gegoogled “sso office locations in thailand”, in google maps zijn ze te zien.

  https://www.google.nl/search?q=sso+office+locations+in+thailand&npsic=0&rflfq=1&rlha=0&rllag=13723096,100587850,7819&tbm=lcl&ved=2ahUKEwiP1K-IkN_jAhWLzKQKHS0MBKcQtgN6BAgbEAQ&tbs=lrf:!2m1!1e3!3sIAE,lf:1,lf_ui:3&rldoc=1#rlfi=hd:;si:;mv:!1m2!1d8.284146460924878!2d100.71684163786176!2m2!1d6.270880281042651!2d98.77775472379926!4m2!1d7.278642779129201!2d99.74729818083051!5i9

  Hoe meer je inzoomt op locatie, hoe meer er verschijnen per locatie.

 10. Renévan zegt op

  Vanaf Koh Phangan een boot nemen die naar Nathon (Koh Samui) vaart, vanaf hier loop je in 5 minuten naar het SSO. Denk erom dat een eventuele partner ook mee moet. De dame die mij vorig jaar hielp en ook moet ondertekenen sprak geen woord Engels. Dus ik moest zelf aangeven wat moest worden aangekruist. Ze wist wel van het formulier en had hier ook een ordner voor.

 11. ton zegt op

  elke provincie heeft een sso kantoor in heel thailand

 12. Karel van der Bijl zegt op

  Het Googlen werkte nu wel (ver)helder(end) en ik kom inderdaad bij Koh Samui uit … Dank je wel Joop – en uiteraard ook de anderen geageerders – 😉
  Ik ga het combineren met de 90 dagen melding bij Immigration Office … 1 trip, 2 zaken geregeld; efficiënter kan haast niet LOL …

 13. Ype zegt op

  Ik heb een mailtje gestuurd naar SVB om mij een adres lijst toe te sturen waar ik de kantoren van SSO kan vinden in Thailand ,na 2 dagen had ik een goed overzichtige lijst mogen ontvangen

  • Karel van der Bijl zegt op

   … had ik mogen ontvangen … of > heb je ontvangen ??

 14. Antonius zegt op

  beste karel,

  Kan je niet gewoon een stempel halen op het gemeente huis. Dat is in Thailand toch Amphur of vergis ik me.

  en Notaris mag toch ook !!!

  Sukses Antonius

  • Karel van der Bijl zegt op

   Nee Antonius, de instructie op het formulier Levensbewijs geeft alleen de 3 genoemde opties aan; andere oplossingen worden, zo wordt mij door SVB gemeld, niet geaccepteerd … Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst LOL

 15. john zegt op

  beetje onhandig als je een vraag stelt over “waar is dichstbijzijnde sso office”als je in de vraag niet aangeeft waar je woont !
  Hetzelfde als wanneer je de weg vraagt naar >> hoe kom ik op bestemming als je niet opgeeft wat je bestemming is!!

 16. theoS zegt op

  Wat is de naam van het SSO kantoor in het Thais? Ben genoodzaakt een taxi of iets dergelijks te nemen van Sattahip naar Laem Chabang daar ik zeer slecht ter been ben door een verkeers ongeval. Als ik zeg SSO dan weet de Thai niet waar ik het over heb. Misschien dat Tino Kuis het weet?

  • Tino Kuis zegt op

   OK, theoS

   Dat is สำนักงานประกันสังคม samnakngaan prakan sangkhom (tonen: stijgend, hoog midden -laag midden -stijgend midden)

   samnakngaan is kantoor

   prakan is verzekering

   sangkhom is maatschappij

 17. Taruud zegt op

  Kunnen we niet een gecoördineerde actie doen naar het SVB om het bewijs van in leven zijn te laten verzorgen door het Immigration Office. Zij hebben alle gegevens en zien je (meestal) in persoon verschijnen. Gemakkelijk voor iedereen, lijkt me.

 18. rentenier zegt op

  Ik was 2 jaar geleden bij het SSO kantoor in Chantaburi omdat ik van enkele landgenoten op het Thailandblog had gelezen dat ze daar een stempel hadden gehaald en ik heb er 2 uur aan besteed op het kantoor en ging zonder stempel naar huis (Ban Phe) omdat men zei niets van een afspraak met het SVB te weten. Ik heb vorig jaar het SSO in Rayong gebeld en die ontkenden er iets mee te maken te hebben maar het SSO in Nonthaburi wel. Ik dus maar naar de Nederlandse Ambassade. Ik heb de opmerking op het SVB formulier geplaatst betreffend mijn ervaringen met de Thaise SSO’s en de vraag of het SVB a.u.b. de gemaakte afspraken met het SSO nog eens kunnen ‘opfrissen’ en / of een briefje naar me sturen waarin duidelijk staat dat de SSO de taak heeft om mijn bewijs van leven met ondertekening en stempel te bevestigen. In ben benieuwd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website