Beste lezers,

Bepaalde Thaise banken bieden mits bepaalde voorwaarden (work permit, thabian baan, etc.) voldaan zijn, interessante interesten op speciale Saving Accounts. Zo biedt Government Housing Bank 1,6 % en LH Bank 1,5% op jaarbasis. Indien de jaarlijkse interest echter meer opbrengt dan 20.000 baht, moet taks betaald worden. Het is dus best in dat geval een tweede “Saving Account” te openen bij een tweede bank.

Mijn vraag is dan ook of jullie banken kennen die dezelfde interestvoeten toepassen om zo te vermijden taks te moeten betalen?

Wel bedankt bij voorbaat voor alle informatie ter zake.

Groet,

Dirk

No votes yet.
Please wait...

19 reacties op “Spaarrekeningen bij meerdere Thaise banken voor hogere rente?”

 1. ruud zegt op

  Je moet ook taks betalen, als de som van de interesten van diverse banken boven die 20.000 Baht uitkomt.
  Dat mensen dat mogelijk niet doen is een ander verhaal.

  Ooit komt er dan een dag, dat er weer allerlei nieuwe regels worden ingevoerd, waarover dan ook weer enthousiast wordt geklaagd.

 2. Eddy zegt op

  Ik zet mijn tegoeden tijdelijk bij Maybank, een aandelen broker, goede Engels sprekende helpdesk, 1.2% vrij opneembaar, dezelfde dag gestort naar je Thaise bank als je het nodig hebt. Als je hem voor langer wilt uitzetten, kun je courante aandelen kopen die 3-6% dividend geven. Koop wel bij een dip en wees bereid je aandelen langer dan een jaar uit te zitten

  • john zegt op

   lijkt me in het algemeen een goede tip: koop aandelen bij een dip. Hoef je niet de magere renteopbrengst te accepteren. Maar, hele volksstammen/adviseurs zijn bezig te ontdekken wanneer er een dip is. Gaat nogal eens fout.

   • Dirk zegt op

    Hi John,
    Mag ik verrnemen wat “dip” betekent in deze context?

    • tom bang zegt op

     Ik wil dit wel even invullen , een dip is als de aandelen in waarde dalen en er wordt dus verondersteld dat ze ook weer uit de dip komen.
     Als je dus een héle goeie glazen bol hebt en tijdens de dip koopt kun je daarna weer verkopen en hopen dat je op het hoogste punt verkoopt .

 3. Bob, jomtien zegt op

  Ga gewoon naar Bangkok bank en neem een 6 maanden deposit, vandaag 1,7%, kort geleden nog 1,75%

 4. Bob, jomtien zegt op

  Ik vergat nog tax free

 5. Andre zegt op

  Bangkok Bank, 1.5% op savings account minus 15% interest = 1.27% per jaar.
  Dus bij een bedrag boven de 1.5 miljoen moet je aangifte doen als je zin hebt.

  • Johnny BG zegt op

   Ik zou met 1,5 mio in spullen gaan handelen of op zoek gaan naar mensen die geen banklening kunnen krijgen.
   Met meerdere mensen een luxe woning voor verhuur aan een expatfamilie lijkt mij ook een optie wat meer dan die lage rente oplevert.

   • tom bang zegt op

    Handelen in spullen klinkt leuk, er is nog niemand in Thailand op dit idee gekomen.
    Verhuren van een leuk onderkomen doet ok nog niemand, kijk even op internet hoeveel er aangeboden wordt, keuze genoeg dus kun je je afvragen of ze bij jouw uitkomen.
    Koop b.v. een condo in Bangkok voor baht 3.000.000 en dan verhuur je dat voor baht 15/ 20.000 p.m. dat is dus ook niet echt een hoge opbrengst.

    • Johnny BG zegt op

     Het maakt niet uit of het leuk klinkt, want het gaat erom om die produkten te kiezen waar een ander geen oog voor heeft.
     Juist dan zijn er rendementen per jaar te behalen van minimaal 20% netto. En ja, ik kan het weten want doe dit al jaren als uit de hand gelopen hobby.

 6. Marcel zegt op

  je betaalt altijd belasting op je interest,hoe gering ook!
  De rest is zever.

  • ruud zegt op

   De Thaise wet staat toe, je rente inkomsten niet op te geven voor de belasting, zolang de rente onder een bepaald bedrag blijft.
   Als ik mij goed herinner, is dat het genoemde bedrag van 20.000 Baht. (informatie van Thais belastingkantoor)

 7. Jacob zegt op

  http://www.rd.go.th/publish/6045.0.html
  alles duidelijk vermeldt….

 8. lung addie zegt op

  Bij mijn weten en ervaring houdt de bank zelf de verschuldigde belastingen, bij het uitbetalen van de rente, aan de bron reeds in, zowel bij een saving als bij een fixed account.
  Bij bepaalde ‘beleggingen’, Endowment Plan, betaal je, als buitenlander, geen belastingen op de rente. Het rendement van zo een Endowment Plan is stukken hoger dan op een fixed of saving account en bevat meestal, als extra, een levensverzekering. De looptijden zijn vaak van 7 tot 14 jaar.

  • janbeute zegt op

   Beste Lung je verhaal is correct, de bank houd 15% taxwitholding of terwel bron belasting in.
   Als je belasting plichtig bent in Thailand zo als ik, dan krijg je die taxwitholding weer terug bij je jaarlijkse aangifte.
   Mits je ontvangen rente bedrag uiteraard onder de toegestane vrijstelling ligt.
   De bank voorziet mij elk jaar voor een uitdraai van de saldo en rente inkomsten en afgedragen rente aan de Thaise fiscus.

   Jan Beute.

   • Dirk zegt op

    Hallo Jan,
    Hoe wordt je in vredesnaam belastingplichtig in Thailand? Moet je een bepaald minimaal bedrag aanhouden op en Thaise bank, of gaat het anders?
    Graag je welwillende reactie,

    • janbeute zegt op

     Beste Dirk het gaat inderdaad anders.
     Wil je meer weten stuur maar een mailtje jan-beute@hotmail.com.
     Ik heb kort geleden nog een mede blokker geholpen met succes om in het systeem te komen.

     Groetjes Jan.

 9. tom bang zegt op

  Handelen in spullen klinkt leuk, er is nog niemand in Thailand op dit idee gekomen.
  Verhuren van een leuk onderkomen doet ok nog niemand, kijk even op internet hoeveel er aangeboden wordt, keuze genoeg dus kun je je afvragen of ze bij jouw uitkomen.
  Koop b.v. een condo in Bangkok voor baht 3.000.000 en dan verhuur je dat voor baht 15/ 20.000 p.m. dat is dus ook niet echt een hoge opbrengst.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website