Beste lezers,

Wij willen, als wij een goedkope ticket kunnen scoren, in januari naar Thailand. Iemand raadde ons dat af omdat dan het hoogseizoen zou zijn. De prijzen van hotels liggen dan hoger.

Is dat zo? Is het verschil erg groot? Beter een paar maandjes wachten?

Groetjes,

Bianca


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Hoe zijn de prijzen van hotels in het hoogseizoen in Thailand?”

 1. Erik zegt op

  Het hangt er vanaf wat voor type hotel je wilt, sommige zijn inderdaad een paar bath duurder maar in de regel valt het wel mee, zeker indien je net een straatje achter je hotspot zit. Maar check agoda.com en je ziet zo of er hotels binnen jullie budget zijn.

 2. bob zegt op

  Thailand is zo groot. Waar wilt u heen? En als u langer blijft is een condo huren wellicht goedkoper.
  Heb een condo voor Bht 700++ aan de zee in Jomtien (net onder Pattaya) bob116@outlook.com

 3. Nyn zegt op

  Ik weet niet zeker of de prijzen dan hoger liggen, maar ik zou liever wat meer betalen (of een minder hotel boeken) en in een fijn seizoen in Thailand zijn, dan een paar maanden wachten en in het hitteseizoen terecht komen of het regenseizoen.
  Het hitteseizoen begint eind februari meestal en het regenseizoen rond juli.
  Januari is wat betreft temperaturen ideaal, warm, maar niet te benauwd en weinig regen.

 4. herbert zegt op

  Wat is duurder als je ziet hoeveel hotels er zijn en tegen welke prijzen. Ik reis al jaren en rond in Thailand en het verschil in prijzen per seizoen schelen niet veel misschien een euro of 2 en ik zeg maar zo bed goed en kamer schoon dan oké dan hoeft het ook niet veel te kosten.

 5. Caroline & Rob zegt op

  Beste Bianca,

  Het hangt er een beetje vanaf naar welke regio je af wilt reizen. In het zuidelijke gedeelte, Phuket / Koh Samui / Krabi / Trang is het inderdaad Hoogseizoen. Ook Bangkok is altijd duurder in deze periode. Dit komt vanwege het droge seizoen. Als je in de periode van onze zomer naar Thailand gaat, dan heb je wat meer neerslag vanwege de moesson.
  Je kunt soms de prijzen vergelijken op de diverse boekingssites zoals Trivago / Booking e.d.

  Veel plezier.

 6. Henk zegt op

  De prijzen liggen normaal gesproken hoger in het hoogseizoen maar er zijn te weinig toeristen hier en het zal afhangen in welk gebied je gaat verblijven mijn ervaring is dat er het hele jaar door goede hotels te boeken zijn voor lage prijzen beste wat je kunt doen is google gebruiken dan zie je er genoeg

 7. Louisa zegt op

  Januari en februari zijn heerlijk om naar Thailand te gaan, het regenseizoen is afgelopen, het is nog iets minder warm als in april, geen smog (noorden), prijzen vallen reuze mee, genoeg keuze in alle prijsklasses.

 8. willem zegt op

  Wat wil je doen?
  Waar wil je naartoe?
  Wat is voor jou duur?
  Backpack of wat luxe?
  Zo kan ik nog wel doorgaan.
  De beste maanden in Thailand zijn december
  Januari en februari. Dan gaat het erg warm worden.
  Doe anders n mail sturen.

 9. Fransamsterdam zegt op

  Er is geen algemene regel voor te geven. Mijn favoriete hotel, Dynasty Inn in Pattaya, hanteert een ‘hoogseizoen’ van 1 november tot 1 mei, en de kamerprijs is dan 1480 Baht, tegen 1280 in de rest van het jaar. Scheelt 5 euro per kamer per dag.
  Als dat een reden zou zijn om de vakantie een paar maanden uit te stellen, kun je beter sowieso niet op vakantie gaan.

 10. Josh zegt op

  Uiteraard zijn de prijzen hoger dan het laagseizoen maar het weer is ook beter dan in de regentijd
  Je kan het zelf zo duur maken als je wilt maar als je goedkoop uit wilt zijn neem dan een gasthouse dan betaal je tussen de 700 en 1200 baht per nacht bijvoorbeeld in Patong Phuket marine in
  zijn daar diverse jaren geweest laatste keer 2013 voor 800 euro 4 weken mooie kamer goede bedden en eten en ontbijten doen wij buiten en voor de rest naar strand

 11. Kees 2 zegt op

  Mijn ervaring met 2 plaatsen: Koh Samed & Koh Chang zijn in hoogseizoen duurder (een ruime cottage van 1500 wordt dan 2000 tot 2500 baht).

  Maar er is altijd wel ergens een goedkope kamer (bijv zonder aircon) te vinden.
  Op Koh Samed bijv niet dichtbij het strand, maar aan de weg ernaar toe.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website