Beste lezers,

Mijn vraag gaat over de Test en Go procedure. Al uit en te na besproken, zeer uitvoerig. Er ontbreekt iets, namelijk het volgende. Op een officiële Thaise website staat het volgende in geval van een positieve PCR-test na een recente covid besmetting:

I have previously been infected with COVID-19; can I travel to Thailand?

  • Ja. Degenen die eerder met COVID-19 zijn geïnfecteerd, worden als volledig gevaccineerd beschouwd als ze op enig moment na hun herstel een enkele dosis COVID-19-vaccin hebben gekregen. Houd er rekening mee dat uw bewijs of medisch dossier van herstel van COVID-19 samen met uw vaccinatiecertificaat voor een enkele dosis moet worden ingediend.
  • Als u volledig bent gevaccineerd voordat u COVID-19 opliep, wordt u nog steeds als volledig gevaccineerd beschouwd.
  • Degenen die binnen 3 maanden voordat ze naar Thailand reizen hersteld zijn van COVID-19, moeten een geldig COVID-19-herstelformulier of een medisch certificaat overleggen waaruit blijkt dat ze binnen 3 maanden voor hun reis hersteld zijn van COVID-19 of asymptomatisch zijn in het geval hun COVID-19- 19 RT-PCR-test geeft een positief resultaat.

Weten jullie wat dit precies inhoudt, hebben jullie bronnen die dit kunnen bevestigen? Per testen kunnen tot 8 weken na het doormaken van een covid besmetting positief blijken. Zou vervelend zijn als je 4 weken na herstel een ticket hebt staan waar je graag gebruik van wil maken.

Hoor graag van jullie.

Groet,

Eric

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 1.00/5. From 1 vote.
Please wait...

1 reactie op “Positieve PCR-test na een recente covid besmetting?”

  1. Adriaan Castermans zegt op

    Inderdaad een zeer goeie vraag waar GEEN antwoord met zekerheid kan worden op gegeven denk ik. Ik zit met hetzelfde probleem ( ben Belg) momenteel in België. Driemaal ingeënt . Ziek op 10/1/22 positief PCR test op 11/01, Krijg een attest in 3 talen herstelcertigicaat geldig tot en met 10-07-22. Maar wat is de waarde hiervan als je niet ziek aankomt in Thailand en toch positief test?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website