Beste lezers,

In december aanstaande komen kennissen naar Thailand. Zij hebben aangegeven naar Chiangmai te willen en van daaruit een autorit naar Pai en Mae Hong Son. We gaan met eigen vervoer.

Vanuit Mae Hong Son terug naar Chiangmai willen we niet dezelfde route rijden.

Google Maps toont een route via weg nr 108 langs het Namtok Mae Surin National Park. Na ongeveer 65 km rechtsaf naar weg nr 1263, en via de wegen 1088- 1192 en 1009 weer terug te komen op route 108 naar Chiangmai.

Is er iemand die deze route al eens eerder heeft gereden, en is deze route goed te doen? Zijn er bezienswaardigheden langs deze route, is het aanbevelenswaardig om de afstand in 2 dagen te doen, of kan de afstand in 1 dag worden afgelegd?

(Svp geen reacties over het verkeer in Thailand, of over de verkeersveiligheid.)

Bij voorbaat dank.

Willem


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Lezersvraag: Kent iemand route 108: Mae Hong Son naar Chiangmai?”

 1. Fobian zegt op

  Het is een schitterende route vol haarspeldbochten door wat ik het mooiste stukje Thailand vind.Overal langs de weg kun je stoppen op mooie punten of bij koffietentjes of warmwaterbron.Voor mij was Pai het hoogtepunt.Prachtig gelegen klein stadje tussen prachtige bergen.Er is een hele leuke nachtmarkt tot 10pm.Hier kun je gerust meerdere dagen verblijven.

 2. hansjen zegt op

  Doen !
  Ben het met Fobian eens. Echt de moeite waard (als het tenminste niet bewolkt is op de hoger gelegen stukken, maar dat zal in december mogelijk wel meevallen).
  Kan in 1 dag worden gedaa, maar mijn voorkeur zou uitgaan naar twee dagen. Als ik me niet vergis is er een mogelijkheid tot overnachten in (de buurt van) het National Park.

 3. Auke Koopmans zegt op

  Weg 108 is verhard en in goede staat. Weg 1263 is deels verhard en deels onverhard maarprima te doen. Weg 1088 is verhard en geen probleem. Weg 1192 is geheel verhard maar is smal en steil met scherpe bochten (haar-speld bochten). Weg 1009 is verhard en prima te doen.

  Splitsing 108 en 1263 – Khun Yuam met de Thai-Japan Memorial Hall (museum met oorlogstuig)

  Splitsing 1088 en 1192 – Mae Chaem het Center For Weaving and Sale of Teenchok (traditionele kleding)

  Splitsing 1192 en 1008 – naar het noorden is de top van Doi Inthanon (hogste berg van Thailand met een radar station) met 2 veel bezochte stupas (druk in het weekend) – Phra Mahathat Napha Phon Phum Siri en Phra Mahathat Napha Methanidol.

  Langs 1009 zijn er verschillende watervallen. Siri Phum watervall in Khun Klang met het Doi Inthanon National Park Office en verder naar beneden de Sirithan waterval, de Wachirithan waterval en de Wang Klai / Mae Klang waterval

  • Willem zegt op

   Beste Auke, dank voor jouw antwoord op mijn vraag. Het ging mij inderdaad om dit traject. De dames in ons gezelschap hebben namelijk gezegd uit te stappen als we langs ravijnen moeten laveren, of als zij direct vanaf hun zitplaats steile dieptes gewaar worden. Heb jij zelf met deze route ervaring, heb je tips, en weet jij zo uit ervaring hoeveel tijd dit traject in beslag neemt. Bij voorbaat dank. Willem

 4. Farang Rakkhun zegt op

  Jazekers vanuit ChiangMai Mooie route via Pai naar MaeHonSon..velen haarspeld bochten ( 1864 in totaal) maar vooral onderweg tussen Pai & MaeHonSon fantastische ver/uitzichten..Op de Motor/Brommer feitelijk nog mooier..je rijdt dan langzamer..ziet meer en snuift het landschap op..Route vanuit ChiangMai bekeken “rechtsom” doen met bv stop/overnachting in Pai..MaeHonson en Dan via de “Doi Inthanon” route weer terug met mogelijk onderweg 1 a 2 stops..Of andersom “Linksom” etc..Zou er minimaal 3 a 4-dagen voor uit trekken..je bent tenslotte op vakantie..!!..Enjoy!!

 5. Paul Schiphol zegt op

  Heb in 2009 de route Chiang Mai, Pai, Mae Hong Son, gereden met een chauffeur. Toen al een prima weg, wel veel haarspeldbochten, maar als je hiermee rekening houdt goed te doen. Met het overige deel van je route heb ik geen ervaring. Ik zal hem graag vernemen, we plannen de identieke route zelf ook in een van de komende jaren rijden. (Chauffeur inmiddels zelf, hetgeen goed te doen is.)
  Zeker Pai heeft mijn hart gestolen, plan hier gerust een verblijf van 3 dagen of langer.
  Fijne reis, Paul

  • Willem zegt op

   Beste Paul, ik ben zeker van plan over het 2e gedeelte van onze reis, van Mae Hong Son terug naar Chiangmai verslag te doen. Het eerste gedeelte, Chiangmai-Pai-Mae Hong Son, is bij velen goed bekend en via de 1095 zeer goed te doen. Maar het gaat bij mijn vraag inderdaad om het 2e gedeelte. Willem

 6. Dick CM zegt op

  Hallo Willem,wat Fobian zegt is gedeeltelijk waar want Mae Hong Son is zeker zo mooi ernaar toe rijden krijg je 1000 bochten.Naar het zuiden kan je de weg volgen zoals je heb aangegeven je kan ook korter naar Chiang Mai via 1013 maar deze weg (juni 2014) is slecht 4 wielaandrijving gewenst vooral als het geregend heeft Ik zou zeker er 3 dagen hier voor uitrekken. Veel plezier.

 7. wim zegt op

  Persoonlijk zou ik er 3/4 dagen vooruit trekken aangezien er veel te zien is.
  Vanuit Chiangmai de 108 richting Doi Inthanon .
  Deze weg volgen en de hoogste berg van Thailand bezoeken.
  Daarna terug en halverwege rechts afslaan(voor controlepunt) richting Mae Chaem (1192) ,ongeveer 30 km voorbij Mae Chaem is een overnachtingsadres.
  Daarna via de 1263 richting Khun Yuam hier rechtsaf(108) richting Mae Hong Song.
  Vanuit Mae Hong Song richting Pa , halverwege kom je bij het plaatsje Pang Mapha (Soppong).
  Hier kun je linksaf richting de Cave lodge ,dit is een plek met weinig luxe maar erg mooi en je kun hier
  via een rivier 3 grotten bezoeken als je hier niet overnacht nog 40 km en je bent in Pai.
  Vanuit Pai kun je in 1 dag rustig terug rijden naar Chiangmai.
  Onderweg wel even de Pong Deud hotspring en Mokfa waterval bezoeken .
  Ik zou zeggen geniet van de weg richting Mae Hong Song ook al deel je hem anders in .
  Groetjes Wim.

  • Willem zegt op

   Beste Wim, dank voor je antwoord. Maar we rijden eerst naar Pai (blijven er een paar dagen), daarna naar Mae Hong Son, (blijven er een paar dagen). Om daarna terug te rijden naar Chiangmai, in tegenovergestelde richting dan jij beschrijft. Het gaat ons om deze 2e helft van de route. Daar ging mijn vraag over: is deze route goed berijdbaar en is de afstand in één dag te doen? Misschien dat je alsnog een reactie kunt geven, mede ook omdat er meerderen er benieuwd naar zijn. Alvast dank! Willem.

 8. Jan zegt op

  Hallo , er is een wegen kaart beschikbaar Mae Hong Son ( http://www.gt-rider.com ), als u deze kaart gebruikt bespaart u uw zelf een hoop.

  Jan

 9. marcel zegt op

  Heb zelf een aantal jaren terug het tochtje gemaakt van chiang mai naar pai en toen naar mea hong son En terug zijn we via mae sariang gegaan hebben het lekker rustig aan gedaan een weekje geweldig. Gaan waarscheinlijk volgend jaar weer.

  veel plezier

 10. janbeute zegt op

  Van uit Chiangmai heb je twee mogelijkheden , of eerst richting het noorden naar Pai .
  Of je gaat richting het zuiden via Hangdong Sanpatong en voor Chomtong richting Doi Ithanon .
  De route en rond rit die je maakt heet de Mae Hongson loop .
  In Chiangmai kun je in bijna elke gerenomeerde boekwinkel wel een land kaart cq route map kopen van deze loop .
  Ik woon zelf hier niet ver vandaan .
  Mooie tocht dat is zeker met vele bochten , is ook populair bij vele bikers .

  Jan Beute .

 11. michiel zegt op

  Route CM-Pai-MaeHongsong-MaeSariang-CM Afgelopen november nog gedaan welliswaar per bus. Over highway 1095 en 108

  Na Mae Sariang richting Hot vond ik de route niet zo mooi meer . Maar denk dat je met de auto van de hoofdweg af veel kan zien.

  Trouwens in Mae Sariang vind je veel goede en schappelijk geprijsde hotels. Wordt aardig bijgebouwd daar. Ligt ook op de route van 105 als je vanaf Mae Sot komt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website