Beste lezers,

In verband met nieuw paspoort vraagt men een certificaat van echtheid zie ik bij de Nederlanders, is dit ook zo voor Belgen?

Donderdag vroeg men bij immigration Chiang Mai hoe tevreden men was met de dienstverlening. De laatste vraag was of iemand een tegenprestatie vroeg voor het geleverde werk, men sprak niet of er geld gevraagd werd. Er werd ook gemeld dat men voor men een extension of stay (een jaar verlenging) vroeg eerst zijn adres moest melden met een TM30.

Een Duitser kwam er met de vraag “Hoe hij zijn jaar verlengingen kon gebruiken door in de winter in Thailand te verblijven en voor de zomer een re-entry te vragen en in Spanje te verblijven”. Heb het antwoord niet geweten, hij was sneller buiten dan ik. Wie weet dit, heb hier ook belangstelling voor.

Groet,

Daniel


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Lezersvraag: Nieuw paspoort en certificaat van echtheid geldt dat ook voor Belgen?”

 1. niek zegt op

  Ja, wel hilarisch dat je ter plekke een eenvoudig vragenlijstje moet invullen over je al of niet tevredenheid met de service van de Immigratiedienst. Natuurlijk vul je dat positief in om van medewerking verzekerd te blijven omdat je antwoorden niet anoniem zijn ; je hebt immers zojuist gebruik gemaakt van hun diensten en je moet het formulier ingevuld teruggeven aan, in mijn geval, de dame die je 90-dagen verblijf moet bevestigen.
  Overigens wordt er wel degelijk gevraagd of je geld heb moeten betalen, nl. ,bribes’, voor iemand van de Immigratiedienst.

  Het lijkt me sterk dat het certificaat van echtheid van je nieuwe paspoort alleen voor Nederlanders zou gelden. Wat zou daar de reden van kunnen zijn ? Om zeker te zijn zou je het aan de Belgische ambassade kunnen vragen.
  Overigens kan niet wantrouwen vanwege uitgifte van paspoorten in Bangkok de reden zijn , aangezien nergens meer vermeld staat in het nieuwe Nederlandse paspoort waar het is uitgegeven. Of is dat nu juist de reden om aan Nederlanders dat certificaat te eisen, aangezien in andere paspoorten, o.a. ons oude paspoort, de plaats van uitgifte wel staat vermeld?

  • mart zegt op

   Niek,
   denk dat je hier een klein foutje begaat,
   op het nieuwe pp (juli ’17) staat onder het digitale fotootje, onder datum “geldig tot”
   12 instantie (van uitgifte)
   (Img) gem. Haren.

   • niek zegt op

    Mart, in de paspoorten, die in Bangkok worden uitgegeven zoals ook mijn paspoort onlangs, staat op die plek die jij aanduidt: ‘Minister van Buitenlandse Zaken’ ipv de plaats van uitgifte.

 2. Khun Yan zegt op

  Heb sedert 3 maanden een nieuw (Belgisch) paspoort, er werd niet over een certificaat van echtheid gerept.
  Het paspoort vermeldt tevens waar het werd uitgegeven en bevat gegevens omtrent vingerafdrukken (8) van de houder.

 3. lung addie zegt op

  Ik heb hiervoor speciaal mijn paspoort nog even ter hand genomen: er staat wel degelijk vermeld waar het is uitgegeven bij nr 9 ” Instantie” BANGKOK. Dit is een recent nieuw paspoort, 6 maanden oud en verkregen op de Belgische Ambassade te Bangkok.
  Bij de Belgische ambassade wordt er automatisch een certificaat van echtheid” afgeleverd, je hoeft er zelfs niet om te vragen en je betaalt er ook niet meer voor. Of het door immigratie gevraagd wordt is afhankelijk van waar. Hier in Chumphon Immigration alleszins WEL, maar dat is geen enkel probleem want je hebt het tenslotte. Indien het paspoort in Belgie zelf werd uitgegeven dan vragen ze dit NIET en krijg je het ook niet. Dat certificaat is in Belgie zelfs niet gekend.
  Die TM30, dat is reeds lange tijd zo. Het is wel de huiseigenaar die hiervoor verantwoordelijk is, wie dit ook moge zijn: tie rakje of iemand anders. Werd reeds veelvuldig besproken en ga hier dus ook niet verder op in.
  Die tweede vraag: in Spanje ………… dat is niet te beantwoorden zonder verdere details te kennen.

  • niek zegt op

   Bij de nieuwe Nederlandse paspoorten wordt de plaats van uitgifte dus niet meer vermeld en voor het certificaat van echtheid moest ik op de Nederlandse ambassade 1600 B. betalen.

 4. walter zegt op

  Je kan perfect met een extension of stay tijdens de winter in Thailand verblijven en tijdens de zomer in Europa. Inderdaad wel steeds een re-entry regelen.

  • lung addie zegt op

   je zal dan wel een goede planning moeten maken. Wat ga je doen als de jaarverlenging vervalt in de periode dat je in Spanje zit? Een jaarverlenging kan je trouwens enkel op de immigratie vernieuwen… dus eventjes heen en weer vliegen tussen Spanje en Thailand? Die re-entry is trouwens maar geldig zolang het visum of de verlenging geldig is.

   • walter zegt op

    Beste, mijn jaarverlenging valt in februari. Perfect mogelijk om de zomer in Europa te verblijven.
    Je moet bij de aanvraag, of de verlenging van de geldigheidsduur van het oorspronkelijke visum, gewoon zorgen dat de einddatum in een periode valt dat je in Thailand zal zijn.

    • lung addie zegt op

     Wel ja, dat is waarom ik schreef dat je een “goede planning” moet maken. Indien iemand zinnens is dit te doen moet hij er voor zorgen dat zijn verlenging niet gedurende zijn afwezigheid in Thailand valt. Niet iedereen houdt daar bij aanvraag rekening mee.
     Dit is trouwens ook de reden waarom ik in mijn reactie op de vraag betreffende Spanje schreef: ” niet te beantwoorden wegens gebrek aan verdere details”.

 5. Harrie Cleven zegt op

  Na aankomst op zaterdag 23 sept. me vandaag bij immigration Chiang Mai gemeld met mijn nieuwe en oude,ongeldig gemaakte paspoort voor melding van verblijf in ons huis in Doi Saket.
  Met mijn gele huisboekje en huisboek van mijn vrouw geen probleem. Daarna naar bureau 3 voor het overschrijven van mijn originele visumgegevens en extension of stay.
  Mijn nieuwe paspoort was uitgegeven door dezelfde gemeente in Nederland als het oude en ik had voor de zekerheid een verklaring van de gemeente meegenomen.
  Hier werd echter NIET naar gevraagd. Ook in het nieuwe paspoort staat geen verwijzing naar het nummer van het oude paspoort. De plaats/gemeente van uitgifte staat wel degelijk vermeld.
  Mijn conclusie is derhalve: Haalt men een nieuw paspoort in Nederland, dan is een verklaring van echtheid niet nodig.

  • niek zegt op

   Harrie, dat is vreemd.In mijn nieuwe paspoort, uitgegeven op 15 aug. 2017 in Bangkok,staat op pag.3 dat het nieuwe paspoort een vervanging is van het oude paspoort met bijbehorend nr.
   En zoals al eerder vermeld, wordt geen plaats van uitgifte vermeld in Bangkok.
   Dit zijn dus kennelijk twee afwijkingen van de uitgifte van nieuwe paspoorten in Nederland.

 6. Jasper zegt op

  Moderator: Alleen een reactie op de lezersvraag en geen wedervragen stellen svp.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website