Lezersvraag: Paspoort Thaise zoon in Nederland verlopen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
23 maart 2015

Beste lezers,

Ik zit met een vraag. Ik ben getrouwd met een Thaise vrouw en daar heb ik een zoon van. Hij is 9 jaar. De vrouw zie ik niet meer, maar haar zoon heeft soms contact met haar.

Sinds verleden jaar woont mijn zoon nu bij mij in Nederland, hij heeft een Nederlands paspoort en een Thais paspoort.

Nou zijn allebei de paspoorten verlopen. Voor het Nederlandse paspoort heeft de moeder de benodigde papieren opgestuurd en waarschijnlijk krijg ik in Nederland weer een geldig paspoort.

Voor het Thaise paspoort weet ik niet hoe te handelen, moet ik dan naar de ampoer in Nakhon Phanom en kan ik daar een paspoort krijgen, of moet ik in Bangkok zijn? En hoelang gaat dat duren?

Het probleem is dat ik nu met de schoolvakantie naar Thailand moet gaan, en dan krijg ik maar 14 dagen vakantie van mijn werk, dus wil ik niet 3 of 4 dagen in het gemeentehuis moeten zitten. En wat zijn de gevolgen als ik geen nieuw Thais paspoort aanvraag?

Groet,

Jan


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Lezersvraag: Paspoort Thaise zoon in Nederland verlopen”

 1. jan zegt op

  bij de thaise ambasade in den haag nl een pasfoto is niet nodig geen probleem zie de site

  • ger zegt op

   jep gewoon afspraak maken in den haag bij de ambasade dan hoef je niet extra naar thailand te gaan groetjes ger

 2. jasper zegt op

  Sowieso gefeliciteerd dat je zoon bij je woont!!
  Verder: maak je niet druk.
  Als je zoon een nederlands paspoort heeft, kan hij met een gerust hard op zijn nederlandse paspoort naar Thailand reizen. Hij is toerist, en krijgt een ” visa-exemption” voor 30 dagen. Je schrijft zelf dat je maar 2 weken wilt gaan.
  Verder: Jouw zoon woont officieel in Nederland. Om zijn Thais paspoort te vernieuwen/verlengen moet je bij de Thaise ambassade in Nederland zijn. Wel kan het zijn dat je enkele formulieren aan moet leveren, maar ik ga er van uit dat dit dezelfde zijn als die je (vertaald) nodig hebt gehad voor het nederlandse paspoort.
  Nogmaals gefeliciteerd! Het is mijn droom dat mijn Nederlands/Cambodiaanse zoon ooit bij mij in Nederland komt wonen.

  • boonma somchan zegt op

   Thais paspoort id kaart opnieuw aanvragen en ontvangen is super makkelijk .
   Thais geboortebewijs gelegaliseerde vertaling tonen pasfotos .voldoende gefrankeerde envelope. lege geld personeel thaise ambassade in Den Haag is wel erg gericht op relatie thaise vrouw farang man

 3. hein zegt op

  je moet idd bij ambassade in den haag zijn maar ik geloof dat je zoon dan ook een adres in thailand moet hebben zorg dus dat je mee neemt of bel ze eerst wat je nodig hebt.Laan Copes van Cattenburch 123, 2585 EZ Den Haag
  070 345 9703

 4. Bacchus zegt op

  Thais paspoort gewoon bij de Thaise ambassade in Den Haag aanvragen. Kan eventueel naar je adres worden opgestuurd. Je hoeft er dus niet specifiek voor op vakantie naar Thailand.

 5. tooske zegt op

  Je kunt zijn thais paspoort bij de Thaise abassade in den Haag eenvoudig voor 5 verlengen.
  Een nieuw aanvragen kan natuurlijk ook maar dat vergt wat meer papier en duurt wat langer.

 6. Ronald45 zegt op

  Beste Jan, volgens mij kun je bij de Thaise ambassade in Den Haag een paspoort aanvragen , daar worden ook foto’s gemaakt (neem het oude paspoort mee) je schrijft dat je naar Thailand gaat voor vakantie, lijkt het je dan niet makkelijker om in Thailand een paspoort te halen, dan kan misschien de moeder ook mee het is wat goedkoper en je kunt je paspoort gelijk meenemen (spreek uit ervaring) Hier in Nederland moet je altijd min. 1 week wachten, omdat de paspoorten uit Thailand komen en aangetekend thuis worden gestuurd. Het reizen en de paspoort controle hoef je je geen zorgen over te maken, als je zoon een eigen Nederlands paspoort heeft, en jij de vader bent (voor de zekerheid neem geboorte/vader bewijs mee) Reis wel in de schoolvakantie anders kom je het land niet uit. Succes en fijne vakantie vast.

 7. Neede zegt op

  Je kunt bij de Thaise ambassade een afspraak maken. Mijn kinderen hebben ook een dubbele nationaliteit waarvan het paspoort recentelijk is verlopen. Dat oud paspoort is al het bewijs dat hij de nationaliteit bezit alleen zou je denk ik voor alle zekerheid je paspoort en dat van je echtgenote meenemen.
  Het beste is de ambassade bellen en vragen wat je op de afspraak kan meenemen voor het vernieuwen van een paspoort.
  Succes

 8. Ron Bergkotte zegt op

  Jan, er kan nog een addertje onder het gras zitten, als je alleen met een minderjarig kind NL wilt verlaten heb je in principe toestemming nodig van de andere ouder. Informeer je tijdig. Ron.

 9. ruud zegt op

  Zou het verstandig zijn om het kind op een Thais paspoort Thailand binnen te laten gaan?
  Dat zou mogelijk problemen kunnen geven bij het verlaten van Thailand, omdat de moeder er niet bij is.

 10. Jan zegt op

  Onze zoon heeft ook twee nationaliteiten en paspoorten.

  Wij wonen nu in Thailand, maar toen we nog in Nederland woonden, regelden we om de vijf jaar een nieuw Thais paspoort via de Thaise ambassade in Den Haag. Ik vermoed, dat dit nog steeds zo gaat.

  Houdt er dan wel rekening mee, dat het even gaat duren vooraleer je zoon in het bezit is van het nieuwe Thaise paspoort. Een en ander wordt via en in Thailand geregeld.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website