Beste lezers,

Afgelopen vrijdag ben ik positief getest op corona (ik ben 3x gevaccineerd voor corona). Over precies 3 weken op vrijdag 1 april heb ik een PCR-test, omdat ik dan op zaterdag naar Bangkok vlieg. Waarschijnlijk zal ook die test positief uitslaan.

Nu heb ik een schema (blauw/wit) gevonden over het inreizen van Thailand, wat hier op de site op volgens mij 27-2 is gepubliceerd met de inreisregels vanaf 1 maart.
Ik citeer;

(if tested positive, a medical certificate indicating that your first date of infection is at least 14 days but no more than 90 days before your date op departure is required)

Met een “medical certificate” is dat iets wat ik bij mijn huisarts op moet vragen? Of voldoet het internationaal herstelbewijs (DCC) Digital Corona Certificaat? Of is het iets anders wat ik ‘waar’ kan krijgen?

Dit wil ik graag weten, wat ze hier precies mee bedoelen.

Groet,

Dirk

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

3 reacties op “Positief getest, hoe zit het met een medisch certificaat?”

 1. Eric zegt op

  Je Bewijs van recovery heeft geen enkele waarde op het moment dat je bij aankomst in Thailand opnieuw positief test op corona bij je PcR test

  Advies; Bij een positieve test (pcr) voor vertrek naar Thailand, niet gaan.
  Ga je wel, Test je in Thailand bij aankomst ook positief, dan volgt volgens de nu geldende regels een periode van quarantaine. Een en ander afhankelijk van de aan jou toegewezen dienstdoende “medical officer / Medical inspector”.
  Wat nog niet genoemd is in de vele berichten hierover op dit forum. Naast je Thailand pass QR code, wordt in het vliegruig een formulier uitgedeeld. Daarin verklaar je vooraf je te houden aan de dan geldende en aan je op te leggen regels.

  Lichtpuntje.
  Ik testte op 25 januari jl positief, op 25 februari ben ik gaan vliegen op BKK.
  Negatieve testen op 23-2 vooraf en op 26-2 bij aankomst en op 5 maart weer bij vertrek.

  Het is dus niet zo dat je per definitie 8 weken positief blijft testen.

  Fijne reis

 2. Antonio zegt op

  Beste Eric,
  Is dit een aanname of weet je het zeker?

  Ik zit namelijk in de zelfde situatie en op de website staat wel degelijk dat een medische verklaring van eerste dag van infectie ook goed is.

  Dus ik zou ook graag weten wat voor document, en wat is dan de procedure in Thailand van iemand die dit heeft ervaren.

  • Eric zegt op

   Mijn reis startte 25-2.
   Op 25-1 testte ik positief.
   Ving geluiden op dat je wel 8 weken positief zou blijven testen.
   Ik zat dus in de rats.

   Mail gestuurd naar de Thaise afvaardiging in Den Haag.
   Ik werd heel snel, netjes teruggebeld.

   Daar kreeg ik het bovenstaande antwoord.
   De regels zeggen niks over de waarde van het herstel bewijs.
   Bij aankomst positief testen betekent een bezoek aan een medisch centrum, afhankelijk van je beoordeling van de medische situatie en symptomen een mogelijke quarantaine in een ziekenhuis of hotel, mogelijk schatten ze in dat je geen risico vormt. Maar eenduidig is de regelgeving niet, net zo min als de waarde van het herstel bewijs. Je loopt derhalve een risico.

   Gelukkig testte ik na 2 weken al niet positief op zelftests. Bij de test 96 uur van te voren bij de ggd ook niet meer. Dus ik durfde de test minimaal 72 uur voor vertrek en bij aankomst in Bangkok wel aan.

   Inmiddels terug. Top tijd gehad.
   Binnenkort weer terug.

   Eric


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website