Lezersvraag: Postkaarten uit Thailand komen niet aan?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
29 januari 2018

Beste lezers,

Voor het tweede jaar op rij blijken de verstuurde kaarten vanuit Thailand niet te zijn aangekomen. Vorig jaar vanuit Phuket, dit jaar vanuit Pattaya. Is dit de nieuwe trend?

Voorheen kwamen ze laat, maar wel aan.

Groet,

Erik


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

28 reacties op “Lezersvraag: Postkaarten uit Thailand komen niet aan?”

 1. Christina zegt op

  Hier de oplossing ze halen de postzegels er af. Breng ze zelf naar het postkantoor en wacht tot de degene die je helpt de stempel er op zet. Dan kan de geadreseerde zijn haar kaart ontvangen.
  succes verzekerd. Het is niet alleen Thailand Indonesia daar doen ze het ook zelfs als je ze post in de hotels.

  • Fransamsterdam zegt op

   Inderdaad. Medio 2016 zijn een aantal medewerkers van de Thaise Post erachter gekomen dat je postzegels los kunt weken. Deze kennis heeft zich razendsnel verspreid onder het personeel en sindsdien is men op vele postkantoren druk in de weer met natte handdoeken en fluitketeltjes. De zo frauduleus bekomen postzegels worden ver onder de nominale waarde aangeboden via het internet aan de talloze arme mensen die elkaar brieven schrijven, maar geen geld hebben voor de frankering. Er is ook een levendige tussenhandel die de zegels ook van een nieuwe gomlaag voorziet, want als iemand bison kit of iets dergelijks zou gebruiken, dan zijn de zegels niet meer goed af te weken en zou het marktmechanisme ernstig verstoord raken. Hoe het bedrijfsgeheim tot in de hotels op Indonesië is kunnen geraken blijft vooralsnog een raadsel.

 2. Joost A. zegt op

  Ik heb dit enige jaren geleden ook vastgesteld. Zelfs in een briefomslag, (meer dan) voorzien van de nodige zegels en persoonlijk afgegeven in het plaatselijk postkantoortje, kwamen ze niet aan. Conclusie: sindsdien geen postkaarten meer verzonden maar een berichtje via mail, sms of WhatsApp. Heeft uiteraard niet dezelfde charme, maar iedereen is tevreden.

 3. nounee zegt op

  Ik stuur al vele, vele jaren -nog steeds- voor de Kerst kaartjes naar de familie-groetjes+wensen, porto 15 bt (ca 40 ct-een postz. hier in NL kost rond de 80 ct) en die zijn altijd aangekomen, meestal binnen 1 week, wel verstuurd in BKK. En gewoon op de bus, niet zo overdreven als chr. hierboven meent te moeten naäpen uit andere landen.
  de Kerstkaart van mijn zus, in NL op de post week voor Kerst, kwam vorige week aan………..

  • l.lagemaat zegt op

   Kerstkaart in envelop 17 dec.2017 gepost in Bussum ging via Zwolle volgens poststempel en kwam
   13 jan.2018 in Thailand aan!

   In de Ned. krant stond dat de postverwerking in Nederland de grote drukte niet aankon en grote vertraging had opgelopen!

 4. Henk zegt op

  Post in Thailand is een drama! Verschillende vrienden hebben kerstkaarten naar ons gestuurd, er is er niet EEN aangekomen. Navraag op het postkantoor gaf geen antwoord. Andersom, naar Nederland, kwam wel aan binnen een week zelfs!

  • Nicky zegt op

   Je bent niet alleen. 2 jaar geleden 1 kaart ontvangen, jaar daarop 8 kaarten, nu weer 3 kaarten. Ik zeg de mensen wel volgend jaar niet meer doen. zonde geld

  • thaiehans zegt op

   Ik heb nog nooit zo’n goeie post gezien als in Thailand alles komt keurig aan ook in Nederland en België, heel snel en goed, mijn vrouw brengt het naar het postkantoor want ik zie hier nergens brievenbussen, ook geef ik het ooit aan de postbode als ik hem toevallig zie, als je het niet vertrouwd niet je de postzegels maar vast.

 5. khunjohn zegt op

  Mijn ervaring met Thai post is, de kaart in een envelope doen en zonder postzegel afgeven aan de balie, versturen per airmail, zij plakken er dan een gewone neutrale post sticker erop, komt altijd over,
  khunjohn

 6. Piet zegt op

  Ik zend ongeveer iedere 2 weken een postcard naar familie over de hele wereld….ik post ze en koop ze bij Big C Extra in Pattaya……ze komen allemaal aan.
  Vorig jaar bijna wekelijks kaart gestuurd aan ziekelijk kind in NL….voor alle zekerheid heb ik ze genummerd en als grapje nummer 13 overgeslagen ..kreeg prompt klacht uit NL dat nr 13 vermist werd.
  Dus voor mij is de Thaise post volkomen betrouwbaar
  Piet

 7. marc de greve zegt op

  post in thailand geen goede service ,kaartje versturen of brief je weet nooit of het zijn bestemming zal bereiken ,een conclusie (oplossing) niets meer verzenden via thai post ,beter via mail of iets anders.

 8. Els zegt op

  Dit probleem hebben wij ook een aantal jaren gehad. Nu postzegels kopen, zelf erop plakken en wachten tot ze gestempeld zijn.
  Dan komt alles aan. Pakjes zijn wel een probleem, soms komt het aan en dan zijn er dingen uitgehaald. Dus geen pakjes meer verzenden. Zelf meenemen naar huis en dan opsturen.
  Succes verzekerd.

 9. Labyrinth zegt op

  Postkaarten zijn in deze tijden van social media posting niet zo makkelijk te vinden. Vanuit Trat verzonden komen ze tot nu toe steeds bij de bestemmelingen binnen en buiten europa.

 10. frans zegt op

  Breng inderdaad ook de brief zonder postzegel naar het postkantoor. Vermeld dat het om een normale verzending gaat. Krijg zelf nog een bonnentje mee, dat je betaald hebt. Stempel erop klaar.

 11. DrKim zegt op

  In vrijwel alle aziatische landen komt het voor, tot zelfs in Perzië. En inderdaad, als je de taal niet spreekt, met gebarentaal laten merken dat je een ‘tjop’ wenst. Als ze denken dat je op de hoogte bent dan zie je ze soms heel demonstratief stempelen. Ik geef dan maar wat.

 12. Herman JP zegt op

  Ik stuur ieder jaar een week voor Kerstmis onze kaarten door naar Belgie ( we zijn ieder jaar in deze periode 2 maanden in Thailand) Ik vraag altijd verschillende maar mooie postzegels per brief, bijvoorbeeld er moet 24 Baht op dan zoeken ze uit welke postzegels, 1 van 9 Baht 1 van 5 Baht en een van 10 Baht. Je moet ze soms een beetje helpen want voor ongeveer 35 kaarten is dat wel een hele opgave hoor voor de persoon aan het loket pffff. Ik zet me dan aan een tafeltje en kleef er de zegels mooi op ( de adressen zijn vooraf geschreven) en geef ze dan aan die loketbediende af. Meestal komen ze rond 4 of 5 januari aan in Belgie. Zelden dat er eens één niet toekomt. Ik verstuur ze altijd vanaf een kantoor in een stad ( Bangkok, Surin of wat me best past) niet vanuit het dorpje waar we wonen.

 13. Ria zegt op

  Deze ervaring heb ik ook. Mijn oplossing: via internet Halmarks of kaartje2go een kasrt maken met een foto uit Thailand! Gegarandeerd de volgende dag bezorgd.

  • Flosje zegt op

   @Ria

   Ja dat doe ik ook , vooral voor mijn kleinzoons 7 en 8 jaar. Ze voelen zich heel gewichtig als ze post krijgen.

   Maar ik verstuur ook post naar Nederland op het postkantoor.
   En gebruik NOOIT zegels.
   Alles gaat via de PC met een sticker bij de Postmeneer. En ik krijg een Bonnetje.

   Omdat ik veel Post uit de wereld buiten Thailand ontvang op mijn woonadres ben ik blij met de Huidige Postbode op zijn motocyc met enorme tassen en torenhoge pakketjes achterop.
   Met Oud en Nieuw geef ik hem altijd een Kaart met een tip erin ! Hij is dankbaar , en ik ben dankbaar.
   In de Isaan komt het op vertrouwen aan .
   Maar rotte Appels heb je overal .

   In het verleden veel Kerst post ook nooit aangekomen in Holland . Ik woonde toen ergens anders .

 14. Fransamsterdam zegt op

  Bij het verzenden van kaarten/post/pakketjes NAAR Thailand is het erg belangrijk om het volledige adres correct in het Thais te vermelden en de afzender in de taal van het land van herkomst. Bij het versturen VANUIT Thailand is het belangrijk om de afzender volledig en correct in het Thais te vermelden. Mocht iemamd er dan geen raad mee weten dan kan het in ieder geval retour. Scamtheorieën kunnen dan hopelijk naar het Land der Fabelen worden verwezen.
  Als ik de postbodes in Pattaya in mijn vakanties aan het werk zie krijg ik niet de indruk dat die de kantjes ervan aflopen en een vriendin van mij die wat bijklust in het online verkopen van werkelijk ongelooflijke glutenzeepjes zou er al lang mee gestopt zijn als het één grote dievenbende was bij de post.
  In mijn volgende vakantie zal ik eens wat leuke ansichten naar mijzelf, kennissen, boeren en binnenlui in Nederland sturen en de resultaten op dit blog bekend maken.

 15. Marijke zegt op

  Wij hebben plm 5 jaar geleden een houten paneel naar nederland gestuurd.We hebben het in changmai naar een postoffice gebracht .Er zat track en trace op.Wij hebben het nooit kunnen volgen en nooit ontvangen.Het was helaas te groot om zelf mee te nemen dus nooit meer iets te groot kopen alleen wat in de tas of koffer past.Ik vermoed dat het geen betrouwbaar kantoor is geweest.Het was torn gevestigd op het plein van de nightbazaar maar ineens weg.

 16. herman69 zegt op

  Ja de post, heb al 4x problemen gehad maar dan wel post verstuurd vanuit belgie naar Thailand.

  2 x nooit aangekomen.

  1 x een geneesmiddel verstuurd vanuit belgie, zeker 7 weken onderweg geweest.

  Nu zit ik te wachten achter een kredietkaart vanuit belgie, het is nu ruim een 9 tal weken nog steeds niets
  ontvangen.

  Aangenaam is het niet.

 17. John Castricum zegt op

  Ik heb een verjaardagskaart met inhoud (20 euro) aan mijn kleinkind gestuurd. Het is goed aangekomen.

 18. jacob zegt op

  IK heb toevallig eergisteren een kerstkaart uit NL ontvangen, uiteraard voor de kerst verstuurd
  Gaan altijd in het engels, zelfs sommige van mijn thaise post zoals van verzekeraar en creditcard mij
  Komen altijd aan

  Het gaat wel eens mis, deze kerstkaart lijkt per boot te zijn verstuurd

 19. lung addie zegt op

  Als radiozendamateur ontvang en verstuur ik heel veel bevestigingskaarten naar vele landen over gans de wereld. Ook ontvang en verzend ik zowat maandelijks een postpack naar het bureau in Japan en Belgie. Geen enkel packet kwam niet aan. Op 100 verstuurde kaarten krijg ik heel uitzonderlijk een melding dat mijn verstuurde kaart niet ontvangen werd. De adressen zijn wel steeds heel goed leesbaar daar ik geprinte labels gebruik. Als ik zie hoe onduidelijk sommige mensen schrijven dan ben ik zelfs verbaasd dat het aankomt.

 20. Henk zegt op

  Het kan tegenwoordig met post.nl ook zo zijn dat het probleem niet in Thailand ligt maar in Nederland.
  Zo heb ik enige tijd geleden een pakketje opgestuurd naar Nederland. Na lange tijd lag het pakketjes ineens weer in mijn bus in Thailand. Het pakketjes was in Nederland geweest tot een afhaalpunt bij de geadresseerde in Nederland om de hoek. De bezorger had niet eens de moeite genomen een briefje in de bus te doen waar het opgehaald kon worden en werd vervolgens na enige tijd gewoon terug gestuurd richting afzender.

 21. Tony zegt op

  1) Schrijven de afzenders het land van bestemming in Thaise lettertekens?
  Al eens aan gedacht dat niet elke Thaise sorteerder onze letters kan lezen? Stel dat in België of in Nederland een zending wordt gepost met het bestemmingsadres enkel in Thaise letters. Hoeveel Belgische of Nederlandse postmedewerkers zullen kunnen bepalen waar deze zending naartoe moet? Dus schrijf het land van bestemming + bv. Europa, in onze letters EN in het Thais! Perfect op te zoeken op Google translate:
  België – เบลเยียม
  Nederland – เนเธอร์แลนด์
  Europa – ยุโรป

  2) Frankeer correct, (1 Bath te weinig en de zending komt niet aan) en kleef (indien van toepassing) een THAIS etiket “Airmail”. Zorg dat je deze etiketten in een THAIS postkantoor, of in een Thaise shop krijgt (gratis). Het Thaise etiket is NIET hetzelfde als een Belgisch of Nederlands etiket.

  Tarieven kunnen online opgezocht worden http://www.thailandpost.co.th/index.php?page=searchresult&scope=all&q=&language=en . Linker kolom, menuoptie “Calculate fee”. Vul het gewicht en land van bestemming in. Thailand heeft een nogal ingewikkeld tarievensysteem, maar is wel zeer goekoop.

  Verklaring van enkele voornaamste gebruikte termen:
  – Picture Card : zichtkaart, prentkaart. NIET in omslag.
  – Postcard: Iets zoals gele briefkaart die wij vroeger gebruikten.
  – Letter: zending in gesloten omslag.
  – Air: luchtpost.
  – Surface: post niet per luchtpost. Kan volledige reisweg per schip zijn.
  – SAL: Sea And Land. Gedeeltelijk over land. Iets sneller dan Surface
  – EMS: Express Mail Service (Snelpost – Een internationale samenwerking tussen verschillende postbedrijven)
  – M bag: (weinig gekend) Dichtgebonden zak. Boeken als inhoud. Verpak de boeken zeer stevig! Geen garantie dat boeken heelhuids aankomen.

  Kranten en boeken hebben speciale tarieven.

  De andere mogelijkheden zijn mij niet perfect duidelijk. Wie deze wenst te gebruiken, vraagt best juiste informatie in een groot postkantoor in een toeristische plaats. Dan nog is de kans klein dat je een loketbediende vindt die in het Engels de juiste informatie kan geven.

  3) Volgend op de vorige commentaren:
  In een postkantoor drukt men inderdaad “frankeerafdrukken” op etiketjes. Dit is de meest betrouwbare vorm van frankering. Je kan deze NIET op voorhand aankopen, vermits ze de datum al mee vermelden. Hierdoor zijn ze slecht één dag bruikbaar, en dus nooit slachtoffer van “hergebruik”. Ze hoeven geen afdruk van de zwarte datumstempel te krijgen.

  Tony
  Gewezen Belgisch post-expert.

 22. Nico Meerhof zegt op

  Had homeopatische medicijnen nodig die per post uit Belgie naar NL komen. Kwamen na ons vertrek naar Thailand aan en zijn nagestuurd.Nooit aangekomen! Daarna rechsstreeks van uit Belgie naar Thailand maar dan AANGETEKEND. kwamen precies na 10 dagen aan.

  Pakketten vanuit NL kwamen tot nu toe wel altijd aan.Eén keer echter met 2 maanden vertraging. Om geen invoerrechten te hoeven betalen zette ik altijd hele lage bedragen op de douaneverklaring en verstuurde ze onaangetekend, als een soort benadrukking van de lage waarde.Nog nooit invoerrechten betaald en altijd aangekomen . Nadat recent ook in NL een pakket met PostNl verdween denk ik er nu over om voortaan pakketten naar Thailand toch maar te verzekeren.

 23. janbeute zegt op

  Bij mij in de woonplaats Pasang in de Lamphun provincie heb ik tot nu toe weinig problemen met de post .
  Ik huur daar al voor jaren een postbox , is niet zo duur .
  En de mensen die op het postkantoor werken kennen mij .
  Zelfs tijdens de feestdagen rond kerst en nieuwjaar kwam de post bijderzijds aan .
  Van Nederland uit duurde het ongeveer 9 dagen .
  Ik kreeg zelfs nog een brief met de retour envelop van die geweldige ABNAMRO bank terug gestuurt naar mijn adres in Thailand .
  Ik had overigens deze retour envelop wel registred verstuurt .
  Daar het adres op de retour envelop niet klopte , zijn verhuist stond er op en kon niet afgeleverd worden .
  Dus heeft een retourtje gemaakt Thailand Nederland en terug .
  Wat het postzegelstelen aangaat , de meeste frankering gaat met een stempel op de brief of kerstkaart .
  Zelden zie ik hier nog het gebruik van postzegels , als ik iets verstuur .
  Vroeger deed ik mijn 90 dagen melding ook via het postkantoor ook registred verstuurt , kwam meestal na ongeveer 7 dagen weer terug in mijn mailbox .
  Nu we inmiddels ook een immigration office hebben in Lamphun ga ik op de motorbike .

  Jan Beute .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website