Lezersvraag: Wat is er te doen in Rayong en een scooter huren?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
6 juni 2017

Beste lezers,

Wij gaan deze zomer op vakantie naar onder andere Rayong en Koh Chang. Over Rayong vind ik niet zoveel wat er te doen is. We verblijven er 2 nachten. Iemand info?

Op Koh Chang zouden we het eiland willen verkennen met scooters. Maar mijn vraag is of een rijbewijs voldoende is? We hebben een dochter van 17 en een zoon van 15 jaar. Mogen zij ook een scooter huren of moeten ze achterop?

Groet

Koen (België)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Lezersvraag: Wat is er te doen in Rayong en een scooter huren?”

 1. Khun Peter zegt op

  In Thailand is een scooter meestal 125 cc dus een motorfiets. Je hebt daar net als in België een (internationaal) motorrijbewijs nodig om deze te besturen. Je kinderen mogen dus geen scooter huren. Zou ik sowieso niet aanraden want er gebeuren erg veel ongelukken met scooters.

 2. Fred zegt op

  Verblijf je in Rayong in de stad of aan het strand? In de stad zijn wel leuke ritjes te maken en wat tempels te bekijken. De meeste mensen verblijven aan het strand Hat Mae Ramphueng, er zijn daar veel eettentjes langs het lange strand. En je kunt overal fietsen en motoren huren (internationaal rijbewijs hoef je niet te laten zien maar heb je natuurlijk officieel wel nodig). Ook gaat er een goedkope songtheaw (Thaise taxi met 2 bankjes tegenover elkaar) tussen Rayong en Ban Phe dus zonder motor kun je je ook goed verplaatsen. In het nabij gelegen plaatsje Ban Phe vertrekken de boten naar Koh Samet, er zijn daar wat marktjes en leuke viskraampjes.

  Ook op Koh Chang kun je overal een motor huren. Er zijn daar meer toeristen

 3. dirk zegt op

  Als u beiden een motorrijbevoegdheid hebt , dus een geldig motorrijbewijs kunt u een scooter huren.
  Uw kinderen hebben dat beslist nog niet. Ga niet zonder de geldige papieren rijbewijs en internationaal rijbewijs hier de weg op met een scooter , het is een motor in een land met de meeste motorongelukken ter wereld. Uw verzekering keert ook niets uit in geval van een calamiteit.
  Huur een auto met chauffeur voor een paar dagen en veel leed kan u bespaart blijven.

 4. bob zegt op

  Hallo Koen,
  Op Koh Chang valt er weinig te verkennen. Er is een weg aan de oostkant en één aan de westkant van het eiland en die zijn niet met elkaar verbonden. Beter is de paar watervallen met een bahttaxi te gaan bezoeken. En verder wat wandelen. Bekijk de kaart op Google maar eens. In Rayong is weinig te doen neem de boot een dag en ga naar Koh Samet, lekker luieren aan het strand. Of één van de uitgestrekte stranden bij Rayong maar let op daar is weinig service. Verblijven jullie ook nog een paar weken in Pattaya-Jomtien? Ik heb nog een 2 bedroom appartement te huur deze zomer. (surin2533@outlook.com)
  veel plezier.

 5. Erwin zegt op

  En zeker niet aan te raden op Koh Chang in het regenseizoen…is levensgevaarlijk. Heb er al veel mensen zien onderuit gaan (heuvelachtig met erg steile stukken) dus mss beter auto huren…veel veiliger

 6. Phuket Scooter Rental zegt op

  Scooters besturen mag vanaf 15 jaar oud. Motorrijbewijs is wel verplicht. Achterop als passagier meerijden, geen enkel probleem. (draag een helm bij het rijden op de scooter)
  Rayong is een industrie zone, waar veel buitenlandse bedrijven zijn gelocaliseerd.
  Weinig tot geen toerisme in Rayong, Vanaf Trat, backpackers te zien voor oversteek naar Koh Chang.

 7. Haki zegt op

  In de stad Rayong is niet veel te beleven. Er is een kleine vissershaven, maar daar ben je gauw op uitgekeken. 10km ten zuiden van Rayong ligt het Mae Rumphung strand. Ofschoon ook daar niet veel te doen is, kun je er wel rustig van strand en zee genieten. Je komt er met de zg minibus die paar keer per uur vertrekt vanuit het oude busstation in het centrum van de stad. Kosten (vorig jaar) THB 25,= pp.
  Iets verder ten zuiden ligt Ban Phé en dat vind ik zelf leuker om even te bezoeken. Het strand ten nooden van Rayong-centrum, is veel minder aan te raden omdat daar veel rotsen en golfbrekers zijn.
  Vanuit Ban Phé kan je ook naar Koh Samed, maar dat viel ons tegen en als juliie toch al naar Koh Chang gaan, zou ik Koh Samed overslaan.
  Ik kom al 5 jaar in Rayong/Ban Phé en enkel voor paar dagen rustig strandvakantie. Jullie fijne tijd toegewenst!

 8. Willem zegt op

  Hoi Coen

  verblijf je in de STAD Rayong of ergens anders in de provincie Rayong?
  ongeveer 25km van de stad Rayong in Ban Phe kun je overvaren naar Koh Samed, leuk boottripje!!
  In Rayong is een leuke en gezellige avondmarkt. Ga dan eten bij het mpooie nieuwe restaurant aan de overkant. De erg vriendelijke eigenaar heeft in Nederland gewoond en zingt nog St. Nicolaasliedjes.
  Probeer met zijn allen de Koreaanse fondue. Gezellig en speciaal.
  Even buiten de stad zijn de geweldige stranden van Had Mae Rumphung. Rustig doordeweeks in de weekends wat drukker door Thaise bezoekers.
  Het is een leuk gebied om te scooteren en ook om te fietsen.
  Vergeet niet een helm te dragen, veel controle in de stad en dorp Ban Phe. Daarbuiten valt het mee.
  Verstandig is ook om een internationaal paspoort bij je te hebben.

 9. Willem zegt op

  rijbewijs natuurlijk. Paspoort is over het algemeen al internationaal.
  Haha

 10. Henk zegt op

  Als je een scooter huurt die bijv. 125cc is en je geen (internationaal) motorrijbewijs hebt, rijd je onverzekerd rond, ook al heeft de verhuurder keurig de verzekeringspapieren in orde gemaakt.

 11. Guy zegt op

  Rayong is zeer saai ,waren van plan om er een paar weken te blijven bij vrienden,maar dit is een van de minst intressandste steden in Thailand,niks te beleven en ook niks te zien,enkel laem mai phim,50 km van de stad is de moeite waard!Na 2 weken zijn wij opgelucht vertrokken richting koh chang!

 12. Ruud zegt op

  Koh Chang heeft 1 doorgaande weg met een zeer hoog ongevallen cijfer, deze is onoverzichtelijk met haarspeldbochten, waar het lokale verkeer noodgedwongen veelal aan de verkeerde kant van de weg uitkomt. Zeer ongeschikt voor onervaren rijders.
  Dan kan je beter in de omgeving van Rayong wat rond trekken.

  Veel plezier.

 13. Van dijk zegt op

  Koh chiang is aardig,maar ik zou onder geen beding op een scooter gaan zitten, en ook niet in eenaut
  Thailand is op een na gevaarlijkste land waar het verkeersongelukken betreft,
  Laat je rijden een chauffeur is echt niet zo duur.
  Wens jullie een heeeel prettige vacantie toe.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website