Beste lezers,

Binnenkort willen we in de buurt van Nakhon Si Tammarat gaan scooteren. Wie weet een mooie route? Door de bergen of langs de kust. Noordwestelijk van NST liggen wat bergen, is er een mogelijkheid om daar doorheen te rijden?

Andere tips voor bijvoorbeeld gezellige accommodaties zijn ook van harte welkom.

Alvast bedankt!

Els


» Laat een reactie achter


2 reacties op “Lezersvraag: Wie weet een mooie route in de buurt van Nakhon Si Tammarat?”

 1. Lung addie zegt op

  Beste Els,

  NST is een heel mooie streek om met de motor of scooter aan te doen. Als bewoner van Zuid Thailand, wel een paar 100km ten noorden van NST, en fervent biker, heb ik de streek daar reeds een paar keer aangedaan. De wegen zijn goed en er is heel weinig verkeer. Het landschap is er heel heuvelachtig, dus ik zou je de raad geven een scooter met voldoende vermogen te huren, bv een Honda PCX 150. Indien je met zen tweeen bent, huur er dan twee en kruip, voor langere ritten, niet met zen tweeen op een scooter. Voor de bestuurder is het comfortabel maar de duozitter is gekraakt na een dagrit. ( zo een scooter huren kost daar tussen de 200 en 300THB/dag )

  Een mooie route langs de kust is de 401 .
  Een mooie route meer door het binnenland is de 4010 en 4015 ( afhankelijk hoe ver je wil gaan )

  Mogelijk doe het best zoals ik doe als ik een streek wil verkennen per motor: je zorgt ervoor dat je een goed navigatiesysteem hebt. ( Een goede Garming GPS kost hier +/- 6000THB en voor cruisers zijn geld meer dan waard) ….. je neemt de coördinaten van je vertrekpunt en stelt die in als “HOME’ en …… je vertrekt …. zonder specifiek doel … zie je een mooie weg: je neemt die …. en zo ga je verder door de streek welke je wil zien …. wil je terug naar je vertrekpunt : HOME en “lady garmin” brengt je netjes naar je vertrekpunt langs de kortste weg.

  Neen wel steeds een regenjasje mee want daar in het zuiden heb je veel kans een regenbui over je heen te krijgen, omzeggens het ganse jaar door.
  Accommodatie: langs de kust keuze in overvloed …. zie artikel met reacties op dit blog: “Nakhon Si Tammarat, ja waarom niet” …. van 07 08 2015, geschreven door Gringo .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 2. els zegt op

  Hoi Lung Addie,
  Bedankt voor je tips!!
  gr. Els

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website