Paypal account aanmaken vanuit Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 september 2022

Beste lezers,

Misschien heeft iemand onlangs ervaring opgedaan of een oplossing voor het volgende, ik woon in Thailand en wil een Paypal account aanmaken om betalingen uit te voeren op bepaalde globale websites. Veel van deze websites werken met Paypal en niet direct met een bankaccount.

Sinds het begin van het jaar is het aanmelden van nieuwe gebruikers op de Thaise Paypal website tijdelijk niet meer mogelijk. Dit omdat Paypal aanpassingen moet doen om aan de Thaise wet te voldoen in het kader van het witwassen van geld.
Daarbij staat bij de FAQ’s duidelijk aangegeven dat non-Thai residents zich niet kunnen aanmelden ook al hebben ze een work-permit, pink id card, Thais rijbewijs enz.

Nu heb ik nog wel een eigen huis in NL en bankrekening. Als ik me op de Nederlandse website wil aanmelden moet ik een telefoonnummer invullen waar de otp codes naartoe gestuurd. Nu heb ik geen NL nummer meer en als ik een +66 landcode invul kom ik weer op de Thaise Paypal site terecht.

De vraag: Kan ik een NL simcard only prepaid online kopen met een NL adres waar het naartoe gestuurd kan worden (vrienden) en deze laten opsturen naar Thailand? En dan met dit nummer een Paypal account aanmaken?

Heeft iemand een andere oplossing?

Groet,

Jan

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Paypal account aanmaken vanuit Thailand?”

 1. André zegt op

  Ik heb ook proberen in te loggen met Paypal ik heb een Belgisch telefoon nummer maar het lukt niet want je moet ook je thuis adres in vullen.
  Als je in Bangkok of omgeving bent neem dan een Prepaid M SCB card Tourist die heb ik ook en je kan er overal mee terecht ook online betalingen en je bent vrij van bank

 2. Antonius zegt op

  Beste Jan.

  Ook ik woon buiten Nederland. Ik heb nog wel een adres in Nederland. Simyo stuurt simkaarten per post naar een Nederlands adres. Als u een PyaPal rekening opent moet je vanzelfsprekend je Nederlandse adres invullen. En het Nederlandse telefoon nummer. Dus eigenlijk begrijp ik uw probleem niet. U kunt uw Nederlandse creditcard aan de rekening koppelen.
  Met xoom kunt u geld naar Thailand overmaken en cash afhalen bij vele banken.
  Succes.
  Groet Antonius

 3. Sander zegt op

  Misschien nog een andere insteek, maar wellicht vergezocht en te ingewikkeld: een Worldsim met een NL-virtueelnummer. Heb er geen ervaring mee, dus kan misschien ook zomaar eens ‘te’ creatief gedacht zijn. Skype biedt helaas geen NL-nummer aan, dus die optie is in ieder geval niet mogelijk.

 4. Ken.Vuller zegt op

  Probeer eens met een vpn verbinding.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website