Reizen naar Thailand met en kleine hond?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
14 april 2022

Beste lezers,

Heeft iemand ervaring over hoe te reizen naar Thailand met hond van 4 kg? Wat is de beste luchtvaartmaatschappij? Ik weet dat ze het niet allemaal toelaten. Wat zijn de risico’s voor de hond? Want is toch een lange vlucht ondertussen, weet ik. Kleine honden toegestaan in passagiers ruimte grote honden in het ruim. De prijs varieert ook sterk tussen 75 € en 400 € is van horen zeggen. Van het medische gedeelte ben ik op de hoogte.

Wie kan mij omtrent de vlucht, met wie, wat en hoe, de juiste info geven?

Dank bij voorbaat.

Groet,

Nesten

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

6 reacties op “Reizen naar Thailand met en kleine hond?”

 1. Leen zegt op

  Bij EVA kun je een hond alleen meenemen in het bagageruim. Moet je wel even de lijst controleren welke rassen NIET zijn toegestaan en die lijst is best wel lang. Bij KLM is het mogelijk om (zeer) kleine honden mee te nemen in de cabine, maar de max. afmetingen van de bench zijn dusdanig dat je dit eigenlijk je hondje dit niet aan wilt doen. De bench moet onder de voetruimte van de voorstoel passen. Gewoon het bagageruim in met een ruime bench voor bewegingsvrijheid lijkt me wel wat fijner voor het diertje. Ik neem eind dit jaar ook mijn hondje (5kg)mee maar ik peins er niet over om dat diertje in een klein kooitje te stoppen omdat ie zonodig in de cabine moet.

  • Nesten zegt op

   Bedankt voor de reactie maar het gaat niet over bij ons of in het ruim maar meer over als onze Maltees die lange reis zal weerstaan en hoe het verloop in de luchthaven en de vlieger vergaat kwestie inschepen enz…deze info heb ik nodig waar kan ik terecht voor meer info Dank U

 2. Nick zegt op

  Wij namen onze kat (Maine Coon 8 kg) altijd mee als we voor een paar maanden naar Thailand gingen. Als het medische in orde is gewoon inchecken. Wij vlogen altijd met Aeroflot, €75 enkel voor een dier. Afhankelijk van de persoon aan de incheck balie namen we hem dan mee met ons of soms moest hij in het ruim. (Onze bench past niet onder een zetel, hij kreeg gewoon zijn eigen zetel)

  De kooi wordt altijd gecheckt bij inchecken. Soms halen ze mensen van de drugs/politie brigade erbij voor dit. Daarna nemen ze de bench gewoon mee. Als je dan in het vlieguig zit zie je soms dat ze met een apart wagentje op het einde je dier nog brengen.

  Op de bodem van onze bench plakten wij altijd een zachte absorberende laag, speciaal voor dit soort reizen. Moest er toch een ongelukje gebeuren.

  Bij aankomst in BKK moet je eerst je dier laten checken en wat betalen (dacht 1000THB) bij de inspectie: https://tuktukstrainsandtantrums.com/wp-content/uploads/2020/02/14-1-1024×629.jpg

  Daarna ben je vrij om te gaan, meestal recht naar een hotel om je dier wat te drinken en eten te geven.

  Terugweg ongeveer hetzelfde, maar je moet eerst langsgaan bij de speciale dienst in BKK en ZEER BELANGRIJK, die is gesloten in het weekend. Anders mag je dier niet vliegen.

  Indien nog vragen stel ze hier gerust of mail naar [email protected]

  • Nesten zegt op

   Bedankt voor deze nuttige info maar gaat dit enkel over Aeroflot of zijn er nog andere maatschappijen want nu in deze tijden niet echt de maatschappij om mee te boeken hé

 3. Francois Nang Lae zegt op

  Wij hebben ons kleine hondje met EVA meegenomen toen we 5 jaar geleden naar Thailand verhuisden. Bij het inchecken werd er iemand opgeroepen om het hondje te komen halen. Die liep met ons mee naar een ruimte waar alle papieren werden gecheckt en de conditie van het hondje werd bekeken. Alles was in orde, dus ze nam het hondje mee.

  Helaas bleek het vliegtuig vertraging te hebben, na een bird strike tijdens de landing. Eerst was nog niet duidelijk hoelang dat ging duren, maar na zo’n 2 uur wachten kwam iemand van EVA ons tussen alle wachtenden opzoeken om te vertellen dat de vertraging 24 uur zou zijn. Ze zouden dat zometeen gaan omroepen, maar ze wilde het ons vast vertellen zodat we niet in paniek zouden raken over het hondje. Ze vertelde erbij dat ze voor ons een hotel zouden regelen waar het hondje ook werd toegestaan. Een halfuur later zaten we met hondje in de taxi.

  De dag erna moest de hele incheckprocedure herhaald worden. Nu ging alles wel goed. In BKK is weer een speciale balie waar je je huisdier kunt ophalen. Daarna moet je naar een andere balie waar alle papieren gecontroleerd worden, 1000 baht afrekenen, en klaar.

  Op zich is het allemaal niet zo ingewikkeld. Het op orde krijgen van alle papieren vooraf was het meeste werk. De service van EVA was geweldig (en uiteindelijk vlogen we gratis, dankzij de compensatie voor de vertraging, maar dat terzijde). Op de website van de maatschappij waar je mee vliegt moet je alle info kunnen vinden. Bij de reservering voor het hondje kregen we al die info trouwens ook. En op de website van BKK vind je hoe de afhandeling daar gaat. Ik weet natuurlijk niet of dat nog hetzelfde gaat daar.

 4. Nick zegt op

  Sommige (veel) dingen zijn gelijk voor alle maatschappijen. De prijs echter niet. Aeroflot is de goedkoopste volgens mij. Als je iets specifiek wil weten moet je duidelijker zijn in je vraag of de maatschappij gewoon eens opbellen. “Info geven” is nogal vaag 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website