Beste lezers,

Heeft er iemand ervaring (of weetjes) om racefietsen te vervoeren naar Thailand via Amsterdam of eventueel Dusseldorf? Kosten van tevoren aangeven, eventuele laagste overgewicht prijs, eventuele problemen bij aankomst.

Ze zitten dan in een koffer. Kan dat mee als bagage(koffer van zo n 1.15x85x22)?

Alle goeie raad is welkom.

Alvast bedankt.

Groet,

Harrie


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Racefietsen te vervoeren naar Thailand via Amsterdam of Dusseldorf?”

 1. arnold zegt op

  Harrie,
  Afgelopen oktober met de KLM naar Bangkok gevlogen en mijn fiets aangemeld als zijnde extra bagage, kwam zowiezo over de 23 kilo bagage heen dus gewoon netjes aangemeld en met het betalen van 80 euro ( 1x extra bagage ) was het geregeld. ik doe het even uit mijn hoofd maar dacht dat waneer je een fiets aanmeld (KLM) en die vervolgens netjes inpakt en of je dat in een koffer doet of zoals ik een een fietsdoos van de racespedialist dan mag dat 15 kilo wegen. Maar er zijn ook verschillende maatschappijen zoals die van de Verenigde Arabische Emiraten, Quatar, Emirates etc. waar het niks kost, maar naar wat ik daarover hoor lopen die verhalen lopen nogal uiteen.
  Op het vliegveld van Bangkok verder geen problemen gehad. Fiets gewoon opgehaald bij de afwijkende bagage, stond zelfs al klaar op een karretje en kon hem zo meenemen. Mocht het KLM worden daar vind je alles hierover op hun website!!
  Succes verder.

  Arnold

 2. topmartin zegt op

  De fiets via Düsseldorf ?. Ligt er aan met welke firma jij vliegt. Meestal gaat de fiets mee als “Sportgeräte” tegen een lage prijs. Dit kun jij allemaal lezen in de “voorwaarden” van jouw vlieg provider/firma. Bij fietsen moeten de pendalen “naar binnen” gemonteerd zijn. Het stuur dwars monteren en het zadel naar beneden. Buitendien moet de fiets “ingepakt” zijn zodat deze niet kann beschadigen.

  Kleine tip : veel dure fietsen worden in Nederland bij de handelaar in grote kartons afgeleverd. Ga naar een fiets handelaar en vraag hem om deze (afval) doos. De meeste handelaren zijn blij als jij die kartonnen “rommel” afhaald. Kijk daar meteen hoe nieuwe fietsen in deze doos zijn ingepakt en je bent klaar.

  Hoe ik dit weet ?. Precies zo heb ik het gedaan met mijn 2 fietsen met Emirates vanaf Hamburg naar Bangkok. Nog veel beter is : koop je fiets in Thailand. In Aranyaprahtet op de Kambodscha markt koop je de beste race baikes (gestolen in China) tussen de 6000 en 10.000 Baht. Sucses. gr. topmartin

 3. jan zegt op

  vorige keer met China air als gewone bagage mee genomen. Als het overgewicht word meestal duur.Nog beter is Emirates daar mag je nl 30 kg per persoon mee nemen en mag de fiets als gewone bagage mee. beide keren zijn de fietsen goed aangekomen ligt er natuurlijk wel aan hoe je ze zelf verpak. beide keren van Schiphol naar Bangkok. goed verpakt in een fiets doos op Schiphol. van te voren verpakken had ik eerst gedaan echter moeilijk om zo’n grote doos op Schiphol te krijgen. incheck geen vragen of problemen afgeven bij bijzondere bagage. geen probleem. Aankomst Bangkok keek de douane wel even schuin in mijn richting echter vroeg niets.
  succes

 4. Geertg zegt op

  Bij gen enkele maatschappij n probleem. Zeker niet als ze in n koffer zitten. Gewoon kijken welke maatschappij je de meeste bagage mee laat nemen.

 5. Marco zegt op

  Hallo Harrie

  Ik ga ieder jaar naar Thailand om te fietsen en heb ook altijd mijn racefiets mee.Ik vlieg altijd met EVA air of Emirates want dan mag de fiets gratis mee als ruim bagage.Het is dan wel mijn enige koffer die ik mee heb.Met de douane heb ik nog nooit problemen gehad.

  Gr marco

 6. Tommie zegt op

  Gewoon met Eva air als bagage
  Doe ik al jaren onder de 30 kilo incl bagage gratis
  7 kilo handbagage
  Moet wel in een goede fietskoffer die beschermen je fiets
  En daar kan je ook je wielerkleding in doen etc
  Goede koffers zijn thule / pro / saecon etc
  Bij Topbikes in DEnHaag via de website te bestellen
  Nooit problemen gehad ermee !!
  Zou een dure racefiets nooit in een fietsdood stoppen
  Gaat op zeker fout je fiets moet je dan ok demonteren
  Als je meer wilt weten stuur dan een email thomludovici@hotmail.com
  Succes !!!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website