Beste lezers,

Ik ben Thailand binnengekomen via Test & Go dd 4-1 en na mijn aankomst naar het hotel, de volgende morgen een PCR-test. Uitslag negatief en kon Thailand in. Zoals vermeld staat bij Test & Go, moet je dan na 5-6 dagen opnieuw een PCR-test doen. Gisteren gedaan in een gecertificeerd Gov ziekenhuis. Resultaat: positieve test….

Vandaag moest ik naar het ziekenhuis voor een bloedtest en een long xray doen. Omdat ik verder geen symptomen heb en de beide test goed waren moet ik in quarantaine voor 5 dagen thuis.

Vraag is, of iemand weet, indien je zoals ze zeggen positief blijft testen voor tussen de 3-6 maanden, hoe ik dan in februari weer met KLM terug kan vliegen? Want KLM en onze Nederlandse regering eisen een PCR-test met een negatief resultaat.

Groet,

Sieb

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 2.33/5. From 3 votes.
Please wait...

8 reacties op “Positief getest in Thailand, hoe kom ik terug in Nederland?”

 1. Johan zegt op

  Min vn buitenlandse zaken gebelt en indien positief getest nadat je uit je asq hotel bent in thailand de volgende documenten om terug te vliegen/;
  1.Bewijs positief getest vh lokale ziekenhuis met datum en stempel niet jonger dan 11 dagen en niet ouder dan 180 dagen
  2.Positieve test ziekenhuis,pcr test 48 uur voor vertrek of antigeen test niet ouder dan 24 uur voor vertrek
  3.Certificaat in het engels van een ziekenhuis in thailand met logo en stempel niet ouder dan 48 uur dat je niemand meer kan besmetten

  Dit staat ook op de reisapp vh ministerie van buitenlandse zaken,type thailand-covid-uitzonderingen

  • Rein van Londen zegt op

   Maar hoe komt de inzender aan het document van punt 3 als hij pas in februari terugkeerde naar Nederland? Kun je dat zo bij een willekeurig ziekenhuis laten maken?

  • Henk zegt op

   Willen airlines je wel meenemen als je positief bent maar over die certificaten beschikt?

   • UbonRome zegt op

    niet allemaal..
    zeker de zo genaamde corana-proof-vluchten die sommige airlines zeggen te hebben niet. (b.v. etihad etc) aleen toelating met negatieve PCR test op deze vluchten.

 2. john zegt op

  Ik werd in eerste instantie geweigerd op de vlucht van Emirates naar Amsterdam via Dubai ondanks dat ik gevaccineerd was en alle papieren had; zij vertelden mij dat Nederland dat verlangde. Dus maar weer naar beneden in een ongeorganiseerde Thais test station. Natuurlijk negatief. Kon dus toch nog mee, maar ik vertelde ze dat het een onnodige test was en het niet werd gecontroleerd werd in Nederland. Nee hoor ik had ongelijk.
  De test was zo’n simpel testje dat niet veel aantoont zeker nauwelijks de nieuwste variant.
  Op schiphol natuurlijk geen enkele controle, ook de ingevulde brief niet.

  Dus nu maar klacht indienen bij Emirates 🙂

  • edwardb zegt op

   Emirates doet meestal moeilijk
   Moest eerst bewijzen dat ik een domicile in thailand of nederland had

 3. Rein van Londen zegt op

  Heeft er misschien iemand een duidelijk antwoord op punt 3 van de eerste reactie? Hoe komst de inzender van de vraag in februari, als hij naar Nederland wil, aan “3.Certificaat in het Engels van een ziekenhuis in Thailand met logo en stempel niet ouder dan 48 uur dat je niemand meer kan besmetten” Kan men in zo een geval naar een willekeurig ziekenhuis gaan en daar om zo’n certificaat vragen? Want dit staat inderdaad op de website van MINBU.

 4. Sandra zegt op

  Wat een gedoe! Ik zou als ik jullie was contact opnemen met de Nederlandse ambassade. Ik heb zelf positief in Dubai vastgezeten en mocht mèt bewijs van isolatie (daar 10 dagen), een nieuwe PCR test (was bij mij weer positief) èn een verklaring van een onafhankelijke arts dat ik dan nog wel positief test, maar niet meer besmettelijk ben, terug naar huis vliegen. Heel veel sterkte!!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website