Reisverzekering met COVID-dekking van minimaal US$ 50.000?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
1 februari 2022

Beste lezers,

Ik wil vragen of er mensen zijn die hun ervaringen met mij kunnen delen over de reisverzekering met COVID-dekking van minimaal US$ 50.000, die als één van de voorwaarden wordt gesteld om onder de Sandbox-constructie Thailand in te reizen.

Is een bewijs van een Nederlandse reisverzekering, die noodzakelijke en urgente medische kosten in het buitenland simpelweg dekt (ook indien dit duurder is dan in Nederland), voldoende om Thailand in te komen? Of is het echt noodzakelijk dat een reisverzekeraar verklaard dat de kosten tot US$ 50.000 gedekt worden, dus met een specificatie van een bedrag?

Groet,

Barbara

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 3.67/5. From 6 votes.
Please wait...

14 reacties op “Reisverzekering met COVID-dekking van minimaal US$ 50.000?”

 1. Adri zegt op

  Hallo Barbara,

  Ja, dat bedrag moet er perse op staan. In Nederland is alleen DSW bereid dat er op te zetten.

  AA insurance is niet zo duur.. tenminste als je niet boven de 74 bent.
  Succes

  Adri

 2. Casey zegt op

  Hi, ik heb “medical certificate” van AON ingediend waarin staat dat medische kosten gedurende vakantie in Thailand gedekt zijn, incl Covid. Geen vermelding van 50K usd.
  In het thailandpass formulier wordt wel gevraagd of je verzekering 50K usd dekt, heb YES aangekruist.
  Tesamen met kopie van nederlandse verzekeringspasje, was dit OK voor Thailandpass approval.
  Dit weekend uit de sandbox gekomen

 3. Will Wokke zegt op

  Ik heb een ziektekosten verzekering en een jaareinde reisverzekering. Beide wilde geen bewijs sturen met daaro het genoemde bedrag van $50.000. Om aan de wens van de Thaise overheid te voldoen heb ik een reisverzekering bij ANWB afgesloten echter alleen voor de kosten van $ 50.000 te tonen. De rest wordt gedekt door beide andere polissen. Uiteraard in het Engels. Kosten slechts €39,00

 4. Gerrit bregman zegt op

  Hallo Barbara ik heb een verzekering afgesloten bij aan insurance in Pattaya kosten voor 140 dagen ong. 290 euro covid verzekering en in – out verzekering vraag naar Benny wijnings zet hem in je whats app en je kan gratis bellen +66 92 727 6427 ben er heel tevreden over. Succes. Gerrit

 5. John zegt op

  Ik heb een doorlopende reisverzekering van ZLM. Zij geven indien gewenst verklaring in het Engels dat ze de medische kosten tegen kostprijs vergoeden.

 6. Henriette zegt op

  Er is sprake van twee zaken: 1. welke verzekering wordt erkend voor je Thailand Pass en 2. welke verzekering is het beste in de huidige omstandigheden.

  Voor de Thailand Pass wordt een verzekering die medische kosten dekt, inclusief covid for tenminste 50,000 USD o.h.a. goed gekeurd. Maar in de praktijk zijn er nu met omicron redelijk veel mensen die positief testen en die geen symptomen hebben. De meeste verzekeringen vergoeden geen ziekenhuisopname als je niet ziek bent (geen symptomen hebt). Toch moet je het Thaise protocol volgen en meestal is dat naar hospital of hospitel. Niet goedkoop.

  In Thailand zijn er verzekeringen die dat wel vergoeden. Met name AXA Thailand en Luma. AA insure kan hierbij helpen. Ik zou hier zeker naar kijken.

 7. Chris zegt op

  Wij hebben een verzekering van Axa Thailand genomen. We kregen van Emirates al een covid verzekering maar hoorde van een familielid welke in een hotel werkt dat meerdere gasten welke positief op covid waren zonder klachten in een kamp werden ondergebracht. Andere gasten gingen naar een zgn covid hotel maar de gasten moesten hiervoor wel flink betalen. Naar mijn idee is niet extra verzekeren wat niet duur is niet erg slim.

  • Cornelis zegt op

   De Axa verzekering die ook kosten dekt wanneer men besmet is maar geen symptomen heeft, heeft helaas een leeftijdsgrens van 75.

 8. Tonny zegt op

  Ik ben op dit moment in Thailand en heb aan de vorige Thailand Pass procedure voldaan. Ik heb destijds bij mijn standaard Nederlanse verzekering een Engelstalige verklaring van verzekering opgevraagd, en die volledig opgestuurd. Dit werd zonder verdere vragen geaccepteerd, ik heb daar bovenop dus geen extra verzekering afgesloten. Ondanks dat ik ook nog een doorlopende reisverzekering heb, heb ik daar geen bewijs van aangeleverd.

  • Eric BKK zegt op

   Je kunt het altijd proberen, bij u heeft het niet tot een afwijzing geleid, zowel in Nederland niet als ter plaatse.

   Ik neem aan dat op het moment dat de Thailand Pass is toegekend de autoriteiten in Bangkok/Phuket er geen probleem meer van (kunnen) maken dat er geen bedrag op de polis is vermeld.

   • Cornelis zegt op

    Naast het overleggen van een relevant verzekeringsbewijs moet je bij het aanvragen van de Thailand Pass ook nog eens nadrukkelijk verklaren – door het beantwoorden van de betreffende vraag – dat je verzekering aan die 50K USD norm voldoet en ook Covid omvat. Het zou kunnen dat op die manier een verklaring zonder bedragen ook wordt geaccepteerd. Duidelijk is dat echter niet, laat staan éénduidig…….

    • Eric BKK zegt op

     Dat klopt. Ik las gisteren deze zin in 1 van de reacties: “In het thailandpass formulier wordt wel gevraagd of je verzekering 50K usd dekt, heb YES aangekruist” en deze persoon is ook zonder probleem Thailand binnen gekomen.

     Het is inderdaad onduidelijk of dit inmiddels “policy” is. Als ik besloten heb te vertrekken en die 50K nog gevraagd word dan neem ik het gokje door mijn “gewone” papieren door te sturen, het vinkje aan te kruizen en af te wachten.

     Tijdens een 2e poging de TP te bemachtigen kan ik nog altijd een aparte verzekering toevoegen. ‘t Lijkt me stug dat een ambtenaar in Bangkok de Thailand Pass die gegeven is zal negeren en de luchtvaartmaatschappij zal zeggen om je weer mee terug te nemen. Sommigen zullen het risico niet willen nemen maar ja… dat vinkje he… dat zegt veel. Ik weet niet of dat al lang in de software staat of dat dit recentelijk is toegevoegd teneinde een eind te maken aan de eindeloze, doch interessante, discussie op oa dit blog over de weigering van de verzekeringsmaatschappijen om bedragen te vermelden.

 9. Frank zegt op

  OOM verzekeringen kun je afsluiten in Nederland en staat het bedrag netjes op vermeld. Wordt gecontroleerd bij aankomst op Bangkok. Hou er wel rekening mee dat zij alleen de kosten dekken bij opname ziekenhuis. Ben je asymptomatisch, dus zonder klachten positief en toch in quarantaine moet dekken zij deze kosten niet. De ANWB verzekering doet dit dan wel weer. Ik had een extra verzekering afgesloten hiervoor.

  • Esther zegt op

   Frank, die OOM verzekering hebben wij ook, het hele pakket dachten we. Wat heb jij nu extra afgesloten mbt het asymptomatische (dus zonder klachten positief)? en bij wie? Ik zou dat graag willen weten! Dank alvast!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website