Beste lezers,

Wij gaan met onze kinderen naar Thailand over 2 weken, ik heb een hotel in Ban Kaeng Raboet geboekt en in Khao Lak. Nu is mijn vraag hoe gaan we hier het beste naar toekomen? Ik kom er niet uit.

Met vriendelijke groet,

Marion

4 reacties op “Lezersvraag: Hoe reis ik het beste naar Ban Kaeng Raboet en Khao Lak”

 1. David Mertens zegt op

  Voor Khao Lak vlieg je best naar Phuket en van daar met een taxi naar Khao Lak, dit zou voor minder dan 1000 baht moeten kunnen. Het is ongeveer 100km van de luchthaven. Je kan ook met de bus vanuit Bangkok maar dan moet je een volledige dag rekenen. De bus die via Ranong naar Phuket gaat passeert in Khao Lak, je kan de begeleider vragen om de bus daar te laten stoppen. Bus is ongeveer 800 baht per persoon.
  Ban Kaeng Raboet ken ik niet en op google maps vind ik enkel een school en een gezondheidscentrum met die naam, beide in Kanchanaburi. Kanchanaburi is vanuit Bangkok met de trein, bus of minibus te bereiken maar voor toeristen die geen Thais spreken vermoedelijk niet eenvoudig. Ik schat dat een Taxi vanaf de luchthaven zo’n 1500 – 2500 baht zal kosten. Kanchnaburi is zo’n 180km van de luchthaven maar de school en het gezondheidscentrum met de naam die je opggaf zijn nog zo’n 60km verder.
  Veel succes

 2. Aad zegt op

  Marion,
  Wij waren in Khao Lak en het ligt ca 50 km ten noorden van Phuket Airport op het vasteland. Ons advies is om een vliegtuig naar Phuket Airport te nemen en dan per taxi naar Khao Lak. Prachtige stranden, rustig (niet te vergelijken met Phuket) en fantastische kwaliteit ananas (verkocht in zakjes mét prikker). Als je een scooter huurt vergeet dan niet je helm op te zetten want de politie controleert regelmatig (weten we uit eigen ervaring).

  Veel plezier,

 3. bob zegt op

  Marion
  Sluit me aan wat betreft de helm bij Aad, alleen vergeet hij te vermelden dat je voor een scooter c.q brommer een international c.q thai motorrijbewijs nodig hebt i.v.m. de verzekering.
  Zonder een verzekering betaal je bij een ongeluk alles ook al is het niet jouw schuld, met alles bedoel ik schade en ziekenhuiskosten en ze liggen wat dat betreft hier graag op kosten van een buitenlander in het ziekenhuis

  Prettige vakantie,

 4. Leo Th. zegt op

  Kan me niet voorstellen dat je zomaar 2 hotels in Thailand heb geboekt, die ook nog eens zowat 1000 km van elkaar zijn verwijderd, zonder je van te voren af te vragen hoe je er komt! Ban Kaeng Raboet ligt boven Kanchanaburi, richting Hell Fire Pass. Khao Lak ten noorden van Phuket en is zeer uitgestrekt. Aangezien je verder niets mededeelt over je reisplan en de leeftijd van je 2 kinderen is een antwoord op je vraag eigenlijk niet te geven. Als suggestie wil ik je meegeven eens te informeren bij je geboekte hotels of zij voor vervoer zorg kunnen dragen. Prettige vakantie!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website