Beste lezers,

Wij, mijn vriendin en ik, hebben nu zo’n beetje 10 jaar een internetcafe hier in de Isaan. Drie keer nieuwe papieren vergunning gekregen, nooit geen problemen. Wij verhuizen naar een groter pand aan de overzijde van de straat en nu moeten wij opnieuw een vergunning aanvragen. Wat ik al vreemd vond.

Alleen een adreswijziging vond ik eigelijk wel voldoende, omdat wij in 2015 nieuwe papieren hadden gekregen voor 6 jaar. Maar nee, opnieuw aanvragen. Maar nu komen ze er achter dat mijn vriendin een strafblad had, van iets van meer dan 15 jaar geleden. Nu krijgt zij dankzij deze nieuwe regering geen nieuwe vergunning meer.

Mijn vraag is wat te doen? De toko sluiten of is er ergens een oplossing? Anders ben ik genoodzaakt mij weer terug te trekken naar Nederland omdat er een stukje noodzakelijk inkomen wegvalt.

Groet,

Geert


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Lezersvraag: Strafblad en daarom geen vergunning voor een internetcafe, wat nu?”

 1. wibart zegt op

  Heeft die vriendin geen familie waar julie op goed voet mee staan die met een tijdelijke eigendomsconstructie de vergunning aanvraagt en daarna, wel in naam eigenaar is en daar een vergoeding voor vangt maar, geen verder claims kan leggen. Klinkt ingewikkeld maar is gebaseerd op de horeca vergunning situatie in Nederland waar dat ook kan. Anders wellicht iets met een shared holding met diverse thai waarbij jullie de 49 procent eigendom hebben en de rest verdeeld over de anderen. De directeur hoeft niet het meeste aandelen te hebben maar heeft uiteraard geen strafblad en kan dan dus de vergunning aanvragen. Enfin zo zijn er vast nog wel wat constructies te verzinnen. Uiteraard veel administratieve onzin maar goed als het werkt hoef jij niet weg 🙂 En kom ik eens langs voor een biertje enzo op kosten van jullie zaak lol. Mvg.
  Wibar

 2. john zoet zegt op

  laat een familie lid de vergunning aanvragenop basis 10/90 % .
  als deze geen strafblad heeft is het toch geregeld
  het kan ook zijn dat betreffende ambtenaar wat steek penningen had verwacht en daarom tegen werkt.

 3. jean paul zegt op

  Beste,

  Mag ik je e mail adres even, ik heb nog enkele persoonlijke vragen over het internet caffé.
  dank u
  mijn e mail daemen_jeanpaul@hotmail.com


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website