Positief getest en naar Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
14 januari 2022

Beste lezers,

Op 25 december werd de vraag gesteld of je Thailand in komt én of je een binnenlandse vlucht kan boeken als je in NL corona hebt gehad maar wel in het bezit bent van een positief pre-departure RT-PCR-testresultaat en een doktersverklaring. Is dat nog steeds zo? Wie heeft ervaring?

Wij zouden in eerste instantie op 3 februari naar Thailand gaan maar kunnen dit nog 2 weken uitstellen in de hoop dat er dan weer een Test & Go keuze is.

Nu is het zo dat wij nog tot en met het weekend in quarantaine zitten en dan zijn we ‘genezen’ van corona. We moeten er echt niet aan denken dat 1 van ons of ons kind in een ziekenhuis wordt opgesloten omdat we dan mogelijk nog positief testen.

Alvast dank voor de reacties!

Groet

Robin

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Positief getest en naar Thailand?”

 1. Bart zegt op

  Hoi Robin, zelf hebben mijn kinderen en ik begin december Corona gekregen. De medewerker van de GGD vertelde mij toen dat je na de besmetting 8 tot 10 weken positief blijft testen bij een PCR test. In Thailand moet je na aankomst een pcr test doen, De kans lijkt dus ongeveer 100% dat jullie in quarantaine moeten als je binnen die periode naar Thailand gaat.

 2. William zegt op

  Hi Robin,

  Volgens mij wordt er veels te veel gekletst, ik had ook flinke stress vanwege GGD verhalen over 8 tot 10 weken positief blijven testen met PCR test na Corona. Uit eigen ervaring kan ik het volgende vertellen, ik testte posief op 14 DEC, zelftest en daarna op een PCR test en isoleerde van 14 tm 21 DEC en was 2 dagen “ziekjes”. Op 21 DEC was een zelftest negatief en met kerst en oud en nieuw waren mijn zelftests ook weer negatief. 3 JAN een PCR test bij de GGD gedaan en die was wederom negatief. 4 JAN een PCR test gedaan bij “spoedtest” voor een travel certificate naar Thailand ook weer negatief. 7 JAN en 12 JAN een PCR test in ASQ hotel in Bangkok, beiden negatief en 14 JAN domestic naar Chiang Rai gevlogen. Dus ik heb in 3 weken na mijn positieve test 4x een PCR test gedaan en die waren allemaal negatief. Misschien dat het 8 tot 10 weken positief blijven PCR testen na Corona gebaseerd is op de Delta variant? Of ik heb geluk of men moet niet alles geloven wat ze bij de GGD zeggen, ik denk het laatste.

  • Robin zegt op

   Daar wordt ik blij van! Dank je. Wij gaan maandag maar eens testen omdat wij dezelfde verschijnselen hadden.

 3. Tino Kuis zegt op

  Citaat:

  ‘De medewerker van de GGD vertelde mij toen dat je na de besmetting 8 tot 10 weken positief blijft testen bij een PCR test’.

  Dat kan gebeuren maar is zeldzaam. Hoe zeldzaam is moeilijk te zeggen. Je kan trouwens ook negatief testen terwijl het slimme virusje jou al besmet heeft. Geen enkele test is feilloos.

 4. Robin zegt op

  Oke, maar als je bewijs hebt?
  Wat gebeurt er dan want daar zijn we eigenlijk benieuwd naar..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website