Positief getest en verplicht in quarantaine wat kan ik verwachten?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
5 januari 2022

Beste lezers,

Na 2 jaar dit mooie land niet te kunnen bezoeken was er voor mij, net zoals vele anderen, weer een mooie mogelijk om hier de koude wintermaanden alsnog zonnig door te kunnen brengen (hoewel koud…).

Alles geregeld en op 27 december gevlogen om op 28 december keurig via de gewezen route in het hotel te geraken (vliegen, hele rits documenten doorlopen en de PCR). Deze PCR-test was negatief en vrij en wel kon ik erop uitrekken. Het eerste “obstakel” deed zich voor op mijn 5e dag na aankomst, welteverstaan 1 januari nieuwjaarsdag. Deze 5e dag keurig het roze formuliertje ingeleverd bij het Jomtien ziekenhuis in Pattaya voor de verplichte PCR-test. Na een hele flinke tijd wachten (toch wel zo’n 2 a 3 uur) kreeg ik de melding dat dit pas mijn 4e dag was…

Ergens natuurlijk wel begrijpelijk, 28 december namelijk niet officieel “vrij”, maar niet iets waar je aan denkt en het stond ook niet duidelijk gespecificeerd.

Bewust wat langer in Pattaya gebleven omdat mijn volgende bestemming Hua Hun niet op de lijst met ziekenhuizen stond. Dan maar besloten om op dag 6 (dag 7 na aankomst) te gaan testen in Surat Thani waar meerdere ziekenhuizen op de lijst stonden. Eenmaal aangekomen werden wij bij een drietal ziekenhuizen geweerd omdat er blijkbaar geen tests afgenomen werden… Uiteindelijk de volgende ochtend (dag 7 of 8 na aankomst en de laatste dag volgens de regelgeving) de test kunnen doen.

In de tussentijd had ik een kleine kortdurende koorts opgelopen en wat andere kleine klachten, maar dat gebeurt wel vaker net na aankomst in een tropisch oord. Ik maakte me er niet echt zorgen om en heb echt wel heftigere fysieke ongemakken meegemaakt…

Nietsvermoedend reden we richting het Khao Sok national park om tijdens de rit een doodongeruste ziekenhuismedewerker (ze sprak geen Engels en zag enorm tegen het gesprek op) aan de lijn te krijgen die helaas het slechte nieuws bracht. De test was positief… Na, met name, een hoop vragen en onduidelijkheden uiteindelijk in een soort van barakken kamp terechtgekomen ergens in Surat Thani.

Ach ja, ik had nu ook in NL kunnen zitten….

Mijn vragen zijn eigenlijk de volgende:

  1. zijn er meer mensen die hier ervaring mee hebben en wat ze precies van de a.s. 10 dagen (ik begreep dat het 10 dagen quarantaine is) kunnen verwachten. Overigens, als het echt 10 dagen betreft komt het met mijn terugvlucht op een marge van 3 dagen.
  2. Ik heb begrepen dat bij positieve testen de tests 6 tot 8 weken na besmetting veelal positief uit blijven vallen. Als ik echter terug wil vliegen heb ik wel zo’n negatief papiertje nodig, ondanks evt herstel. Heeft iemand hier ervaring mee of een mogelijke scenario schets? Anders mis ik m’n vlucht en loop ik zelfs, heel ruim, over de visum datum heen.
  3. Mocht er een herstelbewijs vanuit Thailand beschikbaar komen, is deze dan ook in Europa/NL geldig? Of zijn PCR-testen en corona besmettingen in niet EU landen om welke arbitraire reden dan ook niet geldig?

Gegroet,

Teun

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

1 reactie op “Positief getest en verplicht in quarantaine wat kan ik verwachten?”

  1. Eddy zegt op

    Hallo Teun, wat een pech en vervelend voor jou. Ik heb gelukkig nog geen ervaring met 1 en 2.

    EU en Thailand erkennen elkaars vaccinatie/herstelbewijzen. Zorg svp dat je bewijs in de Thaise Mor Prom app wordt opgenomen alsook op papier in het Engels. Dit kan je dan bij vertrek laten zien en bij aankomst in NL bij de GGD in de corona check app laten opnemen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website