Lezersvraag: Rondreis in Thailand en doorvliegen naar aankomst

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
26 juli 2015

Beste leden en lezers,

Begin volgend jaar willen wij een rondreis maken door Thailand. Daarbij hebben wij een beetje jullie hulp nodig. Wij zouden graag willen starten in Phuket, Krabi of Chiang Mai.

Wij komen of vanuit Amsterdam, Brussel of Dusseldorf, maar zouden graag direct door willen vliegen naar Phuket, Krabi of Chiang Mai, zonder giga lange overstap, of wachttijden. Wat ik zo heb nagekeken is dat het wel kan, maar je moet in Bangkok over naar een andere luchthaven.
Wie heeft er ervaring met dit soort zaken?  Is het realistisch en te doen van Bangkok Int. naar local Bangkok airport? Met hoeveel uur heb je te maken, van deur vliegtuig tot in de andere luchthaven, ingecheckt?

Onze ervaring is dat het al aardig tijdrovend is om vanuit het toestel buiten te staan en te komen in Bangkok. Heeft iemand andere tips, een collega van mij vertelde dat hij eens had gevlogen vanaf Mumbai, of vanuit Singapore. Allemaal leuke opties, maar is het realistisch?

Mocht iemand hierover iets kunnen of willen vertellen, dan hou ik mij bijzonder aanbevolen.

Alvast mijn hartelijke dank,

Ben


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Rondreis in Thailand en doorvliegen naar aankomst”

 1. Anita zegt op

  Hoi Ben, als jullie weten waar jullie willen starten dan kun je gericht zoeken op tickets b.v. Amsterdam- Phuket. Meestal zie je hoelang de overstap is.
  Van Suvarnabhumi naar Don Meung rijden gratis shuttle bussen ( als een een vliegticket heb ).
  Hoe land deze is rit duurt is afhankelijk van het verkeer in Bangkok!

  Veel plezier met jullie voorbereidingen.

  Groetjes Anita.

 2. Herman Buts zegt op

  Hallo
  er zijn maatschappijen die vanaf Suvarnabuhmi naar chiang mai vliegen , oa Air Asia en thai smile en nog wel enkele, even googlen
  vanad Don muang is het meestal wel goedkoper maar dan moet je er de nodige tijd voor uittrekken
  persoonlijk betaal ik dan graag een beetje meer, vluchten zijn zowiezo goedkoop in thailand

  succes

 3. Peter zegt op

  Beste Ben,

  Overstappen of naar een ander vliegveld is niet altijd nodig.Er namelijk ook vluchten die direct naar Phuket gaan bijvoorbeeld.mijn tip is begin in het noorden van Thailand en zak dan af naar de stranden daar is dan meer keus om naar Bangkok te vliegen of evt met een bus te reizen. Met een bus zie je natuurlijk veel van het land en is erg leuk en goed verzorgd vind ik.

 4. Rob zegt op

  Ben,

  Als je met de Thaiair doorvlieg naar een andere bestemming kan je op Shuvanphoem blijven. Als je daartegen met Nokair, Airasia doorvlieg dan moet je naar het andere viegveld rezien. Duur: ongeveer 1 uur, afhankelijk van het verkeer.

  Succes. Rob

 5. Cornelis zegt op

  Je hoeft niet per definitie naar een andere luchthaven voor een binnenlandse vlucht. Bangkok Airways en Thai Airways vliegen gewoon vanaf Suvarnabuhmi naar de genoemde bestemmingen.

 6. Mary zegt op

  Hoi Ben,

  Wij zijn afgelopen jaar direct van Dusseldorf (via Dubai) naar Phuket gevlogen met de Emirates.
  Vanuit Phuket gaat er een vlucht van Air Asia naar Chang Mai.
  Als je het noorden hebt gedaan kun je weer rechtstreeks terugvliegen naar Phuket en vanaf dat vliegveld met een (taxi)busje naar Krabi. Is ook prima te doen in een paar uurtjes.
  Op deze manier hoef je helemaal niet in Bangkok te komen.

  Succes!

 7. Marja zegt op

  Je kan ook met Cathay, Malaysian of Singapore Airlines vliegen naar Chiang Mai en terug vanaf Phuket, ,met een overstap in resp. HongKong, Kuala lumpur of Singapore. Voordeel is dat je bagage wordt doorgelabeld en ook de prijs valt erg mee.

 8. Peter zegt op

  Met Singapore air vlieg je van Amsterdam naar Phuket met een overstap in Singapore.
  Overstap is zowel heen als terug minimaal één uur.

 9. John Chiang rai zegt op

  Als je op Suvarnabhumi Airport aankomt,is voor mij persoonlijk het mooiste direct verder te vliegen met Thaismile airways, of Bangkok airways,die beiden van Suvarnabhumi Airport vliegen,en online vanuit Nederland betrouwbaar te boeken zijn,bovendien hoef je geen Airport te wisselen,en hebt direct na je lange vlucht uit Europa niet direct te doen met koffer slepen. Een vlucht na Chiangmai waarbij je eerst het culturele gedeelte van je reis afwerkt,om daarna aan het strand van Krabi of Phuket het geziene rustig te verwerken is eigenlijk het mooiste. Ook van Chiangmai heb je uitstekende verbindingen met de genoemde maatschappijen naar Krabi of eventueel Phuket,en aansluitend terug naar Bangkok.
  Ik wens jullie een mooie vakantie.
  Gr John.

 10. Yvon zegt op

  Vorig jaar ben ik met Singapore Airlines naar Chiangmai gevlogen, tussenstop is in Singapore en koffers zijn afgegeven op Schiphol en ik zag ze weer in Chiangmai, dus geen omkijken naar. Na enkele dagen ben ik van Chaingmai naar Phuket gevlogen met Air Asia en aan het eind van de vakantie van Phuket naar Amsterdam met Singapore Airlines. Tussenstop wederom in Singapore en daarna doorgevlogen naar Amsterdam. Hierbij de koffer afgegeven op Phuket en in Amsterdam weer gezien.
  De tickets van Singapore Airlines heb ik via hun site geboekt, als je multi-city aanvinkt kun je diverse opstapplaatsen aangeven.

 11. Mr. Thailand zegt op

  Mijn tip is om ALTIJD zoveel mogelijk in een ticket te boeken. Wil je dus van Chiang Mai (via Bangkok) helemaal tot Phuket reizen, dan boek je vluchten AMS-CNX (Chiang Mai) en HKT (Phuket) – AMS in één keer. Kun je hier eens de prijs berekenen: http://www.kayak.nl/flights?mc=y (de berekening duurt even)
  Boeken doe je beter op de site van de luchtvaartmaatschappij (multi city-boeking).
  Je kunt inderdaad in dezelfde luchthaven van Bangkok blijven (Suvarnabhumi – BKK), maar zoals eerder gezegd is het soms beter om over te stappen in Singapore, Hong Kong, Kuala Lumpur, Dubai…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website