Lezersvraag: Kan ik naar Thailand met een stoma?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
21 november 2017

Beste lezers,

Ik ben man van 64 jaar. Ik heb een collo stoma. Ik ga voor 2 maanden naar Thailand, Surin. Kan iemand mij vertellen of ik daar kan leven met een stoma? Materiaal neem ik zelf mee. Mijn vraag is: blijft de stoma zak goed zitten met die warmte, zweet en het zoute water, enz.?

Alvast mijn dank.

Groet,

Harrie


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Lezersvraag: Kan ik naar Thailand met een stoma?”

 1. Flier zegt op

  beste Harrie
  dat gaat prima hoor.
  Ik ben al 12 jaar met een stoma naar Thailand geweest nooit geen last gehad.

 2. Léon Panis zegt op

  Beste Harrie,

  Mijn vrouw had ook een stoma, maar haar artsen van het Daniel den Hoed in Rotterdam hebben haar verboden naar Thailand te gaan vanwege het infectiegevaar. De hygiene in Thailand is namelijk niet optimaal, zelfs niet in de Marriott hotels waar wij verbleven. Wij hebben gedurende circa 10 jaar de wintermaanden doorgebracht in Thailand. Helaas is mijn vrouw onlangs overleden aan haar kanker in fase 4.
  Mijn advies is “overleg met je artsen, voordat je nog meer ellende op je hals haalt”

  Veel wijsheid toegewenst,
  Léon

 3. Rob V. zegt op

  Voor wat uti de 2de hand waard is: een helaas overleden vriend ging met zijn stoma gewoon op vakantie naar Thailand. Voor zover ik weet zonder bijzondere problemen.

 4. Joop zegt op

  Ik ben ook stoma patient, met een uri stoma. Enige jaren geleden in nieuw Guinea geweest (3 weken) totaal geen last gehad ook niet van lekkage etc. Het is daar ook zeer warm en vochtig. Kom end voorjaar zijn wij voornemens 4 weken naar Tailand te gaan. Ik verwacht daar ook geen problemen. Neem wel voldoende materiaal mee en verdeeld over enkele koffers en hand bagage want je weet maar nooit!

 5. kees cirkel zegt op

  Hallo Harrie,

  Ik ben man van 67 jaar heb zelf stoma gehad, gelukkig kon die teruggezet worden ik ben er mee naar Thailand geweest ging goed en blijft goed zitten ondanks het klimaat, ik adviseer wel om de stoma te reinigen met flessen water, het kraan water is niet voor te drinken dus kan het ook bacteriën bevatten die je niet naar binnen wil krijgen via de stoma, je kan gerust gaan alleen wat meer op de hygiene letten veel plezier in Thailand. met vriendelijke groet Kees


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website