Registratie derde vaccinatie in Thailand in CoronaCheck app?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
11 februari 2022

Beste lezers,

Ik weet niet of hierover al eerder is gepost op dit blog, maar ik vond het nuttig om deze ervaring hier te melden. Omdat ik 6 maanden in Thailand overwinter en daarna terugkeer naar Nederland heb ik mijn eerste 2 covid-vaccinaties in NL gehad en mijn 3e (booster) in Bangkok. Daar heb ik ook een Thais vaccinatiebewijs gekregen. Nu wil ik de Thaise vaccinatie laten registreren in de CoronaCheck-registratie in NL, en kreeg de volgende melding van de helpdesk CoronaCheck:

Quote:
Als ik het goed begrijp heb je de derde vaccinatie gehad in een land buiten Europa. In dit geval kan je je vaccinatie laten registeren in Nederland. Je krijgt dan een vaccinatiebewijs voor gebruik in Nederland (coronatoegangsbewijs) en een internationaal coronabewijs krijgen om mee te reizen.

Om je vaccinaties te laten registreren moet je wel voldoen aan 1 van de volgende voorwaarden:

 • Je bent Nederlands; of
 • Je woont in Nederland; of
 • Je bent gevaccineerd op Aruba, Curaçao of Sint Maarten.

Mocht je aan deze voorwaarden voldoen, kun je een afspraak maken. Maak een afspraak via 030 – 8002899. Er zijn loketten in Utrecht, Groningen en Rotterdam. Kom je met meerdere personen? Maak dan meerdere afspraken.

Je krijgt het adres in de afspraakbevestiging. Naar deze afspraak neemt je de volgende documenten mee:

 • Identiteitsbewijs. De gegevens op het identiteitsbewijs moeten hetzelfde zijn als de gegevens op het vaccinatiebewijs, en/of;
 • een bewijsstuk waar je BSN op staat. Dit is niet nodig als je BSN op het identiteitsbewijs staat. Heb je geen BSN? Je moet dan aantonen dat je Nederlands bent of in Nederland woont. Bijvoorbeeld met een inschrijving van een studie-instelling of een werkgeversverklaring, en;
 • het vaccinatiebewijs dat je hebt gekregen in het land waar je de vaccinatie hebt gekregen. Het vaccinatiebewijs moet voldoen aan de eisen voor vaccinatiebewijzen.

Unquote

Dus je kunt enkel je buitenlandse (niet EU) vaccinatie (in persoon, dus niet per internet) laten registreren na afspraak en in slechts 3 steden! En doe je het niet, hoe zit het dan de volgende keer als ik een Thailand Pass nodig heb? Kun je dan gewoon je papieren vaccinatiebewijzen uploaden bij de aanvraag of moet je persé in bezit zijn van de bijgewerkte CoronaCheck?

Zou graag reacties horen of men ook anderszins de registratie (makkelijker) kon doen.

Groet,

Haki

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 1.00/5. From 1 vote.
Please wait...

3 reacties op “Registratie derde vaccinatie in Thailand in CoronaCheck app?”

 1. Caspar zegt op

  De overheid heeft besloten om de QR-codes van de mensen die nog geen boostervaccinatie hebben gehaald ongeldig te maken. Dit zou vanaf 8 februari gebeuren. Dan krijg je een groen vinkje op je corona app Haki heb je geen geel vaccinatie boekje met je 2 vaccinaties in Nederland als je die hebt kan je in een Thais ziekenhuis je boosterprik erin laten zetten, met de nodige stempels die ook op je thaise vaccinatie bewijs staat.!!!

 2. Dick41 zegt op

  Ik heb deze week bij GGD Utrecht mijn in Chiang Mai gekregen booster op 30-12 laten registreren en deze zit nu in de QR op mijn telefoon en ook op papier.
  Bijzonder vriendelijk te woord gestaan. hulp bij installeren etc. Kan niet beter.
  Ik had alleen een sticker met QR gekregen in Central Plaza dat door Nakorn Ping hospital was geregeld, ook perfect trouwens. Gewoon binnenlopen en binnen het uur klaar, en gratis ook voor farang.
  Bij activeren van QR kwamen de gegevens eruit die ik vervolgens uitprintte en meenam. Alleen waren mijn paspoort nummer en land van herkomst niet verwerkt in CM maar met PDF bewerken heb ik die toegevoegd, wellicht niet geheel correct maar geen oponthoud daardoor.
  Nu kijken als ik terugkom in Thailand of ik de internationale corona app kan registreren en verder in ASEAN kan gebruiken voor reizen naar Filipijnnen, Cambodia en Malaysia.
  Groet,
  Dick

 3. haki zegt op

  Beste Casper en Dick41

  Lees ajb goed wat ik schrijf en vraag. Casper: Ik heb dus in Thailand de booster gehad. Dick41: Ik vraag of het ook makkeljker kan dan naar één van de drie aangewezen steden te moeten reizen. Bijv. digitaal of in je woonplaats (anders dan Utrecht, Rotterdam, Groningen? Woon je bijv. in Maastricht, dan is het een hele toer om je Thaise booster te laten registreren. Waarom kan dat niet makkelijker in het digitale tijdperk?

  Haki


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website