Beste lezers,

Waar kan ik de voorschriften vinden over wat wel en niet mag in een 5 kilo pakket van Nederland naar Thailand?

Met vriendelijke groet,

Antoinette


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Wat mag wel en niet in postpakket van Nederland naar Thailand?”

 1. ruud zegt op

  Het lijkt me handiger, als u vertelt wat u op wilt sturen.

  Dingen die wel- en die niet mogen, zijn twee eindeloze lijsten.

 2. J Hommers zegt op

  Regelmatig laat ik een pakket van _10 kilo overkomen via post.nl kosten 60 euro aangetekend en wat laat ik daar indoen levensmiddelen die hier niet of nauwelijks voorkomen, bijv. Beemsterkaas, leverworst, speciale levensmiddelen waaraan ik waarde hecht. Maar ook wel eens een senseo met koffie pads, Extra Dark Roast

  • ruud zegt op

   Het zou best eens kunnen, dat vleeswaren op die oneindig lange lijst van dingen staat, die niet mogen.

 3. john zegt op

  natuurlijk ook even aandacht voor de doanetarieven. Je mag misschien veel verzenden maar ik heb geen idee in hoeverre de douane controleert wat er in zit. op veel kostbare zaken zitten hoge importtarieven.

  Hoe de douane daarmee omgaat weet ik niet maar is misschien wel handig om die vraag achter in hoofd te houden.

 4. Dennis zegt op

  Op de site van PostNL; https://www.postnl.nl/versturen/pakket-versturen/pakket-buitenland/buitenlandse-verzendvoorwaarden/verzendvoorwaarden-per-land/?country=th

  Maar dat had u zelf (of Google) toch ook kunnen bedenken?

 5. Rinie zegt op

  Kortom gezegd, Je mag niks daarheen sturen wat gerelateerd is aan sex,naakt, ruimste zin van het woord, wapens, drugs, medicijnen die je niet zelf gebruikt, te waardevolle spullen zoals goiud, antiek, museumstukken, godsdienstige voorwerpen diie spottende zijn zoals beeldjes die hier humor zjn maar daar beledigend, alles wat het koningshuis beledigt, ook alles wat het boedhisme beledigt, en verders geen explosieve artikelen of ingredienten daarvan.
  ook ben je gebonden aan een maximaal bedrag in vreemde valuta dat je mag invoeren.
  Let ook op op hoeveelheid van eenzelfde artikel want dan ben je aan het handelen en pakken ze je voor belastingontduiking. Wat bij een pakket naar thailand inhoudt dat het hier in nederland al ingenomen kan worden door de douane en in thailand “zomaar” verdwijnt”.

  Zelf heb ik geen ervaring met het niet arriveren van pakketjes en post, maar ken mensen waarbij regelmatig de post niet aankomt en zomaar verdwenen is. Let dus op dat het niet te waardevol is wat je verstuurt. Geen geld in brieven of paketten want die worden gescand en ze zien dat dan erin zitten en tja hoeveel vertrouwen heb je dan in de post daar…..je bent zowieso verplicht aan te geven wat er in het pakket zit dat je verstuurt en als ze op de scan iets anders zien wordt het meteen ge-opend en in beslag genomen. (Waarna je er niks meer van hoort dus).

  Verders mag je eigenlijk alles wel versturen gebruik gewoon je gezond verstand.
  In bijvoorbeeld australie doen ze heel moeilijk over levensmiddelen en aanverwant invoeren in thailand en meeste andere landen mag je letterlijk alles invoeren wat dat betreft.

 6. Jo-Han zegt op

  Invoer rechten.Mijn vriend stuurt een pakketje met kerstkado voor mijn baby.Wat er in zit weet ik nog niet,wel de waarde 64€.Moet eerst betalen 3265 baht.Dan wort het bezorgd

 7. lunghan zegt op

  In principe mag je de normale dingen zoals levensmiddelen, medicijnen( mits ze niet onder de Thaise opiumwet vallen)gewoon op laten sturen, ik laat elke 2-3 maanden een pakket komen , met post .nl. Werkt goed, alleen 2 NIEUWE uitlaten voor mijn shopper(Vance &Haines) kostte me toch 300eur invoerrechten.
  Motoronderdelen voor Honda 750 via internet in NL bestellen, rechtsstreeks hier naartoe, geen punt.

 8. Fransamsterdam zegt op

  De Royal Mail Group uit het Verenigd Koninkrijk heeft volgens mij de meest complete lijst van verboden c.q. aan restricties onderworpen goederen.
  Ik had die lijstjes al in een reactie gezet, maar misschien dat ze als reactie iets te lang werden bevonden.
  Hier een linkje, klikken op respectievelijk ‘prohibited’ en ‘restricted’.
  .
  http://www.royalmail.com/thailand

  • TheoB zegt op

   Met de lijsten van Royal Mail lijkt het er op dat je al blij mag zijn dat je een brief(kaart) vanuit de UK naar TH mag sturen.
   De lijst van PostNL is een stuk korter en lijkt meer op de lijst die in de luchtvaart wordt gehanteerd.

 9. Facttester zegt op

  Net zoals Jo-Han hierboven moest ik voor een door met koffiepads (en enkele toiletartikelen), opgegeven waarde € 100,-, bij ontvangst 1564 Baht betalen. Dat was nog meer dan de waarde van de koffiepads! Ik heb dat geweigerd te betalen en gezegd dat die doos dan maar retour afzender moest. 3 maanden later is die alsnog in A’dam aangekomen! Heelhuids…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website