Beste lezers,

Ik zou graag informatie willen hebben over een scheiding van mijn Thaise vrouw na 1,5 jaar huwelijk. Zou het mogelijk zijn te kunnen scheiden in Thailand zonder aanwezig te zijn (ik wil niet ‘per ongeluk’ van het balkon af vallen)? Ik weet dat mijn vrouw zeer liefkozend kan zijn maar ben bang voor mogelijke  uitbarstingen.

Gelieve enige reactie te geven wat te doen voor een scheiding.

Groet,

Guy


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Lezersvraag: Scheiden van mijn Thaise vrouw zonder daarbij aanwezig te zijn?”

 1. erik zegt op

  Ja, kan. Je kunt het op voorwaarden helemaal administratief afdoen. Maar je zult toch enkele handtekeningen moeten zetten en zij heeft ook iets te vertellen.

  Mijn advies is een ingevoerde advocaat te zoeken en NIET in de naaste omgeving van waar zij woont.

  Tenslotte maak ik je er op attent dat boosaardigheid lang niet in alle gevallen voorkomt en eerder uitzondering is dan regel. Vechtscheidingen komen in ieder land voor.

 2. jan zegt op

  U begrijpt dat U dan zeer zeker een beroep zal moeten doen op een goede en betrouwbare advokaat… Pas hiermee op en laat U niet vangen door reclame-advertenties op websites welke door farangs bezocht worden.
  Ik spreek zelf uit ervaring…en ben er in getuind door een advokaat die me zei: ” This case is very simple and you will win easy…”…het was één georchestreerde rip-off. Tijdens de procedure ben ik van advokaat veranderd. Nadien wilde ik het er ook niet bij laten en heb de “slechte” advokaat voor de Thai Law Council gedagvaard…dit is ook een proces van lange adem. Ik deed dit omdat ik wil vermijden dat hij anderen zoals U en ik ook nog eens zou stropen. Voor meer info mag U mij contacteren via: janpharma@hotmail.com…Ik wens U veel goede moed, bereid U goed voor en denk niet dat alles van een leien dakje loopt.
  Succes!

 3. Gerrit bkk zegt op

  Vaak in dit blog wordt geadviseert om ‘een goede advokaat’ in de hand te nemen. Maar zoals bovenstaande reaktie zegt ,je kan te makkelijk een verkeerde nemen. Dit blog is gebaat bij een lijstje van advokaten met ok ervaringen.
  Mijn eigen ervaringen hier met hen is dat het lijkt dat de advokaten slechts een erg klein gebien van thailand hun werkveld is (distrikt) en hun positieve interesse in soort can-do klussen. Lijkt er erg sterk op dat hun werk gestoelt is op ‘ ons kent ons’ en ‘valt t te matsen’
  Zonder referentie naar een specifieke advokaat is is elke verwijzijng om een ‘goede’ advokaat te nemen volkomen kul.
  Advokaten die ik gesproken heb weten erg goed wat ze wel en niet kunnen. Dat vertellen ze niet maar je betaalt wel.
  Meeste gevallen op dit blog zijn kleine mensen dingen.
  Aks het grote mensen betreft dan is het graadje erger.
  Graag lijstje dus van ervaringen met namen advokaten / werkgebied (lokatie ) / soort van klus


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website