Lezersvraag: Rondreis door Thailand en minibus met chauffeur huren?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
21 november 2017

Beste lezers,

Wij reizen in juli 2018 met onze kinderen (dan 11 en 13 jaar) naar Thailand. We wensen daarbij geen gebruik te maken van het openbaar vervoer wegens te tijdrovend, maar willen liever telkens wagen/minibus met chauffeur huren. We deden dit reeds eerder op Bali waar dit vrij gemakkelijk was.

Ons traject loopt van Bangkok naar Kanchanaburi, naar Phitsanulok, naar Sukhothai, naar Lampang, naar Chiang Rai en Chiang Mai.

Is het in al deze steden makkelijk te doen zo een service te vinden of is het beter een afspraak te maken met een bureau dat ons de ganse tijd rond rijdt. Of met een privé-persoon? Dien je die dan heel het traject te voorzien van eten en van slaapplaatsen?

Groet,

Carl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

20 reacties op “Lezersvraag: Rondreis door Thailand en minibus met chauffeur huren?”

 1. jan scheys zegt op

  mijn ervaring is dat die chauffeurs slapen in de minibus (meteen ook security voor de wagen) maar dat is allemaal op voorhand DUIDELIJK overeen te komen en ook qua eten voor de chauffeur.
  overal vinden die wel eten en voor hen aan miniprijs en daarvoor kan je ook een dagelijks budget afspreken…
  zoiets hangt natuurlijk ook van jullie budget af maar als je niet echt op een euro moet zien dan kan dit wel goed meevallen en inderdaad je wint er veel tijd mee.
  het probleem is waar je zo iemand moet zoeken als je aankomt in BKK…
  als je bvb in Pattaya bent dan kan je er elke taxichauffeur ernaar vragen (die kennen allemaal wel iemand) maar in een grootstad als BKK niet zo eenvoudig maar misschien toch het proberen waard.
  als ze hun prijs maken en je geen ervaring hebt met Thailand bied dan meteen de helft aan zelfs als jullie het een uitstekende prijs vinden en dan kan je nog altijd omhoog gaan…
  sukses gewenst.

  • Beike zegt op

   Minibus met chauffeur huren.= 2.000 bath/dag.Hoef ik dan ook de brandstof te betalen?

 2. Ben zegt op

  Wij hebben wat dat betreft al de planning rond. Nagenoeg de zelfde route in 9 dagen. Willen we gaan doen met minibus met chauffeur via greenwoodtravel. Kost 2750 bath per dag inclusief de overnachting van de chauffeur. Komt nog wel dieselkosten bij, dacht €1,- per liter en de lege terugreis naar Bangkok waar men 5800 Bath voor vraagt. Dat laatste vindt ik een beetje prijzig. We gaan met 4 volwassenen. In Chiang Mai nemen we afscheid van de minibus en vervolgen onze reis met 6 dagen Chiang Mai, 4 dagen Pattaya, 6 dagen Koh Chang en nog 1 nacht bij de luchthaven. Vanaf Chiang Mai vliegen we naar Pattaya en de transfers gaan ook met een mini-busje.

  • Jasper zegt op

   Dus je vindt 148 euro (5800 B) alles inclusief voor een afstand van 700 km. “een beetje prijzig”.
   Ik betaal altijd 90 euro (3500 B) van Subernabuhmi naar Trat, een afstand van 300 km, inclusief tip. Dit is een standaard prijs.

   Als je afschrijving, gas/diesel en highwaykosten doorrekent (ook in Thailand benne de auto’s duur) blijft er niet echt veel over voor de chauffeur — en dan moet Greenwood ook nog wat verdienen.
   Het lijkt mij dus een uiterst billijke prijs.

   Ter vergelijking:

   Voor Schiphol – Amsterdam-west (16 km. , 20 minuten) betaal ik 42 euro, ex tip.

   Nou weet ik dat Thaise mensen veul minder verdienen dan wij, maar helemaal op een houtje bijten willen ze hier ook niet…

   • Ger zegt op

    Standaardprijs voor het huren van een minibus/ van is 2000 baht voor een dag ongeacht de km’s , en daarnaast betaal je wel gas / diesel. Nou voor 700 km is 1 dagje rijden is 2000 + 1500 voor brandstof = 3500. Al het meerdere is teveel.
    In de prijs van de huur , 2000 per dag, zit dus ook het loon en afschrijving etc. inbegrepen, exclusief de brandstof zoals ik meldde.
    En dit is de prijs voor Thaise mensen en andere ingewijden.
    Kijk als je dan 3500 baht voor 300 km betaald is je eigen keuze, maar teveel. Daarom rijden ze graag van die onwetende toeristen rond en verdienen ze zo 2 zoveel als normaal.

    • Jasper zegt op

     Ger , ik realiseerde mij achteraf dat de chauffeur ook terug moet…. dus het is dik 600 km, inclusief tip. (Of hij nou iemand weet op te pikken onderweg of niet). Dus ja, je hebt gelijk. Neemt NIET weg dat het minimaal 3300 baht kost om van Subarnahabum naar Trat te komen!!

 3. Anja zegt op

  Kijk even op de site van greenwoodtravel, hebben wij goede ervaringen mee!
  We hadden een chauffeur die rustig reed en op tijd etenspauze regelde.
  Je kan ze ook mailen/bellen of chatten in het Nederlands!
  Veel plezier, Anja

 4. Joop Donnars zegt op

  Hallo lieve mensen ,

  Ik kan jullie aanbevelen onderstaande hardwerkende en goed engels sprekende chauffeur .
  Zeg dat je zijn nummer van mij hebt en komt goed , Veel plezier Groetjes Joop

  Welcome booking taxi car and van minibus to around Thailand with me Mr one tour taxi private service Thailand
  Tel 66+(0)817236001 MR one taxi and van minibus
  My gmail onebarberkochang38@gmail.com
  Welcome to Thailand

  • Ben zegt op

   Lukt dus niet via E-mail. Heb je toevallig het juiste email adres?

 5. Hans zegt op

  Wij hebben zeer goede ervaring met het huren van een busje (voor 10 personen). Onze chauffeur kent de streek waar u heen wilt. Hij is zeer bekend met deze streek, regelt hotels, etc. Echter, hij spreekt uitsluitend Thais maar voor ons geen bezwaar want mijn vrouw is Thaise.

 6. Ruud zegt op

  Wij kunnen ten allen tijde beschikken over een goed chauffeur wanneer we langere trajecten willen afleggen. Kostprijs 500 THB per dag + eten en drinken. Onderweg wordt er halt gehouden bij een 7/11 waar een simpele snack verorbert wordt. Wij hebben wel de gewoonte om hem ‘s avonds mee op het souper uit te nodigen. Gewoonlijk wordt onze eigen pick-up gebruikt omdat we slechts met 2 zijn. Persoonlijk zou ik aanraden een minibus te huren omdat het comfort groter is dan een gewone wagen: je kan een dutje doen en plaats voor je spullen is er meer dan voldoende. Zoals Jan terecht opmerkt: de chauffeur slaapt in de minibus. Mocht U interesse hebben: mijn mail-adres is gekend bij de redactie.

  • Ruud zegt op

   Addendum: de prijs voor het huren van de minivan, parking, toll en fuel dient uiteraard nog bijgerekend.

 7. Piet zegt op

  Mijn zwager doet dit voor zijn werk. Heeft een erg mooie bus met veel ruimte voor iedereen. Spreekt Nederlands en Engels (en Thais natuurlijk).
  Kosten 1800 baht per dag, excl diesel.
  Hij haalt jullie op van Vliegveld en brengt jullie daar ook weer terug.

  Mail me als je interesse hebt: p.van.hemert@eskaa-it.com

 8. gonny zegt op

  Hallo Hans,
  Handig om Carl het adres te geven van de chauffeur.

 9. henk zegt op

  Ook wij hebben met z’n vieren een rondtrip gemaakt ongeveer 10 jaar geleden. De kosten waren toen 25 euro per dag de chauffeur sliep in het busje en zorgde zelf voor zijn eten, ook toen wij vroegen of hij met ons mee ging eten. Wel moesten wij elke keer het tanken betalen, toen wij 3 dagen naar Laos gingen bleef hij aan de grens wachten dat kosten ook 25 euro per dag. het zal nu wel het dubbele kosten denk ik.
  Wij hadden geboekt bij : BMAIR De Heer AB Korpel

  het adres is nu Tang hua pug building derde verdieping
  320 Rama 4 road
  Maha pruttaram Bangkok

  Veel plezier met jullie rondreis.

 10. Treech zegt op

  Hallo Carl,

  Dit ben ik tegengekomen op mijn zoektocht naar minibus met chauffeur.

  http://diensten-vakmensen.marktplaats.nl/a/diensten-en-vakmensen/verhuur-auto-en-motor/47558-tulip-travel-thailand.html?previousPage=lr

  Vragen kost niks.

 11. marianne zegt op

  Kijk eens op de site: tulipth@hotmail.com. Dit is een nederlander .
  die getrouwd is met een thaise. Als je het reisschema door mailt ku je alles bespreken.

 12. rene zegt op

  Deze twee private taxi bedrijven brengen jullie around thailand met minibus,limousine etc.
  Email: surachai.rd@gmail.com. rd@gmail.com en
  dean.car1974@hotmail.com
  De eerste heeft ons als taxi met een suv naar pattaya gebracht en was er tevreden over. De tweede heeft mijn vriend dit jaar uitgeprobeerd om van BKK naar Ayutthaya te gaan met minibus en waren tevreden.
  Misschien eventjes prijsofferte vragen bij beide langs email met de zaken die je wenst te bezoeken.
  Nabij de historical site van sukhothai (1,5km) heb ik een prachtig hotel gebruikt dit jaar voor 1250 bath/2 personen en breakfast include. Alsook kan men er fietsen huren voor 50 bath/pp per dag en s,avonds gratis om naar een restaurant Sinvana 750 meters te rijden . Het hotel is Scent of Sukhothai. Er is ook een proper zwembad aanwezig en kamers waren heel proper met badkamer air con en pergola met zicht op de tuin.
  Email adres bekent bij de redactie.

 13. Dirk zegt op

  Wij hebben vorig jaar 7 dagen een minivan met chauffeur maar geen benzine inclusief geregeld via Eric van Viengtravel. Die jongens zijn al 35 jaar in Thailand en weten precies wat ze doen. De chauffeur reed netjes en wist een hoop van de bezienswaardigheden en zorgde voor zijn eigen slaapplaats. We konden ook nog het kantoor bellen mocht de communicatie niet lukken maar dat is niet nodig geweest.

  We gaan volgend jaar weer naar Thailand en dan weer voor diverse dagen dezelfde chauffeur Nun.

  groet
  Dirk

 14. Jasper zegt op

  Ik heb hele goede ervaringen met rushtaxi.net (of google op mr. Rush, Thailand). Spreekt perfect Engels, erg goed en vrij nieuw wagenpark, eigenlijk de eerste Thaise taxichauffeur waar ik mij in 10 jaar veilig bij voelde! Rijdt rustig en anticiperend.
  Mischien niet de allergoedkoopste (hoewel je het hem gewoon per email kunt voorleggen), maar in mijn ogen is goedkoop duurkoop, zeker in Thailand waar het verkeer zo gevaarlijk is.

  Wat betreft het slapen: als je een sedan huurt slaapt de chauffeur in een bed – ook in jouw belang, een goed uitgerustte chauffeur te hebben!
  Bij het huren van een minibus (met dus meer ruimte) weet ik het niet: kun je vragen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website