Pasje kopen voor Premium Lane op Suvarnabhumi Airport?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
8 september 2018

Beste lezers,

Een tijdje geleden zag ik dat je voor 400 thb een pasje kon kopen zodat je een snelle doorgang heb bij immigratie op Suvarnabhumi Airport, oftewel Premium Lane Voucher/Ticket in Suvarnabhumi Airport.

Als je op de website kijk dan staat er dat je nog enkele dagen moet wachten. Het is al meer dan twee maanden geleden, kan iemand mij meer informatie geven of is het een fake bericht?

Groet,

Jan

No votes yet.
Please wait...

28 reacties op “Pasje kopen voor Premium Lane op Suvarnabhumi Airport?”

 1. Bert zegt op

  Deze denk ik, heb er ook wel eens aangedacht, maar nooit gedaan.

  http://fasttrackcoupon.blog.fc2.com/blog-entry-1.html

  • Paul zegt op

   fc2.com –> https://en.wikipedia.org/wiki/FC2_(portal)

   Zegt al het een en ander lijkt me. Als het echt is staat het niet als blog artikel op zo’n site.

 2. Wil zegt op

  Volgens mij krijgen mensen die buisenes of first clas vliegen zo’n voucher. Dus ik denk aan een fake bericht.

 3. Wim zegt op

  Ik denk dat dit fake is.

 4. ruud zegt op

  Als die pasjes daadwerkelijk gaan worden verkocht, zal de premiumlane waarschijnlijk geen premiumlane meer zijn.
  Dan sta je daar ook in de rij en misschien wel in een langere rij, dan bij de normale controle.
  Dat lijkt me dus geen goede actie voor de business class passagiers.

 5. Kevin zegt op

  Elders gelezen aantal maand terug het niet meer mogelijk is. Nu enkel voor business class en ouderen/ invaliden. En dan nog wat scheelt het? J
  Je bespaard hooguit een paar minuten.

  • maryse zegt op

   Nee Kevin, niet hooguit een paar minuten. Ik vlieg business en bij aankomst ben ik in 15 minuten buiten. Economy kost bijna een uur om er door alle loketten te zijn.

   • Ger-Korat zegt op

    Je hebt zeker geen koffer mee, anders is het vooraan in de file bij de bagageband, wachten op je koffertje. Je reactie vind ik lijken op het voorrecht om als eerste het vliegtuig binnen te mogen gaan; en daar dan wachten op je stoeltje tot de laatste economyklant heeft plaatsgenomen. Hierbij zie ik geen verschil of je binnen of buiten op een stoelje moeten wachten. Idem voor de prioritylane, uiteindelijk loop je gelijk met anderen naar buiten als je koffers hebt.

    • Sjaak S zegt op

     Niet echt. Wanneer je business klasse vliegt, komt je koffer eerder op de band (bij Lufthansa is dat zo). En je zult het vliegtuig ook eerder verlaten.
     Ik heb wel eens een prioritykaartje van collega’s gekregen toen ze me op een vlucht herkenden, maar die hielp inderdaad alleen maar om iets sneller door de pascontrole te komen. Ik vloog economy op een standbye ticket en kreeg mijn koffer op de band pas als een van de laatste gasten…. maar goed, het was een leuk gebaar.
     Daarom is dat kaartje ook…
     Anders is het bij het instappen… ik heb ook ooit een gekregen toen ik incheckte en men aan de incheckbalie wist dat ik ver moest gaan om in het vliegtuig te komen. Doordat ik altijd standby vlieg, moet ik telkens wachten en kan pas mee, wanneer er een plaats vrij is. Met dat kaartje kon ik langs alle andere wachtende passagiers en op tijd bij het vliegtuig zijn.

 6. Theo zegt op

  Als je in Bangkok met een rolstoel. Inchecktga je naar de premier lane voor niets.
  Voornamelijk crews van vliegpersoneel gaat hierdoor.
  Het scheelt wel iets maar niet veel.heb zelf ook lang gewacht bij die lane.snachts
  Om 2 uur.dus veel heb je er niet aan en zeker geen 400 bath waard.
  Het snelste is de eerste Class kost ook geen 400 bath maar je ticket is duur.
  Goede reis
  Theo

 7. Henny zegt op

  Hier kunt u bestellen Jan:

  https://www.expedia.com/things-to-do/vip-fast-track-service-bangkok-suvarnabhumi-airport-bkk.a489895.activity-details

 8. Frank zegt op

  Ik boek ieder jaar fast track bij: http://www.BangkokFlightServices.com
  maar wel met andere prijs als hierboven genoemd.
  Alles wel prima geregeld en nooit problemen gehad en wordt netjes opgewacht (ook bij vertragingen)
  of ik er daadwerkelijk tijd mee win??? denk het eigenlijk niet, want ik sta altijd als eerste te wachten bij lege bagageband!!!! Toch vind ik het fijn, en boek fast track iedere jaar weer.

 9. Henny zegt op

  Hier kunt u boeken Jan:

  VIP Fast-Track Service: Bangkok Suvarnabhumi Airport (BKK)
  by Tour East Thailand Duration 45m+ Free cancellation available No booking or credit card fees

 10. Facttester zegt op

  Er is een snelle doorgang bij aankomst op Suvarnabhumi en die heet “Priority Lane” en is uitsluitend bedoeld voor mensen van 70 jaar en ouder (met hun meereizende partner), voor zwangere vrouwen en gehandicapten. Deze Priority Lane kost niks. U vindt deze aan de uiterst rechterzijde bij Immigration.

 11. Cornelis zegt op

  Het verkopen van de pasjes is een illegale bedrijvigheid. Men komt aan die pasjes door ze te kopen van reizigers die ze niet hebben gebruikt of waarvan ze niet door Immigration in de Premium Lane zijn ingenomen. De autoriteiten zijn van deze handel op de hoogte en daarom wordt er regelmatig streng gecontroleerd voordat je überhaupt die Premium Lane in mag. O.a. wordt dan de boarding pass van je aankomende/vertrekkende vlucht met het pasje vergeleken. Op dat pasje staat namelijk de luchtvaartmaatschappij die dat pasje heeft afgegeven. Heb zelf gezien hoe de man vóór mij de toegang werd geweigerd omdat hij aangekomen was met een andere maatschappij dan die welke op het pasje was vermeld. Zelf mag ik altijd wel doorlopen: als je 70 of ouder bent mag je de Premium Lane zònder pasje benutten, maar mijn leeftijd wordt dan altijd wèl aan de hand van mijn paspoort gecontroleerd.

 12. rori zegt op

  Als je met een thaise getrouwd bent en je reist samen via douna thai nationals gewoon niet in de lange rij.
  Geldt ook voor 60+.
  Oh en altijd immigration cards klaar en al een visum in het paspoort.
  Ik heb een invalidenkaart en reis altijd met begeleiding via priority en first class. 🙂
  Ben soms sneller aan boord of door de douane dan het vliegend personeel door de KORTERE weg en eventueel bus of auto tot AAN het vliegtuig.
  Ja sommige gebreken hebben zo hun voordeel.

  • Rob V. zegt op

   De douane gaat over koffers, de Immigration (grenswacht) checkt je paspoort e.d. Je moet eerst langs de grenswachter, dan eventueel je koffers van de band halen en dan langs de douane. Maar ook ongehuwd kun je als buitenlander samen met je Thaise partner via het Thaise poortje. Dat is tenminste mijn ervaring: hulpjes die nog voor de grenspost staan begeleiden/wijzen mensen naar de juiste poortjes: foreigner of Thai. Maar ben je een bejaard persoon of reis je samen met een Thai dan zullen ze dat vragen en je naar het loket ‘Thai nationals’ wijzen. Misschien onder voorbehoud van vriendelijk kijken, de zuurkijkers wijzen ze daar misschien niet op. 555

   • Rob V. zegt op

    Moet natuurlijk zijn: bejaarden en gehandicapten kunnen gewoon van de priority lane gebruik maken. Mensen met een Thaise partner zouden aan kunnen sluiten bij de ‘Thai nationals’ lane. Net zoals je in Europa samen met je Thaise partner door het poortje ‘EU nationals’ kunt. Was in zowel Thailand als Nederland nooit een issue om samen met partner door respectievelijk het Thai en EU national doorgang te gaan. Scheelt toch iets als by ‘other nationalities’ er lange rijen staan.

  • Sjaak S zegt op

   Je bent sneller aan boord dan het vliegend personeel? Je bedoelt de bemanning die je naar je plaats van bestemming brengt? Dát lijkt me sterk. Ik heb nog nooit een passagier gehad die vóór ons als bemanning aan boord kwam.

 13. John zegt op

  http://fasttrackcoupon.blog.fc2.com/blog-entry-1.html

  2 jaar geleden gebruik van gemaakt en het werkt.
  Helaas heb ik nu geen coupon kunnen kopen, want ze leveren niet meer.
  Het scheelt ook geen minuten, maar ongeveer 45 minuten.
  Er stonden rijen dik mensen te wachten bij de normale passage.
  Na een lange reis wil ik toch wel graag naar een hotel en even bijtanken.

 14. Wilbar zegt op

  Ik denk ook dat dit een typisch gevalletje van oplichting is. Vooral de opmerking “If this voucher is not available, we cannot refund.” maakt het allemaal heel dubieus.

  Ik vlieg altijd met KLM en mijn ervaring is: als Business Class passagier krijg je voor de landing op Suvarnabhumi een “Premium Lane” coupon/voucher van het cabinepersoneel.

  BIj vertrek uit Bangkok krijg je bij KLM check-in een “Premium Lane” voucher alsmede een voucher voor lounge toegang. Ook de economy class passagiers met KLM Frequent Flyers status silver, gold en platinum krijgen bij check-in een voucher voor de “Premium Lane”. Gratis lounge toegang op BKK is afhankelijk van je Frequent Flyer status bij KLM.

  • Wilbar zegt op

   Met mijn bijdrage van 17:39 heb ik het over de gratis “Premium Lane” vouchers die door de KLM gratis aan (een selecte groep) passagiers worden uitgereikt.
   Uiteraard zijn er ook regels ten gunste van bepaalde leeftijdsgroepen.

 15. Gerard zegt op

  Heb ook een aantal keren gebruik gemaakt van http://www.bangkokflightservices.com voor de premiumlane. Toen ik dit een week geleden weer wou boeken kreeg ik de volgende melding:
  “Dear Value Customer,

  We are sorry to inform you that the airport authorities have changed the policy on Premium Fast track coupons usage and has advised us of the following with immediate effect.
  Only Passengers holding First and Business class tickets will be allowed to use the Premium Fast track coupons and channels.
  Passengers travelling in economy class will not be allowed to use Premium Fast track channel.”

  Achterliggende reden: te veel economy passagiers maakten gebruik van de premium lane door het kopen van coupons, en ze willen het gewoon exclusief houden.

 16. john zegt op

  Er zijn/waren vele manieren om een fasttrack coupon te kopen. Bert, de eerste die heeft gereageerd geeft een link waar dit kan. Deze link heb ik twee jaar geleden gebruikt. Werkte uitstekend. ik heb toen zes fasttrack coupons besteld. Inmiddels zijn er vier gebruikt door mijn kinderen . Geen enkel probleem. Let wel, op de fasttrack coupon stond geen airline! Weet ik zeker. Heb hier nog zo’n coupon liggen. Laatst probeerde ik het weer maar reeds heel lange tijd staat op de website waar je ze kunt bestellen: op het ogenblik niet voorradig. Heb ergens gelezen dat er enkele bronnen voor die coupons afgesloten zijn. Er is een andere dienst. Je kunt kiezen voor de kale fasttrack waarbij je wordt opgevangen. Daarnaast kun je uitgebreidere dienstencoupons nemen: met taxivervoer, met … Een van de mensen die reageerde heeft de link bij zijn reactie gezet. Maar die mogelijkheid is ook afgesloten meen ik. Mijn ervaring met de fasttrack is dat het soms wel degelijk veel tijd scheelt. ik gebruik de fasttrack sinds ik heb ontdekt dat je er gebruik van kunt maken, zonder betaling als je ouder dan, ik meen 70 maar kan ook 72 zijn.

 17. john zegt op

  hier is een link. https://www.limousine.in.th/fast-track-immigration.html
  Heb deze nooit gebruikt dus kan er niets over vertellen.

  terzijde in deze blog wordt er tweemaal door “john”gereageerd. Kennelijk zijn er twee bloggers die deze naam gekozen hebben. Ik ben de tweede john die op dit onderwerp reageerde.

 18. Arjan zegt op

  Het voordeel van de fast track geldt alleen als je First of Business (ligt aan de maatschappij) vliegt.

  Je kan wel snel door de immigratie lopen, maar dan sta je toch te wachten bij de bagageband.

  De koffers van First en/of Business komen als eerste op de band en die passagiers lopen daarom als eerste de terminal uit…en dat is het uiteindelijke voordeel.

  • rori zegt op

   Ik heb altijd een rollator mee. Gaat bij het vliegtuig of naar beneden vanuit de slurf of gaat vanuit de auto direct aan boord. word echter aan normale bagage getagged. Als wij door de paspoort controle zijnvia first class (priority) naar de band vaak meteen alle koffers zo een beetje als eerste. Althans ervaring met swiss en lufthansa

 19. Martin zegt op

  De fasttrack coupons, zoals vermeldt in de OP link, werken niet meer.
  Tegenwoordig staat er een stempel op van de betreffende maatschappij in het geval van KLM bijvoorbeeld KL
  Geen stempel of matchende tickets, geen doorgang


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website