Lezersvraag: Hoe lang is post onderweg van België naar Thailand (Isaan)?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
10 maart 2015

Beste lezers,

Mijn vriendin moet begin april opnieuw een visum aanvragen voor een bezoek aan België in juli. Ik was in januari reeds met een aantal documenten in Thailand, maar nu hoor ik dat bepaalde documenten – zoals de tenlasteneming – maximum 6 maanden oud mogen zijn, je gezinssamenstelling 3 maanden enz… Dus moeten die documenten opnieuw opgestuurd worden naar Thailand.

Bij wijze van test heb ik half februari reeds een zending gestuurd met daarop het adres zowel in het Engels als het Thai. Bij de Post in België hadden ze gezegd dat die brief ongeveer een week onderweg zou zijn. Maar ja, die kennen natuurlijk Thailand niet.

We zijn nu 3 weken verder en de brief is nog steeds niet aangekomen. Vorige week heb ik dan de nog ontbrekende officiële papieren ook opgestuurd (de Ambassade/Dienst Vreemdelingenzaken wil immers originelen en is niet tevreden met een e-mail met ingescande documenten).

Nu vraag ik me af of mijn vriendin deze post wel op tijd zal ontvangen? Heeft iemand enig idee hoe lang een zending van een gewone enveloppe (formaat half A4) onderweg zal zijn?

Er werd hier wel telkens een sticker “A zending, Air Mail” op gekleefd. Mijn vriendin woont in de Isaan en heeft vandaag nog geïnformeerd bij het postkantoor.

Met vriendelijk groet,

Patrick

 


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

33 reacties op “Lezersvraag: Hoe lang is post onderweg van België naar Thailand (Isaan)?”

 1. marc zegt op

  ik heb enkele weken een brief verstuurd vanuit Gent naar Khon Kaen : de zaterdag in postkantoor gepost en 12 dagen later toegekomen bij de geadresseerde

 2. ruud zegt op

  Normaal gesproken 1 tot 2 weken en regematig komt de post helemaal niet.

 3. ger zegt op

  ik heb 1 maand geleden 2 thaise paspoorten laten maken in Den Haag, ik moest 70 euro betalen en ik had ze 13 dagen later hier in sittard met de post (aangetekend) dus het verschild nog wel eens, ik stuur ook regelmatig post naar de isaan maar gemiddeld is het zon 8 a 9 dagen tot ze het daar hebben groetjes ger

 4. Cees zegt op

  Klopt helemaal wat de meesten schrijven, officieel staat er 5 tot 7 dagen voor, in de praktijk duurt het wat langer, zeker naar de Isaan, en soms komt het helemaal niet aan of wordt open gemaakt, is ons ook overkomen.
  Als het echt belangrijk is zou ik een koerier preferen, DHL of zo.

 5. riekie zegt op

  Aan getekend versturen zodat je een trackingsnummer hebt dan kun je precies op internet zien waar het zich bevind

  • Richard zegt op

   Ja Riekie ,

   Dit is de manier voor paspoort en documenten !

   Je kunt echt alles zien op de computer

 6. jozef zegt op

  dit zijn officiële documenten, ik zou ze zeker niet op de post doen maar verzenden bij een koerier
  UPS / DHL of iets dergelijks. kost wat meer maar komen zeker aan. max 4-5 dagen

 7. Massart Sven zegt op

  Patrick,

  de laatste keer dat een pakket voor mij werd opgestuurd uit Gent heeft het zo’n 6weken geduurd voor ik het kreeg en ik woon niet in Isaan maar in Cha-Am. Het lag op het postkantoor en daar herkenden (willen of niet) ze het adres niet maar daags na mijn bezoek aan het postkantoor werd het wel thuis afgeleverd. Raar maar TIT

  Gr Sven

 8. wil gevers zegt op

  Wat Sven schrijft klopt aardig, hebben op 9 maart j.l. brieven uit Nederland ontvangen die gedateerd waren op 25 januari 2015 en waar je binnen 4 weken na dagtekening op moest antwoorden. Zijn ook al eens na het postkantoor geweest, je krijgt dan steevast het antwoord “no have”.

 9. Cees zegt op

  Wat ik wel altijd doe is ook het adres in Thai schrift er op plakken, heb altijd het idee dat dat helpt, niet elke Isaan postbode op z’n motocy kan westers schrift lezen denk ik zo.

  • patrick zegt op

   bedankt alvast. Ik heb op de enveloppe eveneens het adres zowel in Engels als in Thai opgekleefd, precies met de idee dat niet iedere Thai onze lettertekens kan lezen. Blijkbaar helpt het dus niet Cees 🙂

 10. Marc zegt op

  Hallo Patrick,

  Voor belangrijke documenten is het inderdaad het beste met koerier te werken. Zelf gebruikte ik DHL via het werk, in een paar dagen ter plaatse en je kan het ‘pakje’ steeds traceren. Let wel dat het beter is te verzenden als pakje dan wel als ‘documents’. Het verschil ? +/- 25 € ipv 81€.

  Groeten,

 11. Henk b zegt op

  Krijg geregeld post uit Nederland, meestal 12 tot 14 dagen onderweg, ook wel eens 3 en 4 weken, maar soms komt de post ook in ze geheel niet aan.
  De post naar Nederland levert meestal geen problemen op, en zo ongeveer 10 dagen onderweg.

 12. Inge van der Wijk zegt op

  Hoi,

  Mijn brieven en pakjes vanuit Nederland naar Korat (Nakhon Ratchasima- Issaan)
  waren in 2014 altijd een week tot 10 dagen onderweg. De laatste maanden
  duurt het wel 2 weken. Geen idee waar het aan ligt. Zet het gehele adres
  er alleen in het Engels op. Het komt wel altijd aan.

  Inge

  • patrick zegt op

   Mijn brieven moeten afgeleverd worden in Chum Phuang, een klein provinciestadje ongeveer 80 km boven Korat. De eerste brief is ondertussen volle 3 weken onderweg (testcase met minder-belangrijke documenten), de tweede brief doet er ondertussen 9 dagen over (belangrijke documenten). Ik heb nu uiteindelijk het zekere voor het onzekere genomen, heb vandaag alle belangrijke documenten opnieuw laten aanmaken en morgen kijk ik hoe ik die met een postpakketje kan verzenden. Eerst even de DHL-site er op naslaan.

 13. loeng Johnny zegt op

  Ik heb ooit eens een kaartje opgestuurd naar Bangkok, adres in het Engels = nooit aangekomen

  Dan heb ik al wel eens, ook met Engels adres brieven verstuurd naar de Isaan en die zijn dan wel aangekomen. Duurde wel een paar weken.

  Ik zou ook aanraden om het adres in het Thais erop te plakken.

  En voor documenten beter aangetekend of per koerierdienst.

  Succes!

 14. Ruud NK zegt op

  Zet ook het telefoon nummer van de geadresseerde op elke brief die je verstuurd.

  Toevallig kreeg ik vandaag een telefoontje van het postkantoor alhier met de mededeling dat ze iets hadden, maar het adres niet snapte. Nadat ik mijn adres had opgegeven, noemden ze direct de voor en achternaam van mijn vrouw ter controle.

 15. eduard zegt op

  Hier is geen touw aan vast te knopen.Ik verzend en ontvang veel.Het ene pakketje haalt af en toe de ander in,Hetzelfde als met brieven.Er ,,verdwijnen,, ook een hoop brieven.Waarschijnlijk wordt er gedacht dat er geld in zit.Van de 20 brieven die per jaar uit Holland opgestuurd worden, raken er 2-3- zoek.
  ,

 16. Paul Vercammen zegt op

  Beste, mijn ervaring is dat de gewone post steeds verloren gaat dus maak ik steeds gebruik van een koeriersdienst,Vb TNT of DHL,wel iets duurder doch binnen enkele dagen op zijn bestemming.

  • Lung addie zegt op

   Beste Paul,
   dat gewone post “steeds” verloren gaat vind ik een beetje scherp door de bocht gaan. Overal ter wereld zijn er eerlijke en oneerlijke postmensen. Hier in Thailand is het sterk afhankelijk naar wie je iets stuurt, het zou zo niet mogen zijn, maar het is jammer genoeg wel zo. Stuur je vanaf het buitenland naar een Farang in Thailand dan komen 99% van de zendingen aan. Zoals in een eigen reactie, verder vermeld: als radioamateur krijg ik hier in Thailand post van zowat overal ter wereld. Stuur je vanaf het buitenland iets naar een Thaise dame, ja dan is het “gevaarlijk”… de reden kennen we wel. Doch dit is ook zo in Belgikistan. Een vriend, juwelier/horloge shop, stuurde regelmatig pakjes naar een hersteldienst. De brave man is er ook moeten mee stoppen wegens teveel “verloren” zendingen en, aangetekende, verzekerde zendingen maakten de herstelling te duur. Daar de hersteldienst niet ver van mijn bureel was nam ik ze mee, alles kwam steeds aan.
   Lung addie

   • ruud zegt op

    Mijn ervaringen met de post zijn slechter.
    Kaarten uit Nederland komen niet aan, hoewel ik het adres heb gecontroleerd, door de kaart te laten scannen en mailen.
    Rekeningen van de electra krijg ik ook niet iedere maand.
    Post van de ziektekosten verzekering is ook niet aangekomen.
    Er zit ergens iemand op een heel grote stapel oud papier.

 17. walter zegt op

  Beste,

  Ik wil je niet ontmoedigen maar als je post verzend naar Thailand probeer dit steeds aangetekend te doen zodat je een “tracking number” hebt!!!
  Gewone post durft nogal eens verloren te gaan…
  Sinds vorig jaar mei heb ik 6 (zes!!!!) zendingen naar mijn vriendin in Nonthaburi verstuurt, slechts 2 daarvan zijn aangekomen!!! Het waarom laat ik aan uw verbeelding over, ik wens niemand te beschuldigen….!!!
  Zelfs na officiële klacht aan Thailand Post, niets meer gehoord.
  1 raad: alles aangetekend (en dan nog…) versturen.

 18. Lung addie zegt op

  ik krijg heel regelmatig, als radioamateur, post van zowat overal ter wereld. Meestal binnen een week hier. Pakjes en brieven uit Belgie: nog geen enkel niet aangekomen binnen de 10 dagen. Moet wel zeggen dat ik net naast het postkantoor van Pathiu woon en de enige farang in het dorp ben, dus als ze zoiets in ” raar , onleesbaar schrift” binnenkrijgen weten ze dat het voor Lung Addie is.
  PS documenten altijd aangetekend sturen, duurt wel minstens een dag langer want moet manueel ingeschreven worden.

  Lung addie

 19. Cor zegt op

  Ik heb nooit officiële documenten opgestuurd of ontvangen. Alles inscannen en per mail verzenden en ddor de ontvanger laten printen. Heeft nog nooit tot enig probleem geleid. Ik heb het wel over een NL situatie. Of B hier op dezelfde manier mee omgaat, dat weet ik niet.

  • patrick zegt op

   Helaas Cor,
   Belgische ambassade eist originele documenten. Anders was het zaakje al lang geklaard :/

 20. Jan zegt op

  Patrick,

  Ik heb met valentijn wat opgestuurd per post naar Buriram en dit was precies 1 week onderweg,redelijk snel dus.

  Jan.

 21. Mr. Thailand zegt op

  Zoals de meesten al hebben gezegd: aangetekend versturen!
  In België kost dat €5,13 extra (http://www.bpost.be/site/nl/residential/letters-cards/send/registered_international.html).
  Op die manier krijg je ook een trackingnummer, waarmee je ongeveer kan zien waar de zending zich bevindt. Je kan het trackingnummer (R*BE) hier opzoeken:
  http://track.bpost.be/etr/light/showSearchPage.do?oss_language=NL
  http://track.thailandpost.co.th/tracking/default.aspx?lang=en

  De verzendtijd zou minder dan een maand moeten zijn.

 22. patrick zegt op

  ik zal wel niet anders kunnen dan aangetekend verzenden. Bij DHL vind ik niet hoe het moet en hoeveel het zal kosten. Bij TNT zou de prijs rond de 40 EUR liggen, maar zekerheid heb ik niet, ik moet langs een TNT-leverpunt gaan. Bij UPS kan het binnen de 4 dagen mits betaling van 104 EUR (20 EUR supplement wegens afgelegen gebied).
  Als ik het goed begrijp is voordeligste en toch redelijk zeker via aangetekende zending, maar een maand is dan weer te lang. Bovendien voorzien ze ook in een vergoeding voor verlies van de zending (30 EUR), wat wil zeggen dat er rekening mee gehouden wordt dat de zending verdwijnt. Uiteindelijk zal ik toch eerst even horen bij TNT, lijkt me redelijk in prijs en dat is koerierdienst, dus zonder grote kans op verlies.

 23. Hendrik zegt op

  Ik heb regelmatig post gestuurd vanaf Apeldoorn naar Khonkaen en meestal was de brief tussen 5 en 7 dagen over.
  Das best redelijk snel.
  Ook heb ik vanuit Apeldoorn post opgestuurd naar Maha Serakam.
  Dat duurde ook 5 dagen.

  Vriendelijke groet,

  Hendrik-Jan

 24. Loes zegt op

  Een pakket van NL naar Khaolak altijd 10-12 Dagen.
  Een brief tussen de 2-3 maanden. succes

 25. jos zegt op

  Pas geleden papieren op gestuurd voor visa aanvraag
  Woensdag aangetekend verstuurd de week daarop vrijdags
  aan gekomen dus 5 a 7 dagen

 26. Noël zegt op

  ik heb op 3 februari een valentijnskaart gestuurd naar Ubon Ratchathani en deze is pas gisteren 10 maart aangekomen. Deze is dus 5 weken onderweg geweest.
  Wanneer ik belangrijke documenten opstuur ivm een aanvraag voor haar visum, verstuur ik deze altijd per aangetekende post en wordt dit binnen 7 dagen geleverd. Belangrijke documenten kun je beter per aangetekende post versturen zodat ze minder lang onderweg zijn en dat je zeker bent dat ze bij de desbetreffende persoon afgeleverd worden. Dat dit dan enkele euro’s meer kost, neem ik er met plezier bij.

 27. JP Herman zegt op

  Verleden week was ik nog in het dorpje van mijn vrouw, opeens zegt ze ” kijk dat is de postbode” Ik antwoord ” leuk die man ook eens te zien die doet goed werk” ” Ja ” zegt ze ” maar soms als hij kwaad is of te zat is dan smijt hij de post weg” ……ik heb maar niet gevraagd of dit normaal is of als er hier op gereageerd word want de postbode….hij fietst nog altijd door.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website