Lezersvraag: Rondreis door Thailand, wel of geen Chiang Mai?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
29 december 2015

Beste lezers,

Ik wil met mijn gezin, 4 personen, eind juli 2016 naar Thailand voor ongeveer 21 dagen. Wij willen de eerste 5 nachten doorbrengen in Bangkok en daar een fietstocht maken van 3 uur, de floating market bezoeken, tempels en koninklijk paleis en nog wat andere bezienswaardigheden. Daarna willen wij met de trein naar Ayutthaya en Sukhothai.

Omdat we de laatste 7 dagen van de reis willen doorbrengen op Koh Samui weten we niet of het wel verstandig is om na Sukothai ook nog een aantal dagen door te brengen in Chiang Mai.

Graag tips over verblijven en alternatieven voor de reis.

Met vriendelijke groet,

Rob


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

19 reacties op “Lezersvraag: Rondreis door Thailand, wel of geen Chiang Mai?”

 1. Jasper zegt op

  Chang Mai is teveel. Beter is het om bv. Kanchanaburi aan je rondreis toe te voegen – Leerzaam, EN leuk (the bridge over the river Kwai).
  Mocht je tijd over hebben, is een bezoek aan Kao Sok national Park meer voor de hand liggend. Niet te ver van je route, en bizonder indrukwekkend.

  Thailland is een GROOT land. Probeer niet europa in 5 dagen te doen!

 2. rene23 zegt op

  Sukothai heeft een klein vliegveld, vlieg van daar naar Samui en bezoek CM een andere keer en ga nog een paar dagen naar het strand.
  Leuk guesthouse in Sukothai is Lotus, teak, goed verzorgd.

 3. Alex zegt op

  U kunt rechtstreeks van Chiang Mai naar Koh Samui vliegen. En van Koh samui rechtstreeks naar Bangkok en naar huis. Dat is de simpelste oplossing.

 4. Tiffany zegt op

  Ik ben net terug van mijn 3 weken vakantie in Thailand en heb wegens tijdgebrek ook Chiang Mai overgeslagen. Dat is uiteindelijk een goede beslissing geweest omdat we zo veel meer konden zien en genieten van de andere plaatsen. Wij zijn ook 5 nachten in Bangkok gebleven, 3 dagen Kanchanaburi en toen via Surat Thani naar Koh Samui (3 nachten) en via Krabi (2 nachten) naar Koh Phi Phi (2 nachten). Prima te doen, maar achteraf hadden we wel liever of 7 dagen in Koh Samui of 7 dagen in Koh Phi Phi willen doorbrengen (wat jullie dus van plan zijn).

  Dus sla Chiang Mai dit keer over, en ga desnoods een keer terug om Noord Thailand te zien.

 5. Renévan zegt op

  Ayutthaya ligt niet zo ver van Bangkok, dus dat is te doen met een dagtrip vanuit Bangkok. Sla Sukothai over en bezoek Chiangmai wat langer, hier is zoveel te zien dat twee dagen te kort is. Vlieg rechtstreeks vanaf Chiangmai naar Samui met Bangkokair, of met een combinaties ticket (vliegen, bus, boot) van Nokair of Airasisa Thailand.

 6. Jolanda zegt op

  Aangezien je naar ayuttaya gaat zou ik Sukhothai overslagen.
  Het is prachtig maar in Ayuttaya heb je dan al verl hetzelfde gezien.
  Ik zou dan ipv Sukhothai naar Chiang Mai gaan.
  Chiang Mai is echt geweldig, een paar dagen is zeker een must.

 7. Jan zegt op

  Chiang Mai is zeer aanbevelenswaardig.
  Als het even kan dan -al is het voor maar een paar dagen- kennis maken met die stad.

 8. Maurice zegt op

  Ik zou Chiang Mai laten voor de volgende reis en wanneer in Koh Samui een paar nachten in Koh Phangan doorbrengen, 30 minuten met de ferry.
  Een andere optie is vanuit Koh Samui voor een paar dagen naar Koh Tao, 1u30 met de ferry en genieten maar.
  Met Bangkok air terug naar Bangkok vanaf Koh Samui.

 9. Henny zegt op

  Ik vind Chiang Mai de leukste stad van Thailand. Voor een paar tientjes kun je er al naartoe vliegen. Ik zou Kanchanaburi in het reisprogramma opnemen (heel interessant en vanuit Bangkok goed te doen) en Ayutthaya en Sukothai overslaan. In Chiang Mai zijn ook heel veel tempels en andere bezienswaardigheden. Van daaruit kun je bijvoorbeeld naar het Elephant Nature Park (nooit op een olifant gaan zitten, ze hebben een zwakke rug!).

 10. Patrick zegt op

  Ik zou onmiddellijk door reizen naar Chiangmai en niet Ayutthaya en Sukhothai bezoeken.
  Chiangmai brengt veel meer mogelijkheden .
  ik verzorg zelf regelmatig reizen voor een 15- tal dagen en daar zijn Bangkok – Kanchaniburi – Chiangmai en Mae Hong Son inbegrepen. met als eindpunt een paar dagen kust.
  Wanneer je 21 dagen reist , dan is dit zeker mogelijk met een verblijf op Koh Samui.

  en zoals reeds vermeld, je hebt rechtstreekse vlucht van uit Chiangmai naar Koh Samui.

  Veel plezier op jullie reis. Wat ook de keuze is.

  Patrick.

 11. Robert Jan Bijleveld zegt op

  Waarom beginnen met 5 dagen Bangkok? Ik zou een paar dagen aan het begin van de vakantie doen, en ook eindigen met een paar dagen Bangkok. Zeker om last minute nog even lekker te shoppen.

  Heb geen ervaring met Ayutthaya en Sukhothai dus kan niet zeggen waarom die juist wel of niet te bezoeken. Maar Chiang Mai is zeker het bezoeken waard. Je zou vanuit BKK naar Kanchanaburi kunnen gaan, daar veel op een dag bekijken, en dan s’avonds de nachttrein naar CM nemen.

  Vanuit CM kan je direct op Koh Samui vliegen.

 12. janbeute zegt op

  Mijn antwoord is heel simpel .
  Thailand is kwa afmetingen net zo groot als Frankrijk .
  Dus het is onmogelijk om in een kort tijdsbestek alles te kunnen zien of te ontdekken .
  Zoek een gedeelte van het land uit en besteed daar je tijd en aandacht aan .
  Chiangmai , Chiangrai en het noorden van Thailand ,zijn zeker meer dan de moeite waard om te bezoeken .
  Maar doe dat een andere keer .
  Wij hebben hier geen zon overgoten stranden , geen Pattaya en ook geen full moon partys .
  Maar wel een spectaculair Loy Kratong festival , Songkran festifal , flower festifal enz enz .
  Hier is het meer backpakkers country , jungels , bergen en dalen .
  Dus tot ziens in Thailand op een andere keer .

  Jan Beute .

 13. jan zegt op

  2 dagen Bangkok is meer dan genoeg. Ik zou er geen uur langer willen verblijven. Dan 2 dagen Kanchanaburi met de railway, begraafplaatsen, Hellfire Pass, Erawan Falls. Dan Ayuthaya en zo door tot Sukhothai. En ‘s anderendaags bezoek historische site Sukhothai en door naar Chiangmai. Chiangmai is een must ! Daar een dag of 4 – 5 met eventueel een dagje in Chiangrai (witte tempel) en dan rechtstreekse vlucht naar Koh Samui. Het traject vanuit Bangkok met minibusje, ongeveer 2000 baht per dag + gas apart. Heb dit juist gedaan voor een vriend die op bezoek is.

  • rob zegt op

   Aan 2 dagen Bangkok heb je totaal niks. Ik kom al jaren in Thailand. meestal zo’n 3 of 4 maanden per jaar en daarvan verblijf ik steevast 3 of 4 weken in Bangkok. na al die jaren heb ik nog lang niet alles in die plaats gezien. vermoedelijk zal ik ook nooit alles kunnen zien….Daarvoor is die stad te groot.

   Zou er zelfs graag willen wonen…maar ik heb mijn vriendin beloofd om na mijn pensioenering in haar geboorte streek ,de Isaan te gaan wonen, waar ik mij ook thuis voel.

   On topic: maak tijd vrij voor Chiang Mai…een ( lang ) bezoek zeer zeker waard.

 14. petra zegt op

  Wij hadden eenzelfde idee, met bezoek na Bangkok aan chiang mai, kanchanuburi, verblijf ca. 3 nachten in Koh Samui maar wij dachten ook nog een paar dagen naar khao sok nationaal park te gaan. Krijg de indruk dat dit wel allemaal erg veel gaat worden.

 15. Jacob hemelrijk zegt op

  Goeiendag,
  Ik lees net uw bericht op het zg. Thailand blog.
  Mooi, iets heel moois om naar uit te kijken.
  U maakt een zeer goede start door u nu al voor te bereiden op een reis waarvan ik slechts 1 ding kan zeggen: een onvergetelijke ervaring en een reis verloopt, zeker in een andere cultuur nimmer zoals u ‘m in uw gedachte heeft, dit maakt het leuk , avontuurlijk en verrassend.
  Thailand steelt het hart van de meest ervaren reiziger, ik mag mij oprecht gelukkig prijzen dat mijn vader vanaf 1949 tot en met 1956 voor de K.L.M gestationeerd werd in Bangkok. Mijn moeder zo onder de indruk was vanaf het eerste moment dat zij uit het vliegtuig stapte en dat ikzelf al ruim 32 jaar met heel veel plezier in dit land kom.
  Geniet van uw voorbereiding, proef de ultieme smaak sensatie van de Thaise keuken, aanschouw het rustige leefpatroon van de Thaise monniken, glimlach en verbaas uzelf en uw gezin.

 16. EDDY zegt op

  Beter nog ga niet naar Sukhothai in Chiang mai is 7 maal meer te zien !!!!
  Bangkok heb je nog niet in 2 weken gezien daar is Den Haag of Brussel een dorp tegen …Voor alleen de
  winkelcentrums keb je al een week nodig Goede reis in het Paradys.

 17. Jack G. zegt op

  Doe dingen die passen bij de leeftijd van de kinderen. Ik weet uiteraard niet hoe oud het gezelschap is. Ik hoorde laatst van 2 jongens van tussen de 10 en 13 jaar een reisverslagje. Ze waren bij allemaal oude beelden geweest. Pappa had hen het één en ander verteld maar dat waren ze een beetje kwijt. Het was er erg warm. De zwerfhonden met de puppy’s vonden ze het mooiste op die plaatsen. Verder viel zwemmen, varen met veel lawaai, Hagedissen, Mac Donalds en Tuktuk racen in de smaak. Ik zou Chiang Mai wel doen omdat jullie het compenseren met een weekje langzaam aan. Maar misschien een aantal oudheden even laten staan waar ze staan.

 18. lomlalai zegt op

  Ik ben in diverse steden in Thailand geweest waaronder Bangkok, Ayutthaya, en Chiang Mai, in 21 dagen is best veel te zien, en ik zou voor een eerste reis zeker een aantal dagen Chiang Mai inplannen (en een aantal andere bestemmingen (iets) inkorten of skippen (ik zou dan Ayutthaya skippen). In Chiang Mai is zo veel te zien en te doen, je kunt b.v. in één georganiseerde dagtocht (op te geven bij je hotel) heel veel dingen doen net een eindje buiten Chiang Mai zoals, een olifantentocht maken, een olifantenshow zien, rafting, op een vlot varen, een waterval bezoeken, een vlinderboerderij bezoeken, een “Karen” stam (bergvolk) bezoeken. Daarnaast is Chiang Mai zelf ook een hele mooie stad, alles is ook veel kleinschaliger dan Bangkok. Als je met de nachttrein gaat spaar je een hotelovernachting en tijd uit, zorg dan wel dat je een airco coupé hebt. Het is volgens mij nog steeds niet mogelijk om de trein in Nederland al te reserveren, dit zou je dan direct na aankomst in Thailand moeten doen, maar er zit dan wel een risico aan dat de trein (of de airco coupé) al vol zit. Anders neem je gewoon een vliegtuig, is ook niet al te duur. Succes met jullie planning en veel plezier alvast!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website