Beste lezers,

Wij zijn voornemens om in november 2015 weer naar Thailand te gaan, en wel naar Phuket Patong Beach. Echter hebben wij vernomen dat op de stranden van onder andere Patong Beach er geen strandbedden en parasols meer te verkrijgen zijn. Als ik naar Google ga zie ik alleen maar commentaren van september 2014 en later, maar kan ik nergens vinden hoe de situatie nu is en hoe het er ongeveer uit zal gaan zien in november 2015.

Aangezien wij beide niet meer de allerjongsten zijn, is dit toch wel van aanzienlijk belang, daar wij geen zin meer hebben om op een handdoekje en zonder parasol op het strand te gaan zitten.

Hopelijk kan u ons antwoord geven of naar iets verwijzen waar wij dan onze beslissing om naar Thailand te gaan op kunnen nemen.

Bij voorbaat hartelijk dank, en met vriendelijke groet,

Henk

13 reacties op “Lezersvraag: Hoe zit het met de strandbedden en parasols op Patong Beach”

 1. Rob zegt op

  Henk,

  Ben in januari 2015 op Patong geweest. Je kan er gewoon strandstoelen huren. Ze staan nu niet 5 rijen dik op het strand maar ze halen het voor je ergens uit een stalling vandaan. Persoonlijk vind ik het er beter op geworden. Het was te commercieel geworden. Nu is het weer in de gewone ‘proporties’ terug. Je zie weer meer van het strand en de omgeving.

  Je kan gewoon heerlijk onder de bomen bij het strand zitten. Niets aan de hand dus. Gr Rob

 2. John zegt op

  Beste Henk,

  Het is zo dat er beperkte parasols en ligbedden verkrijgbaar zijn om de corruptie tegen te gaan, omdat voorheen mensen verplicht waren om een parasol of ligbed te huren en belachelijk veel te veel voor betaald moest worden en het strand is voor iedereen vrij dus niet alleen voor de lokale bevolking die je probeerd een poot uit te draaien , het zou goedkoper zijn als je voor die weken een parasol en ligbed koopt aldaar en kunnen ze jou niet verplichten om een set van hun tehuren

  groet John

 3. Marcel zegt op

  Beste Henk,

  Er kan geen strandstoel gehuurd worden op heel Phuket en zeker niet in Patong.
  Zelf meegenomen strandstoelen en parasols worden door het leger in beslag genomen.
  In Patong kan je wel een plastic matje en parasol huren op door de autoriteiten aangewezen plaatsen op het strand.Echter jetski verhuurders hebben voorrang gekregen tav de zonaanbidders gekregen.
  Het is wel zo dat het leger een eind heeft gemaakt aan corrupte praktijken tav verhuur van strandmeubilair.
  Echter voor echte strandliefhbbenrs is het een behoorlijke achteruitgang.
  Ik was gisteren nog op Surin beach > een uitgestorven vlakte op een paar volhouders na, natuurlijk is het laagseizoenmaar dit heb ik nog nooit meegemaakt in de vele jaren dat ik op Phuket bezocht en nu woon.
  Helaas dus voor jullie geen goed nieuws.

  • Henk zegt op

   Beste Marcel,

   Ontzettend bedankt voor de reactie die je geplaatst heb, dit is inderdaad niet het nieuws waar ik op gehoopt had, maar wel de realiteit, en erg lang wachten of het nog verander wil ik ook niet, want nu kan ik goedkope tickets kopen, ik wacht nog even af en dan moet ik de knoop door hakken, in ieder geval ontzettend bedank voor de reactie.

   Met vriendelijke groet,

   Henk

 4. Cha chris zegt op

  Er is inderdaad geen ligbed te zien, het is overigens ook lekker rustig in Patong op het ogenblik.
  Wat wel een leuke opsteker is, het strand en de zee is schoon. Nu kun je rustig zonder schoenen of slippers rondlopen. Ook geen vervelende lieden met de bekende aanbiedingen van hangmatten, ijsjes drinken enzovoort. Het is maar waar je voorkeur ligt, drukte, herrie, viezigheid en bedjes, of nu superchoon en rust plus een schone omgeving. Ik ben voor het 2e, een combinatie van de 2 zou leuk zijn maar schijnt niet te kunnen.

 5. martymops zegt op

  Beste Henk,

  Ik woon al geruime tijd in Patong. Er zijn geen ligbedden meer te huur, wel kan je een berg zand waar ze 2 matten, die vroeger op de bedden lagen, opleggen huren voor 100 baht, wil je een parasol kost het nog eens 100 baht. Vanaf vandaag zijn er ook borden geplaats met de verwijzing dat je in bepaalde zones niet meer mag roken of voedsel gebruiken. Dit is trouwens niet alleen in Patong maar in heel Phuket. Triestig.

 6. Ronny Cha Am zegt op

  Hallo Henk,
  Laatst in april op patong beach waren er geen strandzetels, enkel de matjes van 5 cm, welk aan het hoofdeind werden verhoogd met zand. Ook parasols aanwezig. Ik denk als je gewoon bent op een verhoogde zetel te zitten…dan zal het matje u zeker tegen vallen. Surin beach hetzelfde.
  Het is er wel aangenamer en rustiger.

 7. Jan zegt op

  Ik ben ik in mei nog in Patong geweest, ik vind het prima zo…., het strand lijkt tenminste weer op een strand Volgens mij kan je nog beperkt een stoel en parasol huren, je kan op Paradise Beach overigens nog wel stoelen huren hoewel deze niet gelijk aan zee op het strand staan maar iets naar achteren. Ook ben ik op Surin Beach geweest wat een geweldig strand idd niet druk maar wel met de allure van een tropisch strand. Ik vond het geweldig maar als je met het idee gaat dat je er aan een gesloten rijen van strand stoelen en parasols gaat vinden dan kom je bedrogen uit.
  Jan.

 8. Odette zegt op

  Ben pas t’huis van 3 maand verlof in phuket. Juist je kan geen strand zetels meer huren heeft zijn voor en nadelen.een ander alternatief kan je helpen aan Gezellig apartement met heel mooi zwembad en tuin op 10 minutes stappen van zee. Een echte aanrader.

 9. Patty zegt op

  Hallo Henk,

  Afgelopen februari ben ik nog op Patong geweest, wat ik overigens vreselijk vond, maar dit terzijde.
  Het was toen onmogelijk, ook was eten en roken verboden?? Ik zou zeggen vlieg door naar Koh Lanta, koop daar een bedje of ga lekker naar een resort waar er bedjes zijn.
  Daarbij is het ook nog Thailand zoals Thailand was. Ik kom er nu ruim 20 jaar, was nog nooit op Phuket geweest en ik weet nu dus ook waarom niet.
  Succes.

  • Lex k zegt op

   Beste patty,
   Koh Lanta heeft geen vliegveld, je zal dus naar Krabi moeten vliegen en vandaar met busvervoer naar Lanta moeten gaan.

   Met vriendelijke groet,

   lex k.

 10. Yvon zegt op

  Ik ben afgelopen april op Karon Beach geweest, daar zijn enkele bedden (stretchers eigenlijk) te huur. Deze mogen niet aan de waterkant neergezet worden. De kosten voor 2 bedden + parasol zijn 300 Baht. Of je kon gebruik maken van plastic matrassen, wat voorheen op de ligbedden lagen, maar deze liggen dan op het zand.

 11. Theo zegt op

  Beste bloggers,
  In februari terug gekomen uit Thailand.twee keer in Phuket geweest.jammer dat dit eiland
  Tenonder gaat.wij komen er niet meer.we houden veel contact met jomtien .als daar ook de
  Mensen in de zand moeten liggen.zullen wij ons moeten beraden of we dit wel willen(moeten)
  Houden het scherp in de gaten.alternatieven genoeg.
  Veel plezier in het nu nog prachtige Thailand.
  Groetjes
  Theo


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website