Lezersvraag: Problemen met DigiD sms controle

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
18 januari 2018

Beste lezers,

Sinds vorig jaar ben ik in het bezit van DigiD met sms controle. So far so good. De laatste tijd ontvang ik de sms-jes soms wel en soms niet. Erg lastig in de tijd dat de belastingdienst en ander overheids organen mij fanmail sturen. De helpdesk van Digid heeft mij niet verder kunnen helpen. Dat het soms wel goed gaat betekent dat het juiste tel nummer wordt gebruikt. Terug naar geen sms levert weer allerlei beperkingen.

Herkennen bloggers dit probleem, en belangrijker, hebben ze dit kunnen oplossen. Ik heb een prepaid van Dtac met ruim voldoende saldo en gebruik soms een vpn server.

Alle raad is welkom.

Alvast dank.

Klaasje123

15 reacties op “Lezersvraag: Problemen met DigiD sms controle”

 1. Ko zegt op

  Soms heb ik dat probleem ook. Ik weet niet of het probleem daaraan ligt, maar als ik inlog tijdens NL kantooruren is er nooit een probleem.

 2. Siam zegt op

  Je kunt ook proberen om de digid app op je telefoon te installeren, dan hoef je alleen een qr code te scannen en heb je geen sms code meer nodig.

 3. Bucky57 zegt op

  Dit probleem had ik ook vorige week. Kreeg geen enkel SMS meer binnen op mijn nederlands nummer. Na overleg met de KPN (deze hadden de lijn tijdelijk gemonitord) bleek dat mijn thaise provider probblemen had (dtac) de lijn bleef vaak hangen. KPN had mij geadviseerd om handmatig een andere provider intestellen en niet op automatisch te gaan. Probleem is opgelost krijg nu weer SMS binnen vanuit Nederland

  • Ton Egbers zegt op

   Ook al woon ik in Indonesie, heb ik wel ns vergelijkbare sms verificatie problemen. Meest simpele truukje om te proberen (mocht je dat nog niet al gedaan hebben): ff snel je telefoon uit en weer aanzetten. Die (internationale) sms-jes hebben regelmatig wat tijd nodig om binnen te komen. Maar krijgen ws om veiligheidsredenen maar n korte “levensduur”. Door de telefoon te herstarten heb ik het gevoel dat je de provider bij het heraansluiten forceert om dingen direct te updaten. Werkt natuurlijk niet altijd, maar vaak genoeg is al mooi.

 4. Pieter Hoek zegt op

  Ik had hetzelfde probleem.
  Het is opgelost na te klagen bij TRUE (zowel mondeling als schriftelijk) na twee dsagen werkt het weer

 5. Wil zegt op

  Belangrijk om de thaise tijd op je laptop of smartphone terug te zetten naar de ned tijd, dan kun je inloggen met digid zonder sms. Vorig jaar kon ik dat niet omdat mijn laptop de thaist tijd had als ik wilde inloggen.

  • Kees zegt op

   Het punt is dat steeds meer sites de dubbele identificatie willen (inloggen +sms). Zoals anderen ook al zeggen: Installeer de digid app. Even wat werk voor de eerste keer maar dan is alles opgelost. Geen sms meer nodig.

 6. teun zegt op

  Wat is eigenlijk het voordeel/voordelen van te ontvangen sms-jes?

  • Arnold zegt op

   Het voordeel? De SMS code is zoals dat heet een 2e factor, dat verhoogt het betrouwbaarheidsniveau ten opzichte van alleen gebruikersnaam wachtwoord.

   Met het interessanter worden van de dienst/informatie zal steeds vaker (en terecht, want dit bemoeilijkt misbruik) dit hoger betrouwbaarheidsniveau vereist worden om digitaal de dienst te kunnen gebruiken. En dat is natuurlijk juist wat je wilt als je op afstand bent.

   Met de DigiD App kun je hetzelfde als met DigiD Met SMS, dus ik onderschrijf het door anderen gegeven advies.

 7. Barry zegt op

  Je moet proberen de digi id app te installeren https://www.digid.nl/over-digid/app/ als dit gelukt is ben je niet meer afhankelijk van SMS.

  Barry

 8. Koos zegt op

  Ik had hetzelfde probleem. Op advies van de helpdesk ingelogd op digid.nl en sms verificatie uitgezet.

 9. Bert Schimmel zegt op

  Ik heb het zelfde probleem hier in Cambodja. Ik denk dat het probleem bij DigiD ligt, gistermorgen kreeg ik een sms van Facebook, maar krijg geen sms van DigiD, ondanks de mededeling dat een sms is verstuurt.

 10. eduard zegt op

  NOOIT in Aziatische landen een dubbele controle handhaven. SMS ook bij digid uitzetten. Je kunt belangrijke zaken mislopen ,met alle gevolgen vandien.

  • David zegt op

   Of je kunt je Thaise nummer aan je DigiD koppelen en daar je SMS’jes op ontvangen, zoals ik dat heb gedaan.

 11. Joost zegt op

  Als je sms aan hebt staan, dan is het een fluitje van een cent om de digid app te installeren en activeren..

  Met die app hoef je geen sms-jes meer te ontvangen, je scnat een qr code en geeft je 5 cijferige code, en vervolgens ben je ingelogd.. dit werkt bij alle websites die digid gebruiken.

  https://www.digid.nl/over-digid/app/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website