Beste lezers,

Ik heb nu een hotel geboekt bij een hotel in Pattaya met safety deposit bij de receptie (Hotel Sutus Court in Soi Buakhow). Ik heb de recensies gelezen van het hotel. Toch blijf ik sceptisch. Bij mijn eerste reis naar Thailand had ik een hotel met kluis in hotelkamer.

Ik vraag mij nu af of het allemaal wel zo veilig en betrouwbaar is?

Het hotel zegt dat ze hier dag en nacht op toezien en er camerabewaking is. Het hotelpersoneel zou zorg dragen tot probleemloos verblijf.

Mijn vraag is ook: Kun je bij de bank een tijdelijke kluis verkrijgen?

Groet,

Geert-Jan


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

21 reacties op “Lezersvraag: Is een safety deposit in een Thais hotel wel veilig?”

 1. Rick zegt op

  Dan vraag ik me af wat neem je wel niet mee als je een kluis bij de bank nodig hebt.
  Houd het toch lekker simpel man 1000 euro max cash bij je in euro’s neem je bank kaarten ( liefst meerdere als je die hebt ) en je credit card mee.
  Laat als je de nieuwste I-Phone hebt die lekker thuis pak niet meer als een paar duizend bth met je mee.
  En houd je hand altijd voor de codes van de kluis als je deze in typt als je dan nog wat gebeurd moet je wel echt pecht hebben ( maja ze zullen die bank maar beroven zit je ook zonder he 🙂 )

  • Mr Bojangles zegt op

   Nou:
   1. ik heb mijn Hollandse mobiel bij me en die gaat alvast in de kluis (ik zit wel in een hotel met kluisje op de kamer). Zo ben ik voor al mijn familie altijd bereikbaar maar in Thailand gebruik ik een Thais mobieltje. 2 of 3x per dag kijk ik even of er een berichtje is.
   2. ik pin telkens het maximale bedrag, daarna gaan mijn bankpas en mijn creditkaart in de kluis.
   3. het gros van het gepinde geld gaat ook in de kluis.
   4. mijn huissleutel gaat in de kluis, kan ik hem ook niet kwijtraken.
   5. meestal ligt mijn paspoort daar ook.

   en nou jouw manier:
   ‘s ff kijken of ik het goed begrijp:
   – Jij hebt 1000 euro cash bij je (“Houd het toch lekker simpel man 1000 euro max cash bij je”) maar slechts een paar duizend baht op zak (“pak niet meer als een paar duizend bth met je mee.”). Waar laat je de rest van dat geld, onder je matras?
   – Tevens heb je ook nog al je bankpassen bij je. Dus als je bestolen wordt ben je ook in 1 klap alles kwijt. Geld, bankpassen, paspoort.

   Ik doe het wel met een kluisje.

   • ruud zegt op

    precies zo als ik het doe. Prima . Denk dat het gros zo werkt. met kluisjes pinpassen en maximaal opnemen. etc.

    Prima zo
    Ruud

   • tom zegt op

    Geld opnemen voor een dag of drie, niet voor een week of nog meer.
    passen en creditcards verdelen over koffer, op zak, kluis en een eventuele (huurauto).

    Die kluisjes die op de kamer staan kunnen door personeel van het hotel geopend worden, met een pas, of een bepaald token( achter een klepje). Mocht u dit niet geloven, als je de hotelkamer binnenkomt en de kofferdrager is weg, stel de kluis in, laat hem verder leeg en doe hem op slot. Bel de receptie en zeg dat de kluis dichtzit. Ze sturen dan iemand die hem zo openmaakt ;).

    Verder is het verdelen van waardevolle spullen altijd goed.
    Wat betreft die kluizen bij de receptie, dat hangt natuurlijk volledig af van het hotel waar u verblijft, het ene hotel zal meer zorg dragen voor uw spullen dan het andere.

 2. Bangkokker zegt op

  Ik zou m’n waardevolle spullen nooit bij de receptie in een kluis doen. Ik boek altijd een (4 of 5 sterren) hotel met kluisje in de kamer, zowel privé als zakelijk.
  In die honderden keren dat ik in een hotel verbleef ben ik nooit wat kwijtgeraakt.

  Ik raad je aan een wat duurder hotel te boeken met kluis in je kamer.

 3. Davy zegt op

  Heb al enkele keren in sutuscourt verbleven en altijd gebruik gemaakt van hun safes , nog nooit problemen gehad .

 4. Heijdemann zegt op

  Hotelroom safe stelt helemaal niets voor, google
  even op hotelroom safe en zie youtube
  filmpjes die echt zijn en kloppen, als leek
  geprobeerd binnen 1 minuut open met blikje
  cola! Probeer het zelf maar eens de volgende
  keer. Mijn keuze is echt de hotelreceptie safe!

 5. folkert zegt op

  Bangkokker zegt,

  Ik raad je aan een wat duurder hotel te boeken met kluis in je kamer.

  Nu dit heeft niets te maken met de prijs van een hotel er is een kluisje of geen aanwezig op je hotel kamer.

  Het is alleen onhandig systeem een kluis met 2 sleutels maar hoeft niet perse onveilig te zijn.

 6. jerome zegt op

  ‘k reis 30 opeenvolgende jaren door Thailand.
  Niets is ooit 100% veilig. Een kluisje op de kamer kan uiteraard geopend worden door een bevoegde persoon van het hotel (speciaal slot achterkant kluisje; ook met een stethoscope vindt men makkelijk uw code)
  Safety box bij de receptie met dubbele sleutel lijkt mij het best.
  Paranoia niet nodig: op al mijn tochten ben ik nooit iets gestolen geweest…. nooit. Ik gebruik enkel budgethotels.

 7. Mark zegt op

  Veel te onpractisch een kluis bij de bank, kan je elke dag naar de bank gaan om spullen / geld op te halen en weer op te bergen.

  Kluis bij de receptie (waarin al je waardevolle spullen en geld bewaard worden) is te risicovol, mijn inziens.

  Als ik jou was zou ik de reservering bij je hotel cancellen en een ander hotel nemen met kluis op de kamer.

 8. Renévan zegt op

  Een kluisje in de hotel kamer of bij de receptie lijkt mij en stuk veiliger dan hoe de meeste mensen hun kostbaarheden thuis bewaren. Ik ken heel wat mensen maar niemand met een kluisje thuis. Alle wat grotere hotels en resorts hebben een 24 uurs bezetting bij de receptie en security. Het is beter niet op facebook te vermelden dat je op vakantie bent om bij thuiskomst een leeggeroofd huis aan te treffen.

 9. Gerard Bos v. Hohenf. zegt op

  Tja, eerlijk gezegd snap ik dit dus niet. Als je bedenkingen hebt over een safe bij de receptie, dan had je natuurlijk ook een hotel kunnen boeken met een safe in je eigen kamer. Wellicht mis ik iets?

 10. Leo Th. zegt op

  Beste Geert-Jan,
  Niet duidelijk is wat de safety-deposit bij de receptie inhoudt. Betreft het een safebox waar 2 sleutels voor nodig zijn (één sleutel in bezit van het hotel en de andere hou jij bij je) om de box te openen of gaat het om een (grote) kluis, waar alleen het hotel een sleutel van heeft. Voorzichtigheid is natuurlijk altijd geboden, maar dat geldt ook voor kluisjes in de kamer! Laat de receptie niet zien hoeveel cash geld jij in de kluis stopt. Doe het van te voren in een envelope, maak die dicht en stop de envelope in een tasje of iets dergelijks, voordat je het in de hotelkluis achterlaat. 100 % zekerheid is nooit te garanderen maar op deze manier zou ik me geen grote zorgen maken. Hou goed bij hoeveel geld je in of uit de kluis haalt, zodat je niet denkt dat personeel geld gestolen zou hebben , terwijl je dat er zelf hebt uitgehaald. Bij mij zijn een keer 2 briefjes van 1000 Bath gestolen uit een hotelkluis bij de receptie. Beetje eigen schuld, had haast en stopte in het zicht van de receptiemedewerkers 20 briefjes in een open envelope, die ik vervolgens aan hen overhandigde. Waarschijnlijk heeft één van hen de verleiding niet kunnen weerstaan en gedacht dat die “rijke” toerist wel 2 briefjes kon missen. Wens je een prettige vakantie in Thailand/ Pattaya.

  • Mark zegt op

   Mij was ook niet duidelijk wat Geert-Jan bedoelde met safety-deposit bij de receptie, ik ging ervan uit dat het een gezamelijke safety-deposit betreft (zoals ik heb meegemaakt bij een guesthouse in Hua-Hin). Vandaar dat ik ook heb geschreven dat het mijn inziens te risicovol is.

   Maar als ik het zo nalees denk ik gescheiden kluisjes werd bedoeld. Dat is gewoon wel veilig, als deze enkel met 2 sleutels kan worden geopend of een code.

 11. patrick zegt op

  bij aankomst direct naar een bank ,open een rekening,centjes erop,alles geregeld in half uurke.je hebt een kaart en je kunt overall afhalen.Ik heb nooit grote bedragen bij me,en als ik moest overvallen worden ben ik uiteraard kaart ook kwijt,maar kun je direct laten blokkeren en een nieuwe heb je ook zo tijdens openingsuren bank.

 12. Tukker zegt op

  Een kluis op de kamer zegt ook niet alles heb een keer een kamer gehad bij onze vriend *** (naam verwijderd door redactie) de kluis stond gewoon los op het bij tafeltje je kon hem zo onder je arm slaan en mee nemen heb feestelijk voor deze kamer bedankt.
  Maar heb verder geen slechte ervaringen gehad met zowel een kluis op de kamer of een kluis bij de receptie van de hotels die ik tot nu toe heb gehad .

 13. Joost A. zegt op

  Beste,
  Ik verblijf momenteel een tweetal weken weken in Sutus Court. Het kluisje bevindt zich net achter de receptie onder camerabewaking en bestaat uit 2 sloten waarvan je de 2 sleutels bezit. Er staat duidelijk vermeld om beide sloten van uw kluisje te gebruiken en slotvast te draaien. Ongetwijfeld zal de receptie wel reservesleutels bezitten, hetgeen trouwens niet zo onlogisch is ingeval van een noodgeval. Volgens mij is dit dan ook perfect betrouwbaar. Anderzijds, echt praktisch is het inderdaad niet want indien je iemand meebrengt naar je kamer is het een beetje oppassen waar je de rest van uw budget van die avond (of uw sleutels van het kluisje) “verstopt”. Wie zei ook alweer: ‘elk voordeel hebt zijn nadeel’?

 14. jerompe zegt op

  Extra reactie: hou er rekening mee dat het kluisje op de kamer blokkeert als de batterij te zwak wordt…
  In talrijke hotels worden de kluisjes bij de receptie naar de grote kluis van het hotel gebracht rond 22uur. Cfr Krung Kasem Sri Krung Hotel…

 15. Geertjan zegt op

  Hallo

  Bedankt voor alle reacties. Ik doelde eigenlijk meer op credit card, paspoort en pin pas. Ik zelf pin 10,000 bth per keer, 4,000 op zak
  6,000 bth in kluis. Zeker geen 1,000€ op zak of in kluis en zeker niet onder een matras.

  Mijn eerste keer bij een low budget 3 sterren hotel had ik een kluisje in de kamer. Indd als ze willen, is ook dat nooit safe. Toch liever kluis in kamer dan steeds na receptie te gaan.

  De tips hand er voor houden en envelop zal ik zeker in deze meenemen. Maar blijf toch wel sceptisch gezien ik een slecht ervaring heb gehad met een credit card. [Passage over Spanje geschrapt. Beperk u tot Thailand.] Verbaas me nog steeds dat credit card nog steeds niet safe zijn? En er geen verplichting tot handtekening en met pin verificatie vereist is.

  Sutus Court hotel is me als bezoeker vorig jaar goed bevallen. Ook t eigen eten gedeelde, en het zwembad. Ook zone 1 room spreekt me aan. Verder alleen maar goed nieuws gehoord waar ik voor een dag op bezoek was.

  En nee ik loop zeker niet met credit card op zak of dat ik er aankopen mee ga doen. Enkel en alleen als nood. Indien ik extra geld nodig heb, ik met credit card wel bij een bank binnen geld op neem. Ook loop ik met een kopie van paspoort rond.

  Rekening bij een Thaise bank had ik al in gedachte.

 16. John Thai zegt op

  Hoi
  Als je in een goed hotel gaat b.v vanaf 3 sterren heb je totaal geen problemen.
  Je hebt altijd wel iets sieraden of ticket ,paspoort enz veilig op te bergen.
  Heb nooit problemen gehad ook niet in goedkope hotels zij hebben geen kluis.
  Dus is noodzaak een goede koffer met slot.
  Gr John

 17. Chantal zegt op

  Als je de boel echt niet vertrouwd, r bestaan ook plastic kistjes met een cijfer slotje erop. Ze zijn zo groot als een broodtrommel. (ze worden bij mij in de gehandicapten zorg gebruikt om medicatie in te bewaren waar andere cliënten niet aan kunnen/mogen komen.) Stop je dat klusje in de hotel kluis.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website