Lezersvraag: Wat zijn de prijzen voor tandheelkunde in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
5 september 2014

Beste lezers,

Hallo allemaal, er zijn al ooit diverse vragen geweest over tandartsen in Thailand. Ik wil graag mijn bovengebit laten renoveren. Ik twijfel tussen de Duitse kliniek (waar ik geen website van kan vinden) en tussen Hua Hin waar ik helemaal geen verdere info over kan vinden.

Heeft iemand enig idee of diverse tandartsen ook een site hebben waar dan ook de prijzen op vermeld staan?

Bij mij gaat het om de renovatie van 12 tanden waar dan ook nog 1 brug tussen zou moeten. Hier in NL een heeeel flink kostenplaatje. Waardoor ik ook nog twijfel is dat er dit jaar nog tandheelkundige kosten aftrekbaar zijn bij de belasting. Prinsjes dag wordt duidelijk of dit ook voor volgend jaar geldt. En ik zal pas rond de jaarwisseling in Thailand zijn. Iemand misschien nog goede (financiele) tips?

Vond wel gegevens op deze site van tandartsen Hua Hin maar de meeste gegevens waren al van 2012 en het zal daar ook wel snel veranderen.

Hoor het graag en alvast bedankt!!

Met vriendelijk groet,

Jolleke

14 reacties op “Lezersvraag: Wat zijn de prijzen voor tandheelkunde in Thailand?”

 1. Kees zegt op

  De Duitste tandarts aan Thappraya Road schijnt goed te zijn. Zelf heb ik kronen laten zetten in een andere kliniek aan Thappraya Road. Ben er zeer tevreden over. Denk hierbij aan prijzen van rond de 12.000 baht per kroon, inclusief opbouw.

  Sprak een Australier die ergens in Pattaya zijn gehele gebit heeft laten renoveren: een afgebrand kerkhof omgebouwd tot een ‘hollywood smile’: totale kosten iets van 110.000 baht (kronen over zijn oude tanden en kiezen).

  Ander voorbeeld: her en der zie ik prijzen van rond de 50.000 baht voor een ‘implant’.

  Ik denk dat de winst van de eventuele aftrekbaarheid van de NL-se belasting niet opweegt tegen de kostenbesparing hier in Thailand. Maar waarom zouden de kosten die je in Thailand maakt niet aftrekbaar zijn? Denk overigens wel aan de drempel betreffende aftrekbare ziektekosten: die drempel is vrij hoog !

  • Leo Th. zegt op

   Met de duitse tandarts aan Thappraya Road (Pattaya) bedoel je waarschijnlijk de German Dental Clinic.
   Een luxe en schone kliniek. Anderhalf jaar geleden hier geweest omdat er een stukje van mijn kies was afgebroken. De duitse tandarts zelf keek er even naar, op zijn kantoortje, en adviseerde een kroon. Ik kon kiezen uit 3 varianten, afhankelijk van het te gebruiken materiaal met de daarbij behorende prijzen. Een vulling van de desbetreffende kies zou volgens hem hoogstens voor 3 maanden soelaas bieden. Toch maar gekozen voor die vulling, die door één van zijn medewerkers, in dit geval een lieftallige thaise dame, vakkundig en voor een schappelijke prijs is geplaatst. De vulling zit er nog steeds dus van een kroon is nog geen sprake.

 2. Kees zegt op

  Aanvulling: Thappraya Road, Jomtien Beach, Pattaya

 3. loe zegt op

  Als je even bij Google ”tandartsen in hua hin” in voert, kom je een heleboel tandartsen tegen.
  Ik heb alleen ervaring met tandartsen in Pattaya en Koh Samui.
  De kwaliteit is heel goed en de prijzen zijn ongeveer 30%-40% van de Nederlandse prijzen.
  Ik heb wortelkanaal behandelingen gehad en een kroon en een brug laten maken. Toppie !!

 4. Termote Herman zegt op

  Ik denk niet dat Hua Hin een aanrader is . YANHEE hoital Nonthaburi ( bkk) zou ik aanraden .

 5. Rembrand zegt op

  Beste Jolleke,
  Ik kan geen prijzen geven die precies jouw situatie dekken. Het afgelopen jaar hebben ik en mijn vriendin een aantal behandelingen gekregen in Dental clinic Pranburi. Pranburi ligt op circa 30 Km van Hua Hin.
  De kosten voor het plaatsen van een kroon bedragen 20.000 Baht, maar er is ook een goedkopere variant van 11.000 Baht. Voor een implant wordt 50.000 gerekend en voor een controle + poetsen van de tanden wordt 500 Baht gerekend. Wellicht helpt het je om hiermee een prijsidee te vormen.
  Rembrand

 6. Kurt zegt op

  Ik ben hier,Hua Hin, in april geweest en was zeer tevreden : http://www.ssmiledentalclinic.com/?display/fees/

  • loe zegt op

   Met dank aan Kurt. Dit is nog eens informatie, waar je wat aan hebt 🙂

 7. franky zegt op

  Dit alleen maar om een vergelijking te maken tussen Hua Hin en mijn uitstekende tandarts in Nong Khai: Een kroon kost bij hem tussen de 5.500 en 10.000 baht en een wortelkanaalbehandeling 4.000 tot 5.000 baht (is verplicht bij het zetten van een kroon) Voor 500 baht trekt hij een kies. Een implant kost bij hem ook 50.000 baht en voor 300 baht krijg je een fluoride behandeling. Mijn tandarts in Nederland raadt mij sterk aan een kroon in Thailand te laten zetten.

  • NicoB zegt op

   Franky, dit is nieuw voor mij.
   Vandaag een noodkroon gezet na het voorbereidende werk voor het plaatsen van de definitieve kroon volgende week.
   Geen sprake van een verplichte of noodzakelijke wortelkanaalbehandeling terwijl de zenuw nog intact is. Totaal prijs voor de kroon THB 5.000.

 8. Jaapj. zegt op

  Ik heb vorig jaar een partieeel gebit laten maken op Koh Samui. Uitstekende kwaliteit. Kosten € 300, 00, offerte eigen tandarts € 900, 00. Verschil kosten ticket.

 9. Dick zegt op

  gewoon ff een mailtje in het Engels sturen naar
  Dental Hospital [[email protected]]
  soi 49 Bangkok

  ik kom hier al jaren en ben zeer tevreden.

 10. Willy Croymans zegt op

  Aanbevolen Bangkok Hospital Pattaya, staat goed aangeschreven in de wereld en levert uitstekend werk. Als je een factuur vraagt die in het engels is en gedetailleerd krijg je een gedeelte terug van je verzekering in Nederland, mits je daar voor bent bijverzekerd natuurlijk.
  Succes

 11. Paul Schiphol zegt op

  Het aantal “Dental Clinics” in Thailand is bijzonder groot. Zelf komen wij al jaren bij “Bangkok Smile Dental Clinic” op Asoke (Sukhumvit Soi 21) in Bangkok. Bijzonder goede service, bekwame artsen en zorg. Heb hier al drie kronen en één implantaat laten zetten. A.s. November hebben we weer een afspraak voor beiden een implantaat. Kosten € 800 voor het implantaat + € 800 voor de kroon zo’n 4 maanden of langer later.
  Ook doen wij hier onze jaarlijkse mondhygiënische behandeling, deze wordt voor 100% vergoed door onze Tandarts plus, verzekering. Van het implantaat krijgen wij € 500 vergoed, ook van de kroon wordt € 500 vergoed. Met dien verstande dat ze niet in het zelfde behandeljaar vallen. Kan ditmaal ook niet, het implaat nov. ’14 dus de kroon komt ergens in ’15. Gezamelijke totale vergoeding voor 2 pers. € 2.000 hiermee komt dus voor ons de vraag aftrek van de belasting in het geheel niet meer aan de orde.
  Paul Schiphol


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website