Lezersvraag: Wanneer komen er weer strandstoelen op het strand van Patong?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
13 september 2014

Beste lezers,

Thailand is intussen ons favoriete vakantieland, bij voorkeur Patong Beach. In november zouden we graag weer gaan. Wij genieten altijd van het strand en maken gebruik van de strandstoelen en parasols.

Nu weten wij dat men het strand schoongeveegd heeft en dit niet meer wordt aangeboden. Wij zien ons zelf nog niet op een badhanddoek onder de tropische zon op het strand liggen. Weet u of er zicht op is wanneer er mogelijk weer strandstoelen en parasols aangeboden gaan worden?

Met vriendelijke groet,

Dinie

19 reacties op “Lezersvraag: Wanneer komen er weer strandstoelen op het strand van Patong?”

 1. danny zegt op

  beste Dinie ,

  Sinds kort beschikt Pattong Beach weer over een strand geweldig toch ?
  Voorheen groeide er alleen maar strandstoelen op het strand en zoveel dat je het strand niet meer kon zien .
  Deze nieuwe regering heeft het strand weer terug gegeven aan de zee en aan alle mensen , dus niet meer alleen voor een paar commerciële jongens , die goud geld verdiende aan bejaardenzorg met enorme stoelen , parasols en massages , nagel , haar en tatoeages shops .
  Het strand is een openbare plek , dus voor iedereen . Een kenmerk van een strand is dat je vrij uitzicht kunt hebben over het strand en de zee , zodat je over het strand kunt wandelen of op het zand kunt zitten of liggen .
  Overigens zijn er meer dan genoeg hotels aan de weg , waar al jullie wensen aanwezig zijn en blijven alleen niet meer op het openbare strand , dat moet gratis toegankelijk blijven zonder commerciële handel .
  Als de meeste mensen al die stoelen zouden waarderen op het strand zou Nederland en veel andere landen er van vol staan , echter de meeste mensen vinden het afschuwelijk en de junta denkt op dit gebied erg democratisch (wink Tino)
  een groet van Danny

  • ruud zegt op

   Vreemd genoeg, waren al die stoelen altijd bezet.
   Dan zou je toch denken, dat toeristen er blij mee zijn.

   Denkt u nu echt, dat ik in de brandende zon een dagje op het strand door wil brengen zonder parasol?
   Dat ik mijn hapjes en drankjes bij de supermarkt wil halen en met een coolbox slepen?
   Die zit trouwens niet in mijn koffer.
   Misschien ’s avonds een stukje langs het strand lopen.
   Maar daarvoor ga je toch niet helemaal naar Thailand?

   En ja, je kunt ook in een hotel naar het zwembad gaan.
   Maar daarvoor ga je niet naar een kustplaats.
   Dat kun je in Bangkok ook doen.
   Dat is wel zo makkelijk, want dicht bij het vliegveld.

 2. phet zegt op

  Nou Ruud,
  Wij denken er precies hetzelfde over. Wij nemen een guesthouse en gaan dagelijks te voet naar het strand. We hebben echt geen zin om parasols e.d. mee te slepen. Trouwens 1 parasol zal echt niet genoeg zijn.
  We drinken veel op het strand (en niet alleen alcohol) en we eten er elke dag. We hebben de vlucht voor januari reeds geboekt, maar als het strand zonder ligstoelen blijft gaan we toch veel korter in Patong blijven.
  We zijn erg teleurgesteld!

  • Bert zegt op

   Ook wij vinden het jammer, dat er geen stoelen en parasols meer op het strand zijn. Eventueel geeft men beide partijen hun zin; stukje wel commercieel; stukje niet commercieel.
   In ieder geval vind je bij ons appartement een zwembad met ligstoelen en parasols.
   http://www.vakantiehuisphuketthailand.nl

 3. will zegt op

  De wildgroei aan standstoelen was ernorm , hopelijk komt er een geregistreerd systeem , en blijft er plaats voor mensen die vrij aan t stand willen zitten of lopen. Trouwens de schaduwplekken aan het strand onder de bomen , zijn inmiddels weer ingenomen door de eerder weggejaagde haarvlechters , massage en drankverkopers. Voor toeristen geen plaats in de schaduw. Een stand zonder stoelen en parasols is zeker niet fijn voorde touristen

 4. Jan Hoekstra zegt op

  Groot dilemma. Eindelijk weer een strand zou ik zeggen. Zoek je de schaduw op van een palmboom, net zo makkelijk en tropisch.

 5. John zegt op

  Niet iedere tourist wil,en kan, de hele dag in de brandende zon liggen,en daarom zou een strandstoelen verhuur, met een goed controle systeem ,eigenlijk normaal moeten zijn.
  Ook een registratie systeem, met controle voor strandhandel zou de tourist ,en ook de werkgelegenheid ten goede komen.
  Voor iemand die liever een strand zoekt ,waar de tourist,alleen maar strand heeft,zonder dat hij zich moet storen aan strandstoelen,zijn er nog mogelijkheden genoeg in Thailand.
  In badplaatsen ,zoals Patong,Karon,Kata,of ook Pattaya etc.,waar jaarlijks duizenden van touristen komen,is het natuurlijk belachelijk om te verlangen, dat iedereen zich een palmboom moet zoeken, om zodoende schaduw te vinden, en geen afbreuk te doen aan de natuurlijke oorsprong van een strand.
  Die tourist die zo natuur verbonden is, zou eigenlijk al persoonlijke problemen moeten hebben,om met het vliegtuig te vliegen,met de auto te rijden,en in een hotel te overnachten, wat ook niet in een natuurlijke omgeving past,dus lekker thuis blijven.

 6. Dinie zegt op

  Fijn om te lezen dat er toch meer mensen zijn die. zeker de parasol zullen missen! Want je kunt echt niet zo op het strand liggen in de felle zon want je verbrand onherroepelijk!
  En mijn vriendin die kortgeleden in Thailand was gaf aan dat nu iedere toerist probeert een plekje in de schaduw te zoeken onder de bomen en dat het daar vol ligt.
  En ik ben het met John eens dat er een goed gecontroleerd systeem zou moeten komen wat betreft het verhuur van strandstoelen en parasols.
  Ik heb gelezen dat men daar in Pattaya intussen mee begonnen is.

 7. Nico zegt op

  Op een ligstoel onder een parasol, met de zee voor je is natuurlijk geweldig, maar als er eerst 20 mensen voor je liggen, voor de zee nog net kan zien, is het wel een beetje te veel.

  En dan de prijs; 180 bhat per persoon, per stoel, per dag en als je s’morgens huurt en je komt s’middags terug, is je “dagprijs” stoel aan een ander verhuurd. (dus 2x 180 Bhat).

  • Bert zegt op

   Kom al 22 jaar in Patong en heb nog NOOIT meer dan 100 baht betaald per stoel incl. tafeltje en parasol.

 8. ruud zegt op

  Onder de bomen in Patong stikt het van de rode mieren.
  Niet een geweldige plek om je handdoek neer te leggen dus.

  Wat betreft het aantal strandstoelen (ik dacht maximaal 3 rijen in Patong, zo breed is het strand nu ook weer niet) kun je niet alles hebben.
  Je hebt of genoeg stoelen om iedereen te laten zitten, of mensen moeten noodgedwongen terug naar het hotel, als er geen stoelen meer zijn.
  Andere opties zijn er niet.

  Een oplossing zou kunnen zijn, de helft van de hotels af te breken, maar daar zal waarschijnlijk weinig animo voor zijn.

 9. Jack G. zegt op

  Ik las vorige maand in een reactie over bedjeshandel in Hua Hin dat het in Patong nog wel een jaar kan duren voor alles weer in balans is gebracht. Maar ja, wat nu? Elkaar met parasols en palmbomen bevechten op Thailandblog is denk ik niet een oplossing.

  • ruud zegt op

   Ja wat nu?
   Het enige wat je als toerist zult kunnen doen is een ander strand MET bedjes zoeken.
   Dan zijn de bedjes binnen de kortste keren weer terug.
   Als was het alleen maar, omdat de hotels moord en brand zullen schreeuwen.

   Want wees eerlijk, niemand gaat de hele dag onder een brandende zon in gloeiend heet zand liggen.
   Als je dus een strandvakantie (met kinderen) voor ogen hebt staan, kun je alleen maar vertrekken naar een ander strand.
   Zeker als je een hotel zonder zwembad hebt.
   Patong en waarschijnlijk heel Phuket is dan geen optie meer.

 10. John zegt op

  Moderator: graag een reactie op de lezersvraag en niet chatten.

 11. rudi poldervaart zegt op

  Ik ga dagelijks naar het strand in Patong, en inderdaad de touristen klagen omdat er geen ligbedden meer zijn,maar het goede nieuws is ze komen terug, waarschijnlijk eind oktober begin november.
  Het zal maar een gering aantal zijn en worden beheerd door de overheid, en ze gaan werken met een ticket systeem maar dat is nog niet helemaal duidelijk. Ik zelf neem nooit een een ligbed en zoek de schaduw op in het Loma park, waar ik nog nooit last van rode mieren gehad heb in vergelijking met het park in Nai Harn beach in Rawai, daar eten ze je in een paar uurtjes helemaal op.

 12. A zegt op

  En niemand die dat strand nu schoon houdt
  Werkelijk je struikelt er bijna over alle troep die er ligt
  We wachten af en hopen dat er weer wat legale bedjes komen. Anders voor ons geen phatonh meer

 13. KhunSugar zegt op

  Moderator: graag een reactie op de lezersvraag, niet uw mening.

 14. alex zegt op

  Wij komen al jaren in patong, maar verkiezen meestal kleinere stranden in de buurt van patong boven patong beach zelf. Bijvoorbeeld Freedom Beach, Paradise Beach of Tri Trang Beach. Weet iemand of hier nog gewoon bedjes staan met parasols? Of bijvoorbeeld bij Kamala of Nai Harn en Kata? Of zijn echt alle bedjes van alle stranden verwijderd? Hoop dat iemand iets weet.

 15. Rudi Poldervaart zegt op

  Aan Alex…….. op geen enkel strand dat je opnoemt in Phuket staan momenteel bedjes, maar zoals ik hierboven al vermelde ze komen terug, dus nog even geduld. Aan A………wat je zegt over Patong beach is niet waar, dagelijks wordt het strand zuiver gemaakt door een kuisploeg, dat gebeurd altijd in de voormiddag, maar als het hoog tij wegtrekt en laagtij wordt, ligt het strand in de korste keren terug vol met rotzooi dat de zee achterlaat op het strand. Vooral de plastiek zakjes zijn een ware nachtmerrie hier, wanneer gaan ze dat eens aanpakken en geen plastiek zak in een plastiek zak steken als je een rolletje muntjes koopt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website