Beste lezers,

Al enige tijd zie ik dat er vaak borden (in het Thais) geplaatst bij de entree van een museum maar ook gewoon een visplek, waarop doodgewoon staat de Thai prijs en farang prijs?! Dit is kennelijk heel normaal in Thailand. Is eigenlijk gewoon discriminatie uitbuiting van een groep mensen.

Hoe zou zoiets eruit zien in Europa? Nederlanders 5 euro, buitenlanders 15 euro. Denk dat er direct een rechtszaak wegens discriminatie of zo zou komen. Maar niet in Thailand…..

Na een opmerking van mij bij een visspot was het antwoordt: you Farang. Dus……..

Groet,

Max

No votes yet.
Please wait...

57 reacties op “Prijzen Thai – Farang. Waarom moeten buitenlanders meer betalen in Thailand?”

 1. eugeen zegt op

  Het is al jaren dat Farangs meer inkom betalen. Maar voorheen kon je nogal ontsnappen aan die verhoging als je een Thais rijbewijs kon voorleggen. Dat lukt nu niet meer. Wat soms nog wel lukt, is als je de roze identiteitskaart voor farang voorlegt. Maar ook niet overal.

 2. ruud zegt op

  Uitbuiting is een groot woord.
  Bij uitbuiting heeft iemand geen keus, maar een museum kunt u links laten liggen.
  Overigens bestaat het principe van toeristen betalen meer dan bewoners in Nederland ook wel.
  Inwoners van een stad kunnen (met een stadspas) vaker goedkoper naar bijvoorbeeld een museum, dan mensen die niet in die stad wonen.

  In het geval van commercieel amusement zal het duidelijk zijn, dat de drijfveer geld verdienen is.
  Als ze de prijs voor de Farang echter ook aan de Thai zouden vragen, zouden veel Thai wegblijven.
  De westerse multinationals handelen niet anders.
  Denk maar aan de Pharma: De prijs van een medicijn, is per definitie het maximale van wat iemand nog kan en wil betalen.
  De werkelijke kosten van dat medicijn doen er niet toe.
  Ofwel pakken, wat je pakken kunt.

 3. Enrico zegt op

  Dit is nu eenmaal Thailand. Een land met eigen regels en wetten.
  Je kunt je er boos om worden, maar je verandert er niets aan.

 4. Tak zegt op

  Er zijn zelfs restaurants met twee verschillende menu kaarten. De ferang versie is dan uiteraard een stuk duurder dan de Thai. Al plekken met dubbele pricing moeten zorgvuldig worden vermeden. Laat ze de …. maar krijgen.

 5. c.hoek zegt op

  het verschaft de onbemiddelde Thai toegang tot bijv.musea
  de verhoogde prijs voor farang is altijd veel minder dan wat bijv.in nederland betaald moet worden
  ook in China is dit al jarenlang de regel. je wilt iets zien of niet.

 6. GF zegt op

  Ja, dat is mij ook al vaker opgevallen. En ik ben het geheel met briefschrijver eens, het is gewoon DIEFSTAL.
  Zouden wij in Nederland eens moeten doen met die gelukzoekertjes, dan was de wereld te klein. Veel te klein!! Dus waarom hullie wel en wij niet??

 7. Paul zegt op

  Ik weet niet ofdat je een Belg of Nederlander bent maar je bent een ongelooflijke zeurpiet. Waarom moeten jullie altijd zaniken over te veel betalen voor een farang? Ik vermoed dat je een Hollander bent die zijn altijd als het over Thailand gaat over geld en hoelang visa en waarom dit of dat in Thailand.man blijf er dan weg of us het je alleen te doen om goedkoop een jonge Thaise of Thai in je bed te krijgen. Trouwens als je samen met een Thai ergens naar toegaat betaal je voor die Thai ook veel minder. Probeer maar eens in jou land als je een toerist meenemer ergens naar toe gewoon de volle pot betaald. Ik wordt soms zo moe hier op thailandblog van dat zagen hier van de Hollanders want ik denk dat je een Hollander bent. Ga lekker Naar Griekenland of Spanje dan moet je de moeite niet doen om 11 uur te vliegen.zielig ben je.

  • LOUISE zegt op

   Paul,

   Als je er moe van wordt, niet meer dit soort onderwerpen lezen.
   Behoef je je ook niet meer kwaad te maken wat dus beter voor je hart is.

   Wij proberen ons redelijkerwijs aan te passen, maar sommige gebeurtenissen komen ook niet door onze aanpassings – voornemen en danken dus daarvoor.

   LOUISE

   • Alex zegt op

    Die Paul reageert niet op het onderwerp maar op die zeurpiet. Nederlanders zeuren en zaniken over alles. En speciaal over geld! Willen altijd het goedkoopste!
    Door het voor Thaien goedkoper te maken, kunnen arme Thaien ook eens ergens heen! En dat gun ik ze van harte.
    Als je het niet eens bent met het systeem, ga dan niet naar die locaties, of blijf helemaal weg uit Thailand. Ga lekker op de Veluwe zitten zeuren.
    Ik heb het twee prijzen ook in andere landen gezien, met name in de USA!
    En zelfs hier in NL aan de kust, waar de bewoners bijvoorbeeld spaarkaarten hebben en achteraf geld terug krijgen, maar toeristen niet!

 8. Yves zegt op

  Beste Max , is ook in Afrika de gewoonte je zou er iets over kunnen zeggen als dicriminatie ofzo maar bedenk daarbij ook eens wat het kost om dit alles voor de farang/toerist in goede conditie te houden , als het van de inlander moet komen zal je dikwijls voor een gesloten deur staan of je afvragen of er wel onderhoud is om alles naar de farang/toeristen wens te maken

 9. joskeshake zegt op

  55 hier is het zelfs bij de kapper aangegeven, farang 140, thai 80 baht.

 10. Harry Romijn zegt op

  Ons Nederlands-Germaanse rechtvaardigheidsgevoel werkt niet altijd buiten ons eigen gebied. Hier zou bij een hogere prijs voor bijv Aziaten CNN enz bol staan van programma’s over deze discriminatie

 11. George zegt op

  Voor toeristen in Nederland is het niet veel anders Voor de prijs van 4 musea van Gogh Rijks Stedelijk en Tropen kun je een museum jaarkaart aanschaffen maar als je er niet woont kan dat niet. Dus als je nog een paar musea buiten die vier bezoekt betaal je steeds het volle pond.

 12. Bz zegt op

  Beste Max,

  Het is niet dat buitenlanders meer moeten betalen maar dat Thai minder hoeven te betalen omdat het gemiddelde inkomen in Thailand ongeveer €250 per maand is.

  Mvg. Bz

  • theoweert zegt op

   Ik denk dat dit een juiste benadering is. Dit is trouwens niet alleen in Thailand, want ook o.a. is het in Indonesië zo. Ook de Tsjechen hebben een goedkopere prijs bij de ferry met Duitsland .

   In Thailand in de natuurparken waar een hogere prijs wordt gevraagd. Staan bijna altijd borden in het Engels (kan een Thai niet lezen) behoorlijke toiletten (geen Thaise toiletten). Nu voor die ene keer dat een westerse toerist daarvoor extra voor betaald zou je je niet druk over moeten maken.

   Maar met het plaatsen van dit artikel verwacht men ook deze reacties.
   IN Nederland komt dit ook voor, Waar om mag iemand uit b.v. een bepaalde gemeente gratis of goedkoper met de bus. Waarom mag een 65+ goedkoper ergens na binnen.

   Terwijl in Nieuw-Zeeland, Australië, Italië en Frankrijk b.v. de 65+ regeling alleen geld voor hun eigen ingezeten. Ook de USA hanteert dit bij de natuurparken.

   Dus het komt zeker niet alleen in Thailand voor maar er zijn blijkbaar wel vele huilers, die hier verblijven.

 13. wibar zegt op

  Ja , en ? Het is Thailand geen west europees land. En ja daar discrimineren ze. Het zal ze een worst wezen wat een europeaan daarvan vindt.

  • theoweert zegt op

   Wij discrimineren volop op de diverse blogs of het nu over Thaise inwoners gaat of over Chinesen, Japanners en Indische mensen gaat. Of over de immigranten/vluchtelingen in Europa.
   Men vergeet dat de meeste hier heen gevlucht zijn om financiële of andere redenen.

 14. Hans zegt op

  Een farang die in Thailand woont of er regelmatig op vakantie komt weet toch wel dat Thais tot de grootste racisten ter wereld behoren. En hier mag dat. Ze hebben gelijk, moesten ze in Europa ook doen in plaats van gratis te geven.

 15. Geertg zegt op

  Weer een lekker eenzijdig verhaal. Neem even voor het gemak de vakantie farang. De Thai verdienen 200 tot 500 thb per dag. Zij werken daarvoor 8 tot 12 uur. De farang verdent het veelvoud en is hier om vermaakt te worden. Geeft voor zijn eten per keer 150 tot 500 thb uit. Iets wat niet veel Thai kunnen doen. Ook verblijft de farang meestal is n hotel of resort dat te duur is voor een Thai. Als diezelfde farang n attractie bezoekt begint hij weer te zeuren dat hij ipv 2 euro 4 of 5 euro moet betalen. Veel van deze atrakties zijn direct of indirect gefinancierd door die onderbetaalde Thaise werker.

  Voor de farang die hier permanent woont en eventueel belasting hier betaald is het uiteraard wat anders. Hij heeft iedere dag met dit systeem te maken. Maar de roze ID kaart helpt meestal om dit probleem op te lossen. Hij betaalt dat over het algemeen de prijs voor Thai. Behalve bij partikuliere atracties en sommige nationale parken. Ik betaalde deze week de prijs voor Thai bij de floating market en de Siverlake Vignard in Pattaya. En ook vandaag bij de Khao Kheow Open Zoo.

  In de xsupermarkten betaalt iedereen het zelfde.

  Verder is het gewoon zo wil je iets zien dan betaal je de gevraagde prijs. Wil of kun je dat niet, niemand ddwingt je om binnen te gaan.

 16. Koge zegt op

  Beste Max,

  Ja , dat is Thailand. Accepteer het land en gebruiken zoals het is.
  Voor mij is de balans ruim in het voordeel van Thailand en heb er geen enkels moeite mee dat ik soms
  iets meer moet betalen dan een Thai. Is zeker in mijn ogen geen discriminatie.

  • Eddy Jolie zegt op

   Discriminatie ten top
   Iets meer betalen
   10 maal en meer

 17. Jos zegt op

  Zijn het eigenlijk niet wij europeanen die discrimineren? Het minste inkomen in nl. Of belgie is toch vlug 100 bath, terwijl de grote meerderheid van Thais het moeten doen met 8000 a 10 000bath. Eigenlijk zouden wij hen moeten steunen. Ipv. te eisen ook de voor hun dezelfde speciale prijzen (vooral toegangsticketten) te betalen. Deze zijn er dat zij ook wat kunnen meegenieten van hun cultuur of wat ontspanning.
  Draai het eens om als de meeste mensen bij ons slechts 10 000 bath zouden verdienen en en de Thais zouden naar ons komen met een inkomen x4 x5 x6……?

 18. Eric zegt op

  Ik kan mij er niet druk om maken. Wij hebben toch ook meer te besteden dan de gemiddelde Thai.
  Als je een Yellow Book hebt kun je een Thaise ID kaart kopen in het gemeentehuis en met die kaart betaal je dezelfde prijs als de Thai. Bij een bepaald museum zagen ze op mijn kaart dat ik 60+ ben en toen mocht ik gratis naar binnen.

 19. martin zegt op

  Dag bij deze ook meegemaakt ,met dubbele menu kaarten ,nu stuur ik de vrouw en kinderen eerst binnen ,ik parkeer op mijn gemak de auto ,en kom na 5 minuten binnen als de vrouw reeds besteld heeft ,en dan gebeurt het ,na het eten de rekening en steeds geven ze die aan mij ,natuurlijk veel meer als bij een thai ,maar dan vraag ik achter de gene die de bestelling heeft opgenomen ,en vraag wie heeft besteld ,ik of mijn vrouw hahahahaah je moet ze dan eens zien kijken ja ,terug naar de kassa en andere rekening ,dus bij dezez dit is een nadenkertje ,de vrouw bestelt en rekend af ,dus geen probleem ,questie ergens inkom betalen het zelfde ,vrouw en 2 kinderen gratis ik betalen ,da, zeg ik bekijk het maar ik effe iets drinken en de vrouw en kids naar binnen ,ze nemen veel fotos en dat bekijk ik Savonds wel 555.
  Mvg Martin

 20. Ingeborg zegt op

  dit is niet alleen in Thailand maar in diverse landen in de wereld. Vaak vooral in landen waar de bevolking over het algemeen redelijk arm is. De bedoeling is dat de mensen uit het land die niet veel geld hebben ook de mogelijkheid hebben een museum te bezoeken, wat ik heel redelijk vind. Een toerist die op bezoek komt en meestal wat meer kan betalen zorgt ervoor dat het museum uiteindelijk toch draaiende blijft.
  Het is dus niet alleen in Thailand en met discriminatie heeft het totaal niets te maken.

 21. John Chiang rai zegt op

  Je gaat met de hele Thaise familie naar een natuurpark of andere bezienswaardigheid,en omdat de meesten al genoeg zorgen hebben met hun andere financiële beslommeringen,betaald de goede Farang ook de entree voor de familie.
  Als dank krijgt hij/zij dan niet zelden te horen,dat voor de Farang de entree geen 30Baht maar 300 bedraagt.
  Ook bij het handelen op de markt,doet de Farang zelfs als hij/zij redelijk Thai spreekt,er verstandig aan om zijn Thai Partner alleen te laten handelen.
  Zelfs als de Farang nog in zicht is,is dit erg bepalend voor de prijs,die dan vaak automatisch hoger zal worden.
  Hoewel velen het graag anders laten geloven, gelt dit twee prijzen systeem zelfs in een prive ziekenhuis,waar de behandelingskosten voor een farang ook vaak beduidend hoger zijn.
  Natuurlijk zijn er Farangs die zover gaan dat ze dit allemaal normaal vinden,hoewel ik ze niet zou willen zien als ze bij het volgende bezoek in Nederland voor hun Thai Partner ook een duidelijk hogere prijs moesten betalen.

 22. Marc zegt op

  Ik maak me er niet druk om
  meer betalen doe ik niet en dus ga ik er niet heen , het kan rare vrmen aannemen , zoals hier in Hua Hin de floating market waar de farang ook entree moeten betalen , dus een attractive shopping mall entree betalen .
  De Venezia trachtte het ook te doen , maar dit keer voor iedereen dus ook Thai , gewoon omdat het een attraktieve shopping mall is , gevolg zo dood als een pier , alle klanten blijven weg !

  Willen ze dat nog doen , wel ga er gewoon niet heen , ik ga ook niet meer naar de Palau waterval waar de Thai 40 baht entree betalen ende farang 240 baht , ik laat met niet afzetten en ik ben geen azijnpisser hoor , ik zeur er niet over , laat ze maar doen denk ik dan ! Ik mis niks !

  • Marc zegt op

   Wat ik wel weet , is dat de farang dat niet kan hebben en het als discriminatie ervaart , maar ja zoals gezegd maak ik me er niet druk om , veel farang doen dat wel en blijven weg uit Thailand , en niet alleen om die reden er zijn meer redenen

 23. Rob Tha Mai zegt op

  krijg een Thais rijbewijs = ook ID kaart en krijg je meestal toegang voor de prijs als Thai

  • chris zegt op

   op sommige plekken wel, op andere niet; nog niet als mijn kaart laat zien dat ik in dit land inkomstenbelasting betaal omdat ik hier werk.
   Het is gewoon discriminatie en verboden bij wet, bij alle grondwetten die dit land heeft aangenomen in de laatste 40 jaar

 24. peter zegt op

  Nationale parken idem.

  Ging met ferry vanuit Satun naar Koh Lipe, daar is men bij verplicht een betaling te doen voor bezoek eilanden (nationaal park) onderweg.
  VERPLICHT ook Thai, echter de prijs voor alien of Thai is verschillend.
  Je “bezoekt” dan 2 eilanden, stop, aan mering , uitstappen, 10 minuten huppelen en weer terug.
  Terugweg stopt boot niet en gaat in 1 ruk door.

  Borobudur, Indonsië, links een ingang aliens, door een airco geconditioneerde glazen ruimte, waar je mag intekenen en een alien prijs betaal. Rechts de ingang voor lokale bevolking, gewoon een open poort met lager prijs. Tja…..

 25. Mark zegt op

  Leuk vond is de farrang prijszetting nooit. Als economisch gegeven (vrije wil al dan niet te betalen, vraag en aanbod prijsbepaling, enz …) is ze wel begrijpelijk. Als correctie op sociale ongelijkheid zou je er zelfs begrip voor kunnen opbrengen.

  Maar waarom betalen stinkend rijke Thais dan geen hogere prijs? Als je die vraag beantwoord kom je toch terug tot het besluit dat het pure discriminatie en grof rippen blijft.

  Mijn zelf bepaalde norm: Als de prijs voor farrang 10 maal of meer hoger is dan voor Thai dan blijf ik er weg.

  Mij maak je immers niet wijs dat een Thai 10 maal minder waard zou zijn dan een farrang 🙂
  Daar anders over denken zou grof beledigend zijn.
  Toch bestendigen tal van Thaise instanties dergelijke zelf beledigende prijszettingen 🙂

 26. Marcel zegt op

  woon al 22 jaar in Thai ,hun dubbele rekeningen storen mij niet,zelfs niet als op trek met familie.Ik blijf gewoon buiten en ga eens lekker eten met wat ik niet betaalde,want naargelang de plaats is het verschil soms enorm.

 27. P. de Bruin zegt op

  Zie dit als (een soort van) toeristenbelasting !!!
  In eens minder erg dit gedoe dan.

 28. marc zegt op

  Och mensen wat zitten jullie te zagen als ik in Antwerpen naar het museum ging moest ik minder betalen als mijn vrouw want zij had alleen Thaise paspoort
  Waarom zouden ze het dan niet doen bij farangs in Thailand CF

 29. Petervz zegt op

  Dat toeristen meer betalen is iets wat overal voorkomt. De eenmalige bezoeker ten opzichte van de regelmatige bezoeker die in het land of de provincie woont.
  Ik krijg wel een punthokfd van die mebsen die de zgn farang prijs goedkeuren omdat die Thai zo arm zijn. Wat vinden dat de vaak veel armere Cambodjaan of Birmees zou moeten betalen?

  In Thailand betaalt een thais uiziende Europeaan gewoon de Thaise prijs en een niet thais uitziende Thai wordt vask als niet thai genoeg gezien. Het is hier dus rassendiscriminatie en het heeft niets met arm, rijk, belastingbetalen te maken. En het leidt tot afzetterij door taxis, restaurants, winkeltjes ziekenhuizen enz., want die zien dat hun eigen overheid dat ook zo doet.

  Mijn Thaise vriendenkring heeft zonder uitzondering meer te besteden dan ik. Er is dus geen enkele reden waarom ik dan meer zou moeten betalen.

  • Danzig zegt op

   Eindelijk iemand die het begrijpt!
   Ik prijs mezelf gelukkig in Thailand in een niet-toeristische regio te wonen en betaal overal hetzelfde voor als de Thai.
   De keren dat ik elders een nationaal park of andere populaire attractie wil betreden en te horen krijg dat ik vijf- tot tienmaal zove moet betalen, dan kies ik met de voeten en maak rechtsomkeerd. Als elke buitenlander/farang/niet-Thais uitziende persoon er hetzelfde over dacht, dan was dit systeem binnen een mum van tijd voorbij.

  • Tino Kuis zegt op

   Mijn zoon, Thais/Nederlands, een halfbloedje, een bastaardkindje, een luk khreung, ziet er uit als een volbloed farang. Terwijl anderen gewoon mogen doorlopen moest hij vroeger het Thaise volkslied zingen en moet nu altijd zijn ID laten zien. Het is inderdaad rassendiscriminatie. Hij moet er om lachen en ik maak me kwaad. En als ik in mijn beste Thais heel beleefd een kaartje vraag en zeg dat ik een (halve) Thai ben (met een knipoog) betaal ik regelmatig de Thaise prijs zoals in de Chiang Mai dierentuin en Ayutthaya.

 30. sabine zegt op

  Antwoordje op commentaar van Ruud over de Stadspas.
  Deze redenering klopt niet. de Stadspas is alleen bedoeld voor mensen met een minimum inkomen, dus de Minima.

  Niet voor andere stedelingen.

 31. BramSiam zegt op

  Hoewel rijke Thais net zo weinig betalen als de arme Thai vindt kennelijk iedereen het normaal dat farangs, arm of rijk, meer betalen dan een rijke Thai. Het zij zo. Het zit echter niet alleen in de musea e.d.. Die kun je zoals gezegd links laten liggen.
  Echter alle producten die populair zijn bij de farang zijn superzwaar belast. Het is toch opmerkelijk dat een flesje wijn uit het dichtbij gelegen Australië hier 3x zo duur is als in Nederland, of een pakje knäckebröd dat in Nederland 50 cent kost, hier richting 200 baht gaat. Maar dat zal ook wel terecht zijn. Wij hebben in het land met de grootste inkomensverschillen ter wereld blijkbaar meer schuldbgevoel dan de rijke Thai. Die vindt dat het allemaal prima geregeld is zo.

  • Geertg zegt op

   Australie ligt even ver weg als Nederland. Je vliegt alleen de andere kant op.

   Je moet in Nederland eens Thais fruit kopen, dan betaal je ook de hoofdprijs.

 32. RuudB zegt op

  Die verhoogde toegangsprijzen voor farang heb ik nooit zien zitten. De redenering dat farang meer te besteden hebben is een nep-reden, omdat vermogende Thai zelf ook niet extra betalen. Ooit zei ik er iets van toen bij de kassa van Korat Khao Yai een dikke Mercedes met een TH family voor me weg reed tegen normaal TH tarief. “You pay more because you are farang”, werd gezegd. Punt. Geen discussie verder.
  Heeft dus niets met vermogend zijn te maken maar met de TH nationaliteit.
  Kortom: in TH geldt voor farang op sommige gebieden, cq in sommige facetten van de TH samenleving, een apartheidsstatus. Raar maar waar! Het lijkt Zuid-Afrika wel in vroegere tijden.
  Doet zich ook voor in sommige restaurants en op sommige markten. Irritant is dan dat je als farang elders moet gaan staan om onder die extra-farang-toeslag uit te komen, als jouw TH vrouw afrekent.
  (Nog) niet aan de orde in winkels/shoppingmalls waar gewerkt wordt met geprijsde artikelen, maar wie zegt dat vandaag of morgen niet bij de kassa een farangopslag van 25% gaat gelden.
  Tja, zo zie maar weer. Allemaal argumenten om weg te blijven uit TH.

 33. Eddy Jolie zegt op

  Beste
  Het beste je dat je kan doen is alles maar 1 keer bezoeken
  Niet alles in 1 keer als je hier langer verblyft
  Deze schandalige uitbuiting is de fout van de corrupte thaise regering
  Natuurlyk door dit komen sommige niet terug
  Maar het gaat al een heel stuk slechter Dat is de keerzyde
  Hotels hebben al een heel stuk minder te doen

 34. Thaiaddict73 zegt op

  Hoe je het ook bekijkt deze topic glas helder.
  En of zoals hierboven vermeld is dat er verschil tussen Nederlander en een Belg heeft hier totaal niets mee te maken. Want dan kunnen we ook over Indiërs hebben op dat gebied. Het gaat er om wat jij als persoon wil of kunt betalen. En vind je het te duur dan keer je om.

  Als je op vakantie na Thailand gaat, mag dit geen probleem zijn. Grotendeels geven vakantiegangers toch meer geld uit.
  Voor expats ja dan zou ik zeggen dat er iets aan gedaan zou moeten worden.

  Verder is dit farrang tarief op vrijwel meer plekken voorzien. Zoals Bath bus, Motor taxi, voedsel, T-shirts.

  Het begint al op Bangkok airport als je geld wisselt of taxi laat aansmeren.

  Verder zou dit ook bij reis advies vermeld moeten staan.

  Maar elk land heeft zijn ding.
  Ga gewoon genieten en voor die farrang prijs ga je echt niet dood als vakantieganger.

 35. Carolien zegt op

  Ach ik heb er niet zo’n probleem mee.
  Wij hebben ook meer inkomen dan de gemiddelde Thai

  • RuudB zegt op

   Daar zit ‘m nou net het probleem. De gemiddelde en zeker de bemiddelde Thai heeft ook meer inkomen.

 36. John Chiang rai zegt op

  Natuurlijk past dit twee prijzen systeem bij Thailand,en kan een Farang toerist of expat hier niet direct verandering in brengen.
  Gewoon accepteren,niet zeuren en toezien dat het personeel van dergelijke atractie’s er financieel geen steek op vooruit gaan.
  In welke zakken verdwijnen deze hogere entree prijzen,als het Thaise personeel reeds jaren voor een meest hongerloontje het onderhoud en toezicht houdt in deze natuurparken.
  Ook van de vaak veel hogere prijzen in prive ziekenhuizen blijft financieel haast niets hangen bij het gewone personeel.
  Alles goed en normaal zeggen sommigen zolang het in Thailand gebeurt en niet in het verdoemde thuisland wat ze bewust, omdat er veel z.g.n.niet deugde verlaten hebben.

 37. Hans zegt op

  Het verschil in prijs doet zich niet alleen voor tussen farang en Thai maar ook tussen Thai onderling. Mijn Thaise vrouw ging, goed en mooi gekleed, in Pattaya naar de markt van soi Bukhao en vroeg de prijs van iets dat daar te koop was. Veel te duur vond ze. Ze kwam terug naar huis en stuurde haar zus, uit een klein dorpje in Isaan maar toen bij ons op bezoek, naar de markt. Die ging ook naar die kraam en kocht hetzelfde product voor de helft van de prijs.

 38. theoS zegt op

  Het is zelfs zo dat het Sirikit Naval Medical Center, dus hospital, een Farang dubbel laat betalen voor alles. Dat werd mijn Thaise vrouw gezegd doorhet personeel “farang pay double”. Zelfs op de rekening staat achter elk item “not Thai” en dat moet ik dan accepteren want anders ben ik een zeurpiet?

 39. Toon zegt op

  Juist wij hebben meer te besteden. Laat arme Thai ook genieten. Ik schaam me dat ik Nederlander ben want het zijn centenneukers,zielig gewoon. Maar goed het is wel hun geld dus als je het er niet mee eens bent gewoon niet betalen. Doe je ook als iets te duur is toch. En ja Thai is chauvinistisch volk want ze helpen hun eigen volk ook als ze fout zijn krijgen ze toch gelijk. En je kan er goedkoop wippen en eten daarom wonen er al die cheap Charlie’s. Maar nu de baht sterk staat janken die over alles. Succes voor de cheap charlies

 40. Wim van Beveren zegt op

  Thailand graaft zijn eigen graf op die manier, touristen en expats zullen dit niet altijd blijven pikken en terecht.
  En ze verdienen ook niet beter, touristen gaan dit land mijden behalve de chinezen want die brengen hun eigen vertier mee, zoals restaurants en hotels, Dus wie is hier over 20 jaar de baas, juist de chinezen.

 41. Ineke zegt op

  Dat is niet alleen in Thailand , in veel landen is dat zo onder andereZuid-Afrika al jaren voor Europa en voor America nog duurder , ik snap het wel in Thailand verdienen de mensen niet veel en werken vooral vrouwen heel hard , maar ja het klopt niet , Ineke

 42. martin zegt op

  Moderator: Onleesbaar door te veel schrijffouten en/of het ontbreken of verkeerd gebruik van leestekens. Dus wordt niet geplaatst.

 43. Winlouis zegt op

  Beste blokkers, Belg of Nederlander, het is overal in heel de wereld zo, dat de prijzen aangepast zijn voor toeristen en buitenlanders, NIET alleen in Thailand. Ik woon met mijn Thaise echtgenote in Centraal Thailand, “Sara Buri” daar komen geen toeristen, het is een industriegebied.In het begin dat ik er woonde ondervond ik toch ook dat de prijs voor een product, voor een farrang aangepast werd. Als ik nu iets wil kopen dat in prijs zou aangepast worden als ik het persoonlijk koop, los ik het heel simpel op. Ik ga eerst kijkshoppen en daarna stuur ik mijn echtgenote, ALLEEN op pad voor het product te kopen.! Probleem opgelost, ik betaal als farrang niets meer.!!

  • Wat zijn blokkers? Mensen die bij Blokker werken?

  • bert zegt op

   Als ze mij een (naar mijn mening) te hoge prijs aanrekenen hoef ik het product niet meer van die verkoper, ook niet als ie naar een acceptabel bedrag zakt. Betaal liever 10 Thb meer bij een ander dan te kopen van iemand die mij probeert op te lichten.

 44. Ed zegt op

  Tip:

  Laat jouw Thaise partner betalen (met jouw pas of contanten) voordat je in het zicht bent van de kassa. Dan pas naar binnen wandelen met jouw toegangsbewijs.

  Veel plezier met de culturele bezichtigingen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website