Beste lezers,

Hoe lang doe ik er over om van station Thonburi naar station Hua Lamphong te komen en wat zijn de beste vervoersmiddelen? En heeft de trein vanuit Kanchanaburi vaak vertraging?

Ik wil met de trein van Kanchanaburi naar Bangkok. Verwachte aankomsttijden is 17.35 uur op station Thonburi. Daarna wil ik naar station Hua Lamphong om de nachttrein naar Chiang Mai te nemen, verwachte vertrektijd vertrek 19.35 uur.

Ik maak me zorgen of ik dit wel haal als de trein vanuit Kanchanaburi vertraging heeft. Ik reis met een kind van 10 jaar.

Met vriendelijke groet,

Kim


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Hoe lang doe ik er over om van station Thonburi naar Hua Lamphong te komen?”

 1. jan zegt op

  ik denk met de taxi 3 kwartier ,het is niet ver maar als het file is kan het lang duren , hua lamphong is bij china town ,net over de rivier voor jou,ik weet ook niet of je in de spits vertrekt, naar pattaya vanuit bankok is het 2 uur en 15 minuten dus ,je kunt het altijd aan een taxi vragen en afspreken voor de volgende dag hoe laat hij jou op moet halen

 2. Kim zegt op

  Hoi Jan, ik begrijp je antwoord niet helemaal.

  Als alles volgens planning verloopt kom ik om 17.35 uur op station Thonburi. Daarna wil ik direct door naar station Hua Lamphong om de nachttrein naar Chiang Mai te nemen, verwachte vertrektijd vertrek 19.35 uur. Maar vraag me af of dit haalbaar is, zeker in de spits en rekening houden met evt vertraging vanuit Kanchanaburi.

  Er schijnen ook taxiboten te zijn over de rivier. Misschien is dat beter op dit tijdstip om de files voor een gedeelte te vermijden? Of kan ik het risico maar beter niet nemen aangezien de tickets voor de nachttrein dan al zijn geboekten een taxi nemen vanuit Kanchanaburi.

 3. Rob.k zegt op

  Ik deed dit in januari in omgekeerde volgorde nam een taxi naar thonburi rond de middag en die deed het in een half uur, mijn trein naar Kanchaburi reed bijna op tijd

 4. Boy zegt op

  Het beste kan je overstappen in Nakom Pathom dan kom je in Bangkok aan om 18:45.
  Hier is een link voor de trein tijden. http://www.thairailways.com/img/south.gif

 5. Kim zegt op

  Hoi, bedankt voor de reacties. Heel fijn dat jullie de moeite nemen om met me mee te denken.

  Ik heb dan nu twee opties die me aanspreken:
  Van Kanchanaburi met trein naar Nakom Pathon, aankomst 16.23 uur. Ik heb daar dan een half uur om over te stappen op de trein naar BKK, vertrek 16.59 uur. Vervolgens kom ik om 18.45 aan in Bangkok en heb dan nog drie kwartier om in de nachttrein te stappen, vertrek 19.35 uur.
  Of
  Ik kom om 17.35 uur aan op station Thonburi. Daarna pak ik de taxi naar station Hua Lamphong om de nachttrein naar Chiang Mai te nemen, verwachte vertrektijd vertrek 19.35 uur. Verwachte reistijd met taxi 30-tot 60 minuten afhankelijk van drukte.

  Volgens mij heb ik bij de tweede optie meer speling. Als mijn trein uit Kanchanaburi een uur vertraging heeft, zou ik alsnog mijn trein naar CM kunnen halen. Bij optie 1 ben ik direct op het goede station, maar moet er volgens mij ook helemaal niets misgaan. dus optie twee heeft een lichte voorkeur. Wat zeggen jullie?

 6. Frouwina zegt op

  Beste Kim,
  Ik(71) ben een frevent overwinteraar en breng de laatste week van mijn verblijf altijd in Kanchanaburi door.
  Wat Boy schrijft klopt wel een beetje, maar je hebt dan maar een half uur speling en dat is gewoonlijk
  te weinig. Vanuit K. is er vaak een aanzienlijke vertraging en je hebt rond die tijd maar keuze uit 1 trein.
  Een andere optie is met de lokale(airco) bus, comfortabel en niet duur. Die rijden de hele dag om de 30/45 minuten. Als je dan toch met de trein wilt, neem dan die van 07.15u, dan heb je de rest van de dag om tijdig Hua Lampung te bereiken, lekker te eten en een kijkje in China Town te nemen.
  Mijn ervaring op Thonburi is: zowel bij het treinstation als het busstation zijn de taxi’s te beroerd om je mee
  te nemen. Niet leuk maar als je ruim in de tijd zit is dat geen probleem. Ik wens je veel plezier in Chang Mai. Heel mooi daar.

 7. Boy zegt op

  Er is nog een mogelijkheid uit stappen in Thonburi de taxi naar de BTS sky train station Wong yai ongeveer 5 a 7 minuten met de taxi. Hier neem je de sky train tot Sala Daèng station ongeveer 100 meter lopen dan pak je daar de metro die stop onder het trein station. Heb je ook geen last van de file.

 8. kim zegt op

  Bedankt allemaal! Ga dit weekend maar weer eens lekker puzzelen met mijn reisgidsen, treinschema’s etc! Misschien gooi ik het wel helemaal op. Naar Kanchanaburi met de trein en terug met een taxi die ons smorgens dropt op de drijvende markt, wacht met onze spullen en daarna naar BKK brengt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website