Beste lezers,

In ben sinds april 2011, gehuwd met een Thaise vrouw. Gezondheidsredenen noopten mij in oktober 2013 terug te keren naar Nederland. Mijn vrouw is enige malen in Nederland geweest maar kan hier niet wennen. Aangezien mijn gezondheidsredenen mij niet in staat stellen om te reizen heb ik mijn vrouw al 2 jaar niet meer gezien. Hooguit hebben wij nog eenmaal contact per Skype of Line. Mijn vrouw heeft te kennen gegeven dat ze wil scheiden. Ik kan haar begrijpen en wil aan de scheiding meewerken.

Nu is mijn vraag is er iemand die mij kan vertellen hoe ik de scheiding van mijn kant kan regelen in Nederland? Heb geprobeerd contact te leggen met de Thaise ambassade in Den Haag maar dat is een ramp.

Bij voorbaat mijn dank.

Met vriendelijke groet,

Ronald


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Lezersvraag: Hoe een scheiding met een Thaise regelen vanuit Nederland?”

 1. Marinus zegt op

  je Thaise huwelijk in Den Haag laten registreren is wel een vereiste.
  dan kun je via een midiater of advocaat en akte opstellen en dan deze toesturen voor ondertekening.
  na ondertekening en legalisatie weer melden in Den Haag en de rechtbank.
  dan zou het moeten worden goed gekeurd.

 2. Bob zegt op

  Zeer makkelijk als zei ook wilt scheiden en zeker nu jullie al 2 jaar van tafel en bed van elkaar leven.
  Gewoon naar een advocaat hier en naar Nederlands recht scheiden, zei hoeft alleen een handtekening op de documenten te zetten.
  Zei kan met de echtscheidingsdocumenten naar een vertaalbureau om het om te zetten in het Thais, en dan de echtscheiding registreren bij de Amphur.

  Het is ook via een online advocaten bureau mogelijk, dan hoef je zelfs niet de deur uit, alles online:
  https://www.netjesscheiden.nl/diensten/online-scheiden/?gclid=CjwKEAjwsLTJBRCvibaW9bGLtUESJAC4wKw1OVx4N0vj-Ua2QlQbM_NktHEqX_iT3BJEjIUxsN54ORoCqODw_wcB

 3. Willem III zegt op

  Dag Ronald,

  Met dit soort vragen verbaas ik me altijd waarom de vraagsteller nooit meer of volledige informatie meegeeft.

  Zijn jullie alleen in Thailand getrouwd? Of alleen in NL? Of beide?

  Aan de hand van deze info kunnen de bloglezers een gefundeerd antwoord geven waar je wat aan hebt. Nu krijg je wellicht advies obv interpretatie alleen in NL gehuwd te zijn of alleen in Thailand gehuwd te zijn.

  Desalniettemin, succes verder,

  Mvrg,

  Wim

 4. Ronald zegt op

  @Willem III
  Wij zijn gehuwd in Thailand en heben mijn huwelijk ingeschreven in de basisadminstratie van de gemeente waar ik woon. De wet hier schrijft voor dat als je wilt scheiden dat moet gebeuren in de gemeente waar de huwelijksakte is opgemaakt. Dat is Bangkok Thailand. Ik dien daar te scheiden, de scheidingspapieren naar Engels te vertalen en dan legaliseren bij de Ministry of Foreign Affairs en de Nederlandse Ambassade in Thailand. Maar bij de scheiding in Thailand moet ik persoonlijk aanwezig zijn. En daar wringt de schoen. Ik mag niet reizen, Zeker niet per vliegtuig. Vandaar mijn vraag hier.

  • Bob zegt op

   Beste Ronald,

   Dat klopt niet wat je daar schrijft, je bent Nederlander en ook al ben je in het buitenland getrouwd,
   als het huwelijk hier geregistreerd is, dan kun je naar Nederlands recht scheiden.
   Maar als je denkt dat je het al weet, waarom vraag je het hier dan nog ?!

   In het buitenland getrouwd, huwelijk in Nederland ingeschreven:
   Als u in het buitenland bent getrouwd en het huwelijk is in Nederland ingeschreven bij de burgerlijke stand van uw woonplaats, dan geldt uw huwelijk als Nederlands huwelijk. U ontbindt uw huwelijk dan met een Nederlandse echtscheiding. Wilt u weten wat de gevolgen van deze Nederlandse scheiding zijn voor het land waar u in het huwelijk bent getreden, dan kunt u terecht bij de ambassade van het desbetreffende land.

   Lees dit maar eens:

   https://www.echtscheiding.nl/hoe-vraag-ik-echtscheiding-aan

   https://oprechtscheiden.nl/alles-over-scheiden/extra-info/scheiden-en-buitenland/

   Ieder geval, ik wens je succes…

 5. nico van kraburi zegt op

  De persoon die wil scheiden van zijn of haar partner moet de scheiding in gang zetten, aangezien je echtgenote in Thailand woont en het huwelijk aldaar is gesloten zal zij daar dus actie moeten ondernemen.
  Zij zal een verklaring moeten opstellen dat haar man niet kan reizen en daardoor niet aanwezig kan zijn, dat zou moeten volstaan. Vanuit Nederland valt er niet veel te regelen Nederland is geen partij bij een buitenlands huwelijk, als de scheidingspapieren vertaald worden naar het Nederlands en gelegaliseerd (in Thailand) kunnen ze worden opgestuurd naar Nederland en eventueel worden ondertekend als alles klopt. Beterschap en succes.

  m.vr. gr. Nico van Kraburi

  • Jacques zegt op

   Zoals ik het lees is het huwelijk ook in Nederland geregistreerd en dus ook geldig. Voor deze ontbinding moet je natuurlijk in Nederland ook deze zaak regelen. Daarvoor is een van de partners genoeg. Duurzame ontwrichting (als voortzetting tot samenleving ondraaglijk wordt en er geen vooruitzichten zijn op volkomen echtelijke verhoudingen) was vroeger een vereiste, maar dat is thans afgezwakt. Hiervoor hoeft de Thaise vrouw niet naar Nederland te komen. Betrokkene geeft aan mee te willen werken aan de scheiding dus is hier niet op tegen. Bij wie het initiatief vandaan komt is derhalve niet van belang.
   In Thailand zal bij de amphur, waar het huwelijk is geregistreerd, de scheiding moeten worden geregeld en dit kan de Thaise vrouw doen. In principe dienen beide belanghebbenden hierin te voorzien, maar gezien betrokkene niet kan reizen zal daar op andere gepaste wijze invulling aangegeven moeten worden. Dit na overleg met de amphur die daarin de nadere vereisten kan aangeven.

 6. Ronald zegt op

  @Bob
  Jij hebt helemaal gelijk. Maar als je in Nederland scheidt wordt dit niet in Thailand erkent. Dus voor mijn (ex) partner veranderd er niets.

  • Bob zegt op

   Naar mijn weten kan een huwelijk voltrokken in Thailand of ander land, gewoon ontbonden worden in Nederland, en in Thailand geregistreerd worden bij de Amphur.
   De echtscheidingsdocumenten moeten naar het Thais vertaald worden door een beëdigd vertaler en dan worden gelegalizeerd.
   http://www.juridconsult.nl/nl/legalization.html

   Hier kun je informatie inwinnen over Internationale echtscheiding:
   https://www.echtscheiding.nl/huwelijk/internationale-echtscheiding

   Je kunt ook in Thailand scheiden, zonder aanwezig te zijn:
   (Ik zou gewoon in Nederland scheiden, stukken goedkoper)
   http://www.siam-legal.com/legal_services/thailand-divorce.php

   Uncontested divorce:
   Men moet persoonlijk verschijnen bij het gemeentehuis (amphur, amphoe of khet) voor de procedure.
   Zij mogen niet vertegenwoordigd worden door een familielid, advocaat, advocaat of advocaat.
   Persoonlijke verschijning is nodig omdat de partijen vragen moeten beantwoorden met betrekking tot hun beslissing om het huwelijk te scheiden.
   De ambtenaar moet vaststellen dat het scheidingsbesluit vrijwillig is, zonder dwang.
   http://www.siam-legal.com/legal_services/uncontested_divorce_in_thailand.php

   Contested Divorce:
   Dit wordt meestal gebruikt als er sprake is van een duidelijke scheidingsgrond, maar slechts een van de partijen is aansprakelijk voor het beëindigen van het huwelijk, of als er een partij afwezig is en dat de afwezigheid het nadelig is voor de andere.
   http://www.siam-legal.com/thailand-law-library/divorce_library/contested_divorce_in_thailand.php

   Succes ermee…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website