Sigaren meenemen naar Thailand en invoerrechten?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
19 maart 2022

Beste lezers,

Wij zijn van plan om 3 maanden naar Thailand te gaan. Uit ervaring weet ik dat sigaren in Thailand moeilijk verkrijgbaar zijn. Daarom wil ik een eigen voorraad (ca. 400 sigaren) meenemen. Weet iemand hoe het zit met invoerrechten? Waar en op welke manier moet je die voldoen en hoe hoog zijn de invoerrechten?

Groet,

Jaap

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 2.33/5. From 3 votes.
Please wait...

9 reacties op “Sigaren meenemen naar Thailand en invoerrechten?”

 1. henny zegt op

  Mijn inziens is, dat je maar 250 gram aan sigaren mag invoeren:
  No more than 200 cigarettes or 250g of tobacco or 250g of all types combined. No more than 1 litre of alcoholic beverage. For the excess quantities of cigarettes, tobacco or alcoholic beverages, they must be dropped in the box provided by Customs, otherwise prosecution will be carried out.

  https://www.customs.go.th/list_strc_simple_neted.php?ini_content=individual_160503_03_160905_01&lang=en&left_menu=menu_individual_submenu_01_160421_01#individual_160503_03_160905_01_160905_01

 2. robert zegt op

  Ook in Pattaya kun je sigaren kopen

  • Jan Scheys zegt op

   Inderdaad Robert. Op 2nd beachroad schuin tegenover Apex hotel aan de grote mall heb ik een zaak gezien waar men sigaren kan kopen en ik denk zelfs een zaak met airco om de sigaren op goede temperatuur te houden.

   • Hans Bos zegt op

    Dat heet een humidor en is bedoeld om sigaren op de juiste vochtigheid te houden.

 3. teun zegt op

  Jaap,

  ik weet niet waar je heen gaat in Thailand, maar in Chiangmai heb je op/aan de Nightbazar een sigarenwinkel annex drankwinkel.

 4. Wil zegt op

  Beste Jaap, ik weet niet met hoeveel personen je naar Thailand komt, maar anders kun je de sigaren over b.v. twee koffers en handbagage verdelen. Ik heb er altijd een 200/300 meegenomen als ik voor een langere tijd naar Thailand kwam en nog nooit moeilijkheden gehad bij binnen komst. En ja het klopt je kunt o.a. in Pattaya ook sigaren kopen, maar die vind ik schreeuwend duur.

 5. Bacchus zegt op

  Ik laat altijd sigaren per post opsturen. Per keer 3 a 400 sigaren. Op de verzenddocumenten in Nederland laat ik NOOIT sigaren zetten, maar altijd diversen met een fictieve waarde van bijvoorbeeld 40 euro. Vele tientallen keren zonder problemen bij mij thuis in Thailand afgeleverd. Van al die keren heb ik 1 keer invoerrechten moeten betalen. Waarschijnlijk omdat toen op het verzenddocument ‘sigaren’ was vermeld. Ik moest toen op het postkantoor 1.400 baht invoerrechten betalen. Waarop dat bedrag gebaseerd was, geen idee!

  In de jaren dat ik nog heen en weer reisde tussen Nederland en Thailand, ook dat zijn vele tientallen keren geweest, altijd minimaal 3-400 sigaren meegenomen in de koffers. Nooit problemen gehad en nooit gecontroleerd. Gewoon meenemen in de koffer!

  • Bacchus zegt op

   Als de nood hoog is en ik mijn ‘verslaving’ niet langer kan onderdrukken koop ik wel eens sigaren in Thailand. In alle grote plaatsen is wel een winkel – convenience store – waar sigaren en buitenlands gedestilleerd verkocht worden. Wel vaak gearomatiseerde sigaren uit Amerika of Zwitserland, maar ook corona’s of senorita’s uit Nederland of Duitsland. Zoals hierboven al eerder vermeld: Ze zijn wel schreeuwend duur. Voor een doosje met 10 (zeer kleine/meer spriet) petit senorita’s uit Duitsland betaal ik hier rond de 450-500 baht. Willem II senorita’s 10 stuks rond de 6-700 baht.

 6. Erik zegt op

  In Udon Thani aan de thanon Si Suk zit een grote drankenwinkel die ook sigaren en pijptabak verkoopt/verkocht, maar ik kom er al een paar jaar niet meer dus heb geen actuele informatie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website