Problemen met ‘Tax On Web’ voor Belgen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
15 september 2018

Beste lezers,

Sinds 14 september kunnen de Belgen hun belastingen via Tax On Web indienen. Vorig jaar liep alles gesmeerd, nu krijg ik de ene foutmelding na de andere. Uiteindelijk toch mijn aangifte kunnen bewaren maar nog niet ingediend. Er zijn blijkbaar ook enkele voordelen vervallen waarvan we in het verleden wel gebruik van konden maken. Na alles ingevuld en gecontroleerd te hebben, blijkt
dat ik op mijn klein ambtenaren pensioentje € 1.340 moet terug betalen. Dat is een bijna volledig pensioen.

Zijn er onder jullie Belgen die dezelfde problemen met T.O.W. ondervinden? Mailen naar de F.O.D.? Kan je 1 maand op antwoord wachten!

Is er iemand waar ik raad aan kan vragen i.v.m. het invullen van mijn belasting brief? Een dienst? Organisatie? Of een bereidwillig iemand hier? 😉

Groet,

Walter


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Problemen met ‘Tax On Web’ voor Belgen”

 1. Daniël M. zegt op

  Beste,

  Er zijn inderdaad technische problemen met Tax-on-Web. Daarover is in de media bericht. Vanaf maandag best opnieuw proberen.

 2. matta zegt op

  vraag maar mijn e-mail adres vanrysselbergematta@gmail.com

 3. Lung Lie zegt op

  Gisteren tax-on-web ingevuld zonder problemen en kunnen indienen. De berekening was correct. Indien nodig kan je mij bereiken via mail (mailadres gekend door de redactie).

 4. jani careni zegt op

  idd ik heb ook zo veel fouten melding,en niet vergeten code 1073 invullen,inwoner van een andere staat,als je dat vergeten je komt in een andere schaal maar je kan een bezwaarschrift indienen bij “BUITENLAND AFDELING EXPERTISE” Kruidtuinlaan 50 B 3412, 1000 BRUSSEL of via myminfinbe,lees goed het achter kant van je belasting rekening(aanslagbiljet) van verleden jaar alles is goed uitgelegd.
  Ik weet niet als ik kan mijn mail adres geven maar ik zal proberen,jani.careni@hotmail.fr,ik ben franstalig maar ik zal proberen om jij te helpen als nodig.

 5. Gijsbertus zegt op

  Ieder geval is uiteraard anders. Maar één tip kan ik je wel geven, uit persoonlijke ervaring, om eens na te kijken. Het betreft de lokalisatiecode (voor aanslagjaar 2016 was de toelichtende informatie te vinden op blz.16).
  Ik had code 1081 ingevuld als lokalisatiecode terwijl dit code 1095 moest zijn. Wij waren namelijk uitgeschreven in België en daarom gelokaliseerd in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
  Dit was het antwoord van FOD Financiën en in plaats te moeten betalen kregen wij bij de herrekening geld terug!

 6. rene geeraerts zegt op

  Beste, De problemen slepen a aan vanaf 17 juli. Opgelost, niet opgelost,…. Zoek bij VRTnews, kijk onderaan de nieuwsberichten en schrijf een kort stukje in de box : nieuwsfeiten te melden en in heel veel gevallen gaat dan een journalist al even rondneuzen en verschijnt er een bericht in de nieuwsuitzendingen en meestal is er dan een reactie van FOD Financiën.Inderdaad het overheidsbeslag op wedden, lonen en uitkeringen in België is een heel pak groter dan in het op één na duurste land: Zweden. Tpch één ding waar we op kop mee staan. Verder kan ik als restauranthouder (zelfstandige) ook zeggen dat de financiële druk van de overheid veel te groot is om dragen en overweeg om eerstdaags met een goed lopend Thais restaurant te stoppen. Het is net houdbaar. Veel sterkte ginder

 7. David H. zegt op

  Heb het zojuist vannacht ook uiteindelijk buiten gekregen na eerst maar 2 hardnekkige foutmeldingen betreffende formaat van datum invoer voor periode pensioen ontvangst , daarna idem alles opnieuw en had plots 6 fouten , dan opnieuw zelfde invoer en plots 8 fouten (waaronder steeds de datum wijze van invoer ) en dit steeds op einde bij verzending vak, moest met / tussenin ipv – of spatie …., uiteindelijk een paar luttele kleine boxjes in de paarse foutbalken maar aangevinkt en plots alles ok en uit de pc gekregen , berekening klopte ook nog eens .
  En dat wordt elk jaar moeilijker , omdat ze het dubbelzinnig maken om beschouwen, vorig jaar had ik 2 maal mijn pensioen ingevoerd en bleek maar 1 keer te moeten , maar vraagstelling was dubbelzinnig vandaar !

  Is bij hun aangekomen en ze weten toch alles al , dus als iets verkeerd is kunnen ze het zelf aanpassen . Ik ben er vanaf !
  Aangifte gedaan , dus geen boete , hoogstens een aanpassing door hen , kunt het ook zo spelen ,niet van wakker liggen zo .

 8. lung addie zegt op

  Deze Tax On Web is enkel voor NIET IN Belgie wonende Belgen, ten minste als je daar ingeschreven bent. Zoals elk jaar opnieuw zitten er wat muizenissen in de aangaifte. Daaron een goede raad:
  -vul nooit de aangifte in bij de opening van de website. Er is tijd genoeg om het te doen en indien je een weekje wacht dan zijn er reeds anderen welke de dienst op de hoogte gebracht hebben van fouten en moeilijkheden en hebben ze dat reeds aangepast.
  -na de berekening, doe eens dezelfde berekening met een andere website en kijk of de verschuldigde of terug te krijgen bedragen overeen komen.
  1340EU te betalen op een pensioen lijkt me idd heel veel indien je enkel pensioen als inkomsten hebt. Tenzij je natuurlijk ook andere belastbare inkomsten hebt of in 2017 bv een groepsverzekering of pensioenparen uitgekeerd kreeg of je gezinssituatie wijzigde.
  In ‘normale’ omstandigheden is de voorheffing op het pensioen zowat voldoende, op een klein bedrag, in voor- of nadeel na. Ik heb ook een ‘klein ambtenarenpensioentje’ als niveau A, geen enkele andere inkomst en verleden jaar betaalde ik een kleine 200EU extra. Dit jaar zou het volgens de voorlopige berekening 72EU zijn.
  Wacht nog een weekje en probeer dan opnieuw.
  Lung addie

 9. Elodie Blomme zegt op

  Ik heb gisteren 16 sep 2018 ook gedaan en gezien dat ik zou moeten betalen ik ben met pensioen en getrouwd ik zou zomaar eens op mijn pensioen zonder bijkomende inkomsten 5 123 .44 euro moeten bij betalen heb het nog niet verstuurd al goed zeker ik was vorige jaar dobbel belast op mijn pensioen heb een mail gestuurd om het te zeggen kreeg een mail terug EERST betalen de dobbel som en dan na 3-4 maanden terug gekregen op de bank dat is de Belgische fiscus .

 10. jan scheys zegt op

  voor hulp met het invullen van de belastingen kan je bij je gemeente terecht voor hulp in België dus informeer u daar.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website