Beste lezers,

Wij gaan met ons gezin in augustus voor 3 weken naar Thailand. Graag willen wij terugvliegen vanaf Koh Samui naar Bangkok en vervolgens naar Amsterdam. Alleen Bangkok Airways vliegt ‘s avonds naar Bangkok.

Momenteel kan ik een ticket boeken voor 4950 Bath op de website van Bangkok Airways. Wie weet of het goedkoper is om dit ticket te boeken als we reeds in Thailand zijn? anders gezegd: zijn de prijzen anders/goedkoper als je tickets boekt vanuit Thailand of maakt dat niet uit?

Groeten,

Barbara


» Laat een reactie achter


17 reacties op “Lezersvraag: Is er prijsverschil als ik vliegtickets boek in Thailand?”

 1. Eric zegt op

  Over het algemeen geldt:”Hoe dichter bij de datum van de vlucht, hoe duurder de vlucht”.
  Bangkok Air is geen is geen prijsvechter. Bovendien loop je het risico dat vluchten vol zijn geboekt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 2. chris zegt op

  beste Barbara,
  Hoe kan men weten waar je je computer of mobieltje aanzet en dan via de website een ticket boekt? De prijzen verschillen per seizoen en per website. Dit laatste meestal tijdelijk omdat de duurdere websites de prijzen naar beneden aanpassen. En natuurlijk zal er wel eens een discount-actie zijn in een lokale krant in Thailand die niet op het internet staat. Bangkok Airways is geen low cost carrier (maar een ’boutique airline) en relatief duur. Andere maatachappijen vliegen ook op Bangkok. Als het prjsverschil meer dan 1000 Baht is zou ik – als ik jou was – een dagje eerder naar Bangkok vliegen en een leuk hotel nemen voor het prijsverschil. Scheelt ook de stress als je vlucht vanuit Koh Samui onverhoopt verlaat is (door storm bijvoorbeeld).

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • Khun Peter zegt op

   Beste Chris, iedere website kan direct zien uit welk land de bezoeker komt. Tenzij men dit afblokt door anoniem te surfen bijvoorbeeld via een Proxy of Tor browser. Overigens als je een Tor browser gebruikt ben je voor de Amerikaanse veiligheidsdiensten gelijk verdacht. Belachelijk natuurlijk…

   VN:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • Eric zegt op

   Kleine aanvulling op bovenstaande.
   Alleen BangkokAir en ThaiAirways vliegen rechttreeks van de luchthaven van Koh Samui naar de Internationale luchthaven van Bangkok (Suvernabhumi).

   Prijsvechters zoals NokAir en AirAsia zijn relatief goedkoper maar vliegen vanaf het vaste land (Surathani) naar de andere luchthaven van Bangkok DonMuang. De prijs voor de ferry boot vanaf Samui en de bus vanaf de pier naar de luchthaven van SuruatThani zijn bij de prijs van de vliegticket inbegrepen. Je bent dan wat langer onderweg.

   Let op als je meer dan 20 Kg bagage mee neemt. Die kan je van te voren aanmelden tegen een kleine toeslag. Kom je er op de luchthaven pas achter dat je een koffer met gewicht meeneemt, dan betaal je de hoofdprijs.

   Ik vlieg 28-7 en 9-8 op KohPhangan / Samui met AirAsia, incl. boot en bus, incl. bagage voor 3.900 Thb retour.

   Prijsverschil met Thai Air en Bangkok Air was voor mij op moment van boeken ruim 5.000 Thb. Ben je met zijn vieren dan is dat 20.000Thb. Kan je toch een hoop leuke dingen mee doen, leuk hotelletje van boeken voor een dag extra Bangkok.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 3. Miriam zegt op

  Hi barbara,
  Wezijn net van bkk naar chiang mai gevlogen. Ivm feestdrukte zat nAchttrein volgeboekt. Boeken en dag erna weg vlogen we voor ong 4800 bht met zn 4-en(thai lyon air) Via skyscAnner.com krijg je alle companies tijden en prijzen op n rij. Check wel ff je creditcard+ww dat je die mee hebt 🙂 succes!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 4. Peerlings zegt op

  Ik vlieg elk jaar naar BKK en trek dan overal rond door Thailand. En ik vlieg meestal met Airasia, of met nock air. Ik boel altijd lang van te voren. Want hoe langer van te vore je boekt hoe goed koper het is. soms met Airasia gevlogen voor niets. alleen de belastingen en de bagage in het ruim moet betaald worden. Maar dat is bij elke low cost.
  En met deze 2 maatschappijen kun je overal naar toe vliegen. Airasia vliegt van beide luchthavens in BKK. Nock air alleen van de oude luchthaven. en er is een gratis Schuttel bus van de een naar de andere luchthaven. Als je een ticket heb voor een binnenlandse vlucht.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Eric zegt op

   Naar mijn mening een correctie hierop.
   Ook AirAsia vliegt voor de (binnenlandse) vluchten alleen van DonMueang Airport.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 5. will zegt op

  Koop gewoon je ticket via internet bij een thaise maatschappy zoals bangkokair, airasia, etc.
  Of je nu in thailand verblijft of in ned of belgie de prijs blijft gelijk. Let er wel op als je met een creditcard betaald, moet ook de tennaam gestelde van de kaart aanwezig zijn bij incheqen

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 6. will zegt op

  Sorry peerlings airasia vliegt alleen vanaf dong muang , niet vanaf t nieuwe vliegveld

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 7. loe zegt op

  4950 baht is helaas tegenwoordig de gangbare (dure) prijs voor een ticket Samui-Bangkok met
  Bangkok Airways. Er gaan ongeveer 20 vluchten per dag. Meestal nam ik de laatste vlucht 22.00 uur met
  directe aansluiting naar Amsterdam met China Airlines. Vroeger waren de eerste en de laatste vlucht voor de halve prijs (early bird and night owl), maar dat is afgeschaft.
  In augustus is het druk. Ik zou niet tot het laatste moment wachten, ter plaatse, met boeken en het risico nemen, dat alles vol is. Tenzij je er wat meer tijd voor neemt en via Suratthani terug gaat, met Asia Air of Nok Air. Is goedkoper, maar kost veel meer tijd. Zou ik niet doen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 8. Anita zegt op

  Bangkok Airways vliegt ook s’ochtends vroeg. Gaan geloof ik in de zomermaanden wel 20 vluchten per dag, maar vol is vol dus als jullie willen vliegen nu maar tickets boeken zou ik zeggen doe ik al 20 jaar. Ik weet niet of het nog zo is maar vroeger kregen kinderen tot 12 jaar 50% korting op de ticketprijs.

  Alvast een fijne vakantie!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 9. marc zegt op

  Het klopt allemaal wat hierboven staat. Alleen Bangkok Airways vliegt nationaal op Samui. Ze zijn dan ook eigenaar van het vliegveld aldaar. (net als in Trat) Gevolg: de prijs is relatief hoog. Mijn goedkoopste vlucht ooit naar Samui was ca 3200baht. Mijn duurste ca 4800baht. Ooit een keer met Nok Air op Surathani gevlogen, daarna bus- en boottransfer naar Samui, kosten waren ca 2400baht totaal. Maar nie wieder, want duurde al met al ca uurtje of 7. Wat ook nog kan is vliegen met Nok Air op Chompoon en vandaar een boottransfer naar Koh Tao, Samui of Phangan!
  Om je vraag te beantwoorden: het is niet duurder als je in Thailand boekt, maar het is duurder omdat je gewoon laat in het proces boekt. Dat laatste geeft je overigens wel meer flexibilteit en dat is voor mij een groot goed.
  Succes met je keuze.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 10. Peerlings zegt op

  Sorry will. Ik denk dat je achterloopt. Ik vlieg gewoon van het nieuwe vliegveld naar Udonthani en ook terug.
  I zeg niet dat het naar alle bestemmingen gaat.
  Gr

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Eric zegt op

   Ligt er een beetje aan wat je het “nieuwe” vliegveld noemt!

   DonMueang airport is vernieuwd, maar niet niet.
   Suvernabhumi is al een jaar of 8 het “nieuwe” vliegveld.

   Prijsvechters NokAir en Airasia vliegen niet rechtreeks op Samui, Suvernabhumi en ook niet op Udonthani. Althans, de website geeft niet de mogelijkheid dit te boeken.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 11. Nico zegt op

  Als je lid wordt van Bangkok Airway,s is tot 20 kg Bagage gratis

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • rene.chiangmai zegt op

   Dit vind ik een leuke tip.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 12. will zegt op

  Ff om misverstanden te voorkomen , er gaat niet een vlucht van en naar het nieuwe vliegveld(suvernabhumi) uitgevoerd door airasia, de thuishaven van airasia in bangkok is het oude vliegveld genaamd don muang. Sorry peerlings

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website