Beste lezers,

Tegen slangen kun je uiteraard een muur om je huis bouwen, dan ben je de meeste inkruipers wel kwijt. Zwak punt blijft de oprit en het rol- of draaihek, daar kruipt een slang makkelijk onderdoor of over heen. Nu heb ik gehoord, dat je door Phoen Khao aan de buitenzijde van je hek op de grond of het beton te strooien dat inkruipen voorkomt, slangen zouden aan Phoen Khao een hekel hebben.

Ook hoor ik wel spreken over witte cement, of Phoen Khao dat is heb ik niet bevestigd kunnen krijgen.

Phoen Khao is een heel fijn wit poeder, wat men ook zegt te strooien in bijvoorbeeld kweekvijvers voor kreeften (phoe) om de waterkwaliteit te verbeteren. Op de zak staat ZAPCO, het merk denk ik, o.a. te koop bij Homepro.

Ik heb een stuk flexibel plastic dat gebruikt wordt als voetenveegmat langs de onderkant van het hek aangebracht en ½ meter hoog kippengaas tegen het hek op, dat helpt wel, maar is niet afdoende.

De vraag is, heeft iemand ervaring met Zapco of wat doen jullie tegen het binnenkruipen van slangen?

Ben benieuwd naar de reacties of advies, alvast bedankt.

Groet,

NicoB

18 reacties op “Lezersvraag: Wie heeft er wel eens last van slangen in de tuin en wat doe je er tegen?”

 1. Ed zegt op

  Het schijnt dat afgewerkte (motor)olie ook helpt. Dit moet uitgegooid worden langs het hek of de plaats waar de slangen makkelijk door heen kunnen komen.
  Wat slangen ook niet prettig vinden is sereh gras of tahkrai vanwege het scherpe blad.

  Gelukkig hebben wij een hond die de slangen verjaagt.

 2. Leon STIENS zegt op

  Persoonlijk gebruik ik “Zeewierkalk van coccolieten” om de waterkwaliteit van onze vijvers te verbeteren en dat is ook fijn wit poeder. Kan hier (België) in elk tuincentrum aangekocht worden in doos of per zak. Zaco ken ik niet.

 3. Bert zegt op

  Natuurlijke vijanden zijn ganzen en tijgers. Ganzen levend laten rondlopen en tijgerpoep bij dierentuin halen (indien mogelijk) en wat neergooien. Geen slangen meer !

 4. Evert van der Weide zegt op

  Nou ik ben er met de bezem achteraan gerend en toen gingen ze snel weg naar het riool. Sorry andere middelen ken ik niet.

 5. gerard zegt op

  Een gele poeder [ naam is me niet bekend ] werd in onze tuin gestrooid, maar was zeker niet voldoende om slangen weg te houden.

 6. Peter Pet zegt op

  Een merkwaardig verhaal. Muren bouwen tegen slangen. Allereerst, je kiest voor Thailand en dat heeft een ander leefklimaat. Bij al het ‘goeds’ wat het land te bieden heeft horen ook de wat minder goede zaken bij.

  Allereerst, al bouw je een huizen hogen muur, slangen hebben daar geen moeite mee. Ze komen soms uit Wc-potten en kruipen zonder problemen tegen elektramasten omhoog, dus jou muur, helaas.
  En al dat gedoe met poeder en cement.
  In ver weg de meeste gevallen zijn het onschuldige dieren die makkelijk te verjagen zijn. Uiteraard, er is enig risico maar dat zal je met ‘n muur poeder of cement niet oplossen. Ik denk, dat de mug die de infectieziekte Dengue (knokkelkoorts) veroorzaakt, een veel gevaarlijker element is.

  Geniet van al het mooie wat Thailand te bieden heeft en ach, zo’n slang(etje) gewoon wegjagen.

  • NicoB zegt op

   Peter Pet, mijn verhaal is niet merkwaardig, je reactie wel.
   Mijn vraag is hebben mensen last van slangen in de tuin en wat doen ze er aan, die vraag beantwoord je niet.
   Bouwen van een muur rondom je huis is in Thailand zeer gebruikelijk, al is het maar om je honden in je tuin te houden en straathonden uit je tuin, als je 200 meter muur om je terrein gebouwd hebt houd je de meeste slangen wel buiten.
   Bij ons kruipen slangen niet uit de WC potten, is eenvoudig te voorkomen door een gesloten rioolsysteem in je terrein te hebben, aangesloten op ondergrondse septic tanks en geen aansluiting op het openbaar riool.
   Zo onschuldig zijn slangen nou ook weer niet, 1 hond is ’s nachts doodgebeten, zo nu en dan een Cobra ontmoeten is nou niet echt prettig, die laat zich ook niet zomaar wegjagen, sterker, een Cobra die je wegjaagt kan voor wraak terug keren.
   Tegen Dengue heb ik een middel ter beschikking en toegepast dat het virus binnen 24 uur elimineert, net als de malaria parasiet, maar dat is een heel ander verhaal.
   Volop genietend van Thailand, slangen in onze zeer ruime tuin 100 % buiten houden gaat niet lukken, maar liever voorkomen dan genezen, het is maar waar je voor kiest.
   NicoB

 7. henry zegt op

  zeer effectief

  http://nisuscorp.com/homeowners/products/snake-out

  hun verdeler in Thailand

  Chieng Thai Trading Co.,Ltd
  7 Chalermprakiet Rama9 Soi48 Yak4
  Dokmai, Praves, Bangkok 10250 Thailand.
  Tel +66 2 726 7300 Fax +66 2 726 7350
  Mobile : +66 81 841 2443
  E-mail : numchai@boracarethai.com
  numchai@belraythai.com

 8. TAK zegt op

  Er zijn apparaten die op batterijen werken en om
  de paar minuten een trilling veroorzaken
  waardoor de slangen wegblijven. Mijn katten vangen
  ook weleens een slang.

 9. Aad zegt op

  Zijn er veel slangen? Ik vraag dat omdat slangen bang zijn van mensen en je echt niks doen, wij hebben er soms ook een, dus als dat zo is gewoon laten zodat ze hun werk kunnen doen en je tuin vrijhouden van ongedierte?

  • NicoB zegt op

   Beste Aad, ik kan niet zeggen wat veel is, maar toch gemiddeld een paar in de maand, vind ik niet veel, ben er ook niet bang voor, maar voorkomen is beter dan genezen.
   Ik reageerde al, een hond kreeg een beet en overleed, een fikse Cobra gedroeg zich levensgevaarlijk. Onze tuin houden de honden vrij van ongedierte, maar zie ze liever niet in gevecht met een giftige slang met alle risico’s van dien, vandaar de vraag.
   NicoB

 10. Michel zegt op

  Slangen hebben een hekel aan bijna ieder levend wezen wat te groot is om op te eten. Blijven daar het liefst zo ver mogelijk uit de buurt.
  Laat de slangen dus weten dat er mensen leven.
  In de natuur wordt het territorium afgebakend met urine. De urine zal snel wegspoelen maar de amonia geur blijft heel lang hangen.
  Dat is waar dieren in de natuur opaf komen of juist door afgeschrikt worden.
  Je zou dus rondom het hek waar slangen je tuin binnen kunnen komen gaan urineren, maar om het dan toch een beetje netjes te houden kun je dat territorium ook afbakenen met amonia.
  Ook dat hoef je niet over de grond te gieten. Wat (oude) lappen ermee doordrenkte en dat in plastic zakjes of potten aan of rondom het hek leggen of ophangen. Net niet helemaal afsluiten, zodat de dampen er wel uit kunnen maar het niet bij de eerste de beste regenbui wegspoelt.

 11. ton zegt op

  Ik heb een slang tegen een ruit op zien kruipen, dus die muur gaat hem niet worden
  Accepteer dat je in thailand woont en jaaaa die beesten binnen kunt krijgen
  Overigens brengt het volgens de thai geluk wanneer een slang jou huis uitkiest om naar binnen te gaan

 12. Harm zegt op

  Ben het helemaal eens met de reactie van Michel, ik doe het op precies dezelfde manier. Alleen gebruik de oude plastic potjes van de pindakaas. Paar gaatjes boven aan de zijkant boren zodat de walm kan ontsnappen en een bodempje amonia in het potje. Deksel er en daar ingraven waar de slang naar binnen kan/wil.
  Bovendien had ik tot voor kort een grote herder die als een waanzinnige tekeer ging als er toch een slang binnen de omheining was. Totdat iemand uit de omgeving het nodig vond om gif verpakt in kippenvlees neer te leggen

  • Ger zegt op

   Ja de buurt verpesten door kabaal makende honden los te hebben. En vaak worden de honden ook nog eens losgelaten om hun behoefte bij de buren voor de deur te deponeren. Wel klagen over een hond die opgeruimd wordt maar als er af een toe een slang zich vertoond worden deze het liefst door hondeneigenaren afgemaakt.
   Lees de reactie van Eduard, een oplossing. Of gewoon jezelf tonen dan gaan ze ook vanzelf weg, conform wat anderen schrijven dat de slangen het niet zo op hebben met mensen.

 13. eduard zegt op

  Die slangen komen overal naar binnen, maken zich zo slank als een muis. Van de week eentje in de binnenunit van de airco….maar heb er geen moeite mee, de meeste zijn die groene, zijn ongevaarlijk. Ik heb zelf een stok gemaakt met een lus die ik aantrek, gooi hem dan achter in de pick up en laat hem verder weer los.Het is thailand ,he ?

 14. Sjaak S zegt op

  Meestal laat ik de slangen die in onze tuin kruipen gewoon met rust. Ze zullen ook weer gaan. Alleen heb ik twee slangen gedood, omdat ik geen ander middel zag ze weg te krijgen, toen wij nog een open keuken hadden en deze zich daar verschansen wilde.
  Zou het een echt grote zijn (die kruipen bij ons tussen de ananasvelden, dan kunnen we nog altijd de lokale dierenophaal dienst halen. Die vangen de slang en zetten hem ergens anders weer uit…

 15. NicoB zegt op

  Wil graag alle reageerders bedanken voor hun reacties en bruikbare tips, dit is een samenvatting.
  Afgewerkte motorolie (Ed) wordt zo’n smeerboel op de inrit, kan op andere plaatsen misschien wel, Sereh gras of Tahkrai kan, onze honden blaffen een slang aan, kunnen we die verwijderen, maar ze vechten er ook mee en da’s best riskant, we hebben soms een prachtig exemplaar van 2.1/2 à 3 mtr.
  Zeewierkalk van coccolieten zou kunnen (Leon), nog niet gezien in Thailand; levende ganzen is zeker een idee (Bert), maar onze honden accepteren geen andere dieren in de tuin, geen dierentuin in de buurt, dus tijgerpoep gaat niet lukken, http://nisuscorp.com/homeowners/products/snake-out (Henry), Snakeout houd ik in reserve, lijkt me wel iets; amonia (Michel en Harm ), prima praktisch toe te passen, ga ik proberen en hang dat aan het hek; apparaat dat trillingen maakt (Tak), houd ik in gedachten, dat slangen die m’n huis in zouden kruipen geluk brengen (Ton), prima, maar ik ben al gelukkig, laat ze maar zoveel mogelijk buiten en uit m’n tuin blijven, ben ik nog ietsje gelukkiger.
  De Cobra is toch een prachtig, maar o zo gevaarlijk beestje, al eens gehoord dat ie van grote afstand gif specifiek in je ogen kan spuiten? Niet in mijn huis gelukkig, maar al vaker meegemaakt, dat een Cobra in huis kruipt na weggejaagd te zijn, kwam ie terug voor wraak, lag mooi onder de zitbank te wachten. Staat de Cobra om bekend, maar goed, een schilder was er blij mee, lekker eten.
  Heb al zo’n 19 jaar Thailand ervaringen, waaronder uiteraard slangen, die beïnvloeden mijn woongenoegen alhier niet, hoort er bij, weet ik, kies voor preventief risico’s verminderen, voor onszelf, kinderen, kleinkinderen, huisdieren en de slang.
  Nogmaals allen bedankt.
  NicoB


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website