Kan ik een rabiës vaccinatie in Thailand halen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
6 augustus 2018

Beste lezers,

Normaal haal ik al mijn vaccinaties netjes in Nederland, ruim van tevoren. Het rabiës vaccin is nu 3 jaar geleden en zal inmiddels herhaald moeten worden. Maar wat blijkt, omdat er een tekort is, wordt het vaccin in Nederland gereserveerd voor mensen die mogelijk zijn blootgesteld aan rabiës.

Is het mogelijk om dit vaccin in Thailand te halen? En zo ja, hoe dit aan te pakken?

Groet,

Mike

7 reacties op “Kan ik een rabiës vaccinatie in Thailand halen?”

 1. Jasper zegt op

  In Thailand zijn bij de meeste ziekenhuizen rabies inentingen beschikbaar, tegen een stuk lager tarief dan Nederland. Het wordt in Nederland immers ook niet vergoed uit de zorgverzekering.
  Ik verwonder mij wel over de noodzaak tot inenting. Zolang u niet voortdurend spelonken vol vleermuizen bezoekt, per se honden en apen wilt voeren en/of aaien is er weinig reden tot preventief inenten.
  Rabies heerst weliswaar in Thailand, maar er worden toch vrij weinig mensen gebeten. Mocht dit overigens het geval zijn (zelfs likken van een hond kan al gevaarlijk zijn!) kun je altijd direct terecht bij een Thais ziekenhuis om te beginnen met de anti-rabies shots.

 2. Leo Th. zegt op

  De reden dat er in Nederland een tekort aan het rabiës vaccin zou zijn omdat het gereserveerd wordt voor mensen die mogelijk al besmet zijn met het virus, begrijp ik niet. In de 1e plaats hoor ik zelden iets over besmettingen in Nederland en in de 2e plaats lijkt het mij dat een vaccin niet hetzelfde is als een medicijn om besmette mensen te behandelen. Jasper twijfelt in een bovenstaande reactie aan de noodzaak van vaccinatie maar hij is uiteraard niet op de hoogte van uw persoonlijke omstandigheden en reisplannen. En verder meen ik hier eerder op Thailand-blog gelezen te hebben dat bij een onverhoopt risico van besmetting de behandeling minder rigoureus is bij reeds gevaccineerde personen. Rabiës schijnt steeds vaker in Thailand voor te komen en eist ook jaarlijks meer slachtoffers op.

 3. carry grenco zegt op

  Lekker in thailand de injecties nemen stuk goedkoper maar als je eerder terggaat naar nederland moet je de laatste in nederland nemen want er zit een periode tussen de spuiten. Hier 1500 per spuit in nederland rond de 100 euro

 4. Mike zegt op

  Reisplannen zijn niet al te gek.
  Thailand en Laos, maar in Laos wel naar familie van mijn vriendin.
  Op internet lees ik toch echt overal een advies om preventief te vaccineren.
  Van daar mijn vraag, kan ik de preventieve inenting in Thailand halen

  • Ger-Korat zegt op

   Er is een kliniek genaamd Thai Travel Clinic, verbonden aan de Mahidol universiteit in Bangkok waar men vele soorten vaccinaties kan krijgen. Verorab , tegen rabies, is daar verkrijgbaar voor 373 baht las ik.
   Zie de link : https://www.thaitravelclinic.com

   • thailandganger zegt op

    Zeer handige site dank je wel!

    Voor rabiës heb je eerst een begindosis nodig. Deze dosis is een ander en duurder vaccin en ik denk dat deze op de lijst staat als Rabies immunoglobulin (ERIG) (price depends on body weight).

    De vervolg vaccinaties en te herhalen vaccinaties zullen die van 373 bath zijn vermoed ik.

 5. Emiel zegt op

  Ben zelf gebeten door een hond in Vietnam. Daar eerste antirabies spuit gekregen en de volgend in een gewoon artskantoortje in Pattaya. Een paar honderd Baht.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website