Schoenen uitdoen bij tempelbezoek, maar mijn man heeft pijnlijke voeten

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
6 december 2018

Beste lezers,

Ik zou graag iets willen vragen. Elke keer als wij ons in het buitenland bevinden zijn we als gast in dat land. Heel gewoon en respectvol is het om ons zoveel mogelijk aan te passen naar de levensopvattingen en cultuur van de mensen.

In Thailand lees ik dat het geregeld voorkomt dat men de schoenen moet uitdoen, geen probleem. Maar mijn man heeft diabetes en meestal erge pijn aan zijn voeten. Hoe kan hij dit het beste doen? Mag hij slippers kopen daar en toch een tempel, huis, etc binnengaan?

En wij dragen best dure merkschoenen, moeten wij die daar dan achterlaten of kunnen we de schoenen in een tas/rugtas meedragen? Wil niet dat dit gestolen wordt natuurlijk.

En het idee is om van Bangkok naar Krabi te rijden? Phuket, is dit goed te doen? Raadt u ons een bepaalde autoverhuurbedrijf aan ‘long rental’? We zitten te denken om een 4×4 te huren voor 2-4 maanden.

Groetjes,

Sophie


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Schoenen uitdoen bij tempelbezoek, maar mijn man heeft pijnlijke voeten”

 1. Jasper zegt op

  Beste Sophie,

  Ik woon in Thailand, en heb een klapvoet. Daarom draag ik aan een voet een orthese, die zonder schoen niet werkt. Ik doe dus nergens mijn schoenen uit. Wel wacht ik beleefd bij de dear en vraag eerst beleefd of dit OK is. Dit is mij, buiten tempels , nog nooit geweigerd. Bij de tempel kreeg ik buiten een stoel aangeboden, en kwam de hoofdmonnik naar buiten om met mij te spreken (mijn vrouw is devoot Boedhist), dus alles wordt minzaam met een glimlach opgelost.

  Wat betreft de autorit: Thailand is, na India, het gevaarlijkste land om te autorijden. Enige ervaring in dit soort omstandigheden (en het linksrijden!) strekt dus tot aanbeveling. Goedwerkende airco lijkt mij belangrijker dan 4 x 4: Thailand’s wegen kunnen de test met europa glansrijk doorstaan. Of jullie moeten natuurlijk echt offroad willen gaan!.
  Belangrijk is WEL om te huren van een gerenommeerd bedrijf, zoals Herz oid, dit met oog op verzekeringen en schade.

  • pete zegt op

   beste sophie

   Hoe komt u erbij door te zeggen:Thailands wegen kunnen de test met europa glansrijk doorstaan,
   De wegen in thailand zijn mede zo gevaarlijk slecht onderhoud ,slechter asfalt en veel minder goed aangelegt .

   In en om Bangkok of rongweg en sukumvit naar pattaya zijn redelijk goede snelwegen .
   zodra u echter vanuit Bangkok naar het noorden gaat worden de snelwegen ronduit slecht vooral de oude snelweg door de bergen via nakonratshashima is vanwege werkzaamheden ronduit gevaarlijk.

   Tevens moet men uitkijken voor schuin aflopende gedeelten ,en geregelt scheuren in de snelweg veroorzaakt door de hoge temperaturen alsmede potholes die je met een normale personenauto
   een lekke band tot gebroken as of ongeluk kunnen bezorgen.

   Ikzelf rijd ook een toyota yaris maar moet dan erg op de weg letten voor bovengenoemde oorzaken terwijl je in nederland rustig om je heen kunt kijken is dat op de wegen in thailand niet het geval.

   In europa zoals u aanhaalt kun je een afstand van 650 km km bangkok/ Nongkhai rijden in 6 uur.
   In thailand echter doe je over dezelfde afstand minimaal 9 uur.

   Na 10 jaar ervaring rijd ikzelf een mitsubisi pajero sport op de langere afstand ,dit rijd veel relaxter en overzichtelijker .
   Tevens worden de scheuren in de weg of eventuele potholes makkelijker geabsorbeert door het veel grotere en bredere formaat banden en de auto ligt hoger op de weg waardoor onverwachte potholes makkelijk genomen kunnen worden.

   Conclusie : op de thaise wegen is een goede SUV of pickuptruck veel plezieriger en rustiger rijden .
   Vooral op vakantie is dit een relaxte manier van voortbewegen.

   Wat veiligheid betreft valt het ontzettend mee,aantal doden en gewonden word vooral veroorzaakt door de miljoenen motorfietsen die je in nederland niet hebt.

   Gewoon defensief rijden, kijk wat de ander gaat doen en beweeg je als een school vissen mee in het verkeer en dan zul je zien dat rijden in thailand een stuk gemakkelijker en relaxter is dan in nederland .

   hoop jullie hiermede van dienst te kunnen zijn ,wens ik jullie een prettige relaxte vakantie in thailand toe.

   • Tom zegt op

    Je vergeet nog 1 ding , al die honden ei de snelwegen onverwachts oversteken.
    je kunt best veilig auto rijden in Thailand als je maar heel goed uit je ogen kijkt , ver vooruit kijken en alles goed inschatten , trouwens dat moet je overal.
    En vooral niet bang zijn , want dan reageer je niet zoals het moet

   • Jasper zegt op

    Beste Pete, ik zei niet: Nederland, ik zei: Europa. Delen van Duitsland, voormalig Joegoslavie en Griekenland, om over Hongarije en Roemenie maar te zwijgen hebben een stuk slechter wegdek dan gemiddeld hier in Thailand.
    En een grote, duurdere, auto is uiteraard comfortabeler. Dat was evenweg niet de vraag: het ging om 4 wiel aangedreven voertuigen.

    • Koen zegt op

     Jasper, je vergeet Belgie. Slechter kan niet

 2. Alex Ouddiep zegt op

  Ik geef alleen mijn ervaring met het dragen van schoenen (In tempels kom ik nooit).

  Op min of meer openbare plaatsen zoals sommige winkels en bij particulieren leg ik bij het eerste bezoek uit dat ik schoenen moet dragen, daarvoor is a l t ij d alle begrip; ik veeg dan bij de ingang mijn schoenen met enige overdrijving. Alleen kinderen kijken wel eens met verbazing: ze zien iemand die zich niet houdt aan in hun ogen vaste regels.

 3. pete zegt op

  sorry de aanhef van de brief is natuurlijk niet gericht aan Sophie maar aan de schrijver Jasper hiervoor excuus.

 4. Ed Hoveling zegt op

  Doe een paar plastic hoesjes, die men ook in ziekenhuizen hanteert. Probleem opgelost.

 5. Maryse zegt op

  Beste Sophie,

  Wat de schoenen betreft: het is inderdaad not done de tempel met schoenen aan te betreden. Wellicht kunt u katoenen sokjes meenemen die om de schoen heen kunnen? Geen plastic want de kans op uitglijden is groot (de meeste tempels hebben een marmer of keramische vloer).
  En als een Thai gek kijkt, gewoon “Sorry, very bad feet, cannot walk” zeggen! Snappen ze allemaal…

  Goede reis toegewenst!
  PS. Schoenen worden niet gestolen.

  • GeertP zegt op

   Dat schoenen niet gestolen worden is niet waar, ik ben al 3 keer een paar dure merkschoenen op deze manier kwijtgeraakt.

 6. Harry Romijn zegt op

  In menig levensmiddelenfabriek heeft men van die plastic zakjes, die je om je schoenen kan doen. Waarom die niet meenemen ?
  Laat je zien, dat je de “drek van buiten” niet naar binnen kleppert, want DAAR is dat gedrag voor. Zelfs een 50-60 jaar geleden in NL en m.n. op het platteland, waar men de klompen in het “klompenhok” liet staan.

 7. Sophie zegt op

  Dus aparte slippers of pantoffels zijn niet toelaatbaar? (Nieuwe waarmee ik niet buiten mee loop?
  En je schoenen meenemen in een rugzak mag wel?

 8. Jongebloed zegt op

  Even reageren op het ps zinnetje van Maryse.

  Mijn schoenen werden wel bij de tempel gestolen!!
  Doe nu altijd mijn schoenen in de rugzak.

  Bert.

 9. Wim zegt op

  Ik rijd hier al 10 ,jaar met de auto over de wegen kan je niet klagen rijd Toyota vios 322000 km nu ben in al heel Thailand doorkruist links rijden vergt wel een aanpassing vooral opletten bij het afslaan en op de grote wegen met meerdere rijbanen het linker rijvak vermijden wegens spoorvorming vrachtwagens en houd er rekening mee dat ze zowel rechts als links inhalen en wanneer je een lange rit lijk Bangkok Phuket wil doen doe ergens een tussen stop en pak een hotel je bent op verlof dus doe het rustig aan

 10. Lung addie zegt op

  Beste Sophie,
  over dat schoenengedoe ga ik me niet uitspreken. Wel over een rit van Bankok naar Krabi en of Phuket.
  Indien je rechtsreeks naar Phuket of Krabi wil dan zou ik het bestempelen als geen probleem. Het is een snelweg, de 4, onlangs pas vernieuwd en in heel goede staat. Daar de afstand meer dan 800km is zou ik er alleszins twee dagen voor uittrekken, afhankelijk van uw rijervaring. Er is wel redelijk wat vrachtverkeer op deze snelweg, daar het de enige snelweg is van Bankok naar het Zuiden, wat maakt dat dat reisduur een stuk langer is als wat je zou verwachten van een rit van 800km. De gemiddelde snelheid ligt in Thailand een stuk lager dan in bv Nederland. Indien je zo snel mogelijk, langs de weg, naar deze bestemmingen wil zou ik echter aanraden het per VIP bus te doen en ter plaatse een wagen te huren voor de kortere uitstappen. Je zal tenslotte evenveel (weinig) zien langs de snelweg als wanneer je het zelf met de wagen zou doen.
  Indien de bedoeling een toeristische uitstap is, ja, dan ben je beter af met een eigen gehuurde wagen. Je hebt dan de mogelijkheid om vanaf Petchaburi, volledig langs de kustweg, richting Chumphon en zo verder naar het Zuiden te rijden. Ook deze route is heel goed berijdbaar en met heel weinig verkeer. Onderweg, zoals gebruikelijk in Thailand, veel mogelijkheden om te overnachten langs deze kustroute. Onderweg kan je tevens genieten van de heerlijke seafood restaurants. De route noemt: de Scenic Route. Je zal er dan wel een paar dagen meer moeten voor uittrekken, doch jullie zijn toeristen, dus de tijd is, volgens mij, minder belangrijk.

 11. Jan si thep zegt op

  Hallo,
  Mijn eigen ervaring met de wegen is dat de hoofdwegen goed zijn.
  De kleine (c) wegen richting dorpjes kunnen soms wat minder zijn.
  Dan is het idd oppassen voor kuilen maar daar kun je de snelheid op aanpasen.
  Ik kwam onlangs iemand tegen die de route reed vanuit hua hin naar Ranong en via khao lak naar phuket.
  Moet een prachtige route zijn langs de kust.
  Neem je tijd hiervoor en rijd defensief. En links rijden
  Zorg voor een goede verzekering. Een personenauto is goed genoeg.
  Ik gebruik voor navigatie ‘Here’. Deze werkt goed.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website