Lezersvraag: Kan je van Pak Chong rechtsreeks naar Phimai?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
9 augustus 2014

Beste lezers,

Mijn moeder en ik gaan in november een dikke 3 weken naar Thailand en zouden graag het noordoosten van Thailand “ontdekken”.

We landen in Bangok en gaan van daaruit naar Pak Chong met de bus of trein (voor het Khao Yai NP).

Graag had ik geweten, of je van Pak Chong rechtsreeks naar Phimai kan gaan (en dus in Phimai overnachten ipv in Khorat). En van Phimai naar vb Udon Thani. Of moet alles via Khorat gaan?

Volgens wat ik lees, is Khorat de “HUB” vanwaar je andere bestemmingen kan bereiken. Maar dit zou ik dus willen overslaan als dat enigszins mogelijk is.
ls we écht via Khorat moeten gaan, ja dan leg ik me er wel bij neer natuurlijk.

Alvast bedankt voor jullie reactie!

Groetjes

Brit


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Kan je van Pak Chong rechtsreeks naar Phimai?”

 1. BA zegt op

  Het is een beetje afhankelijk van hoe je reist. Van khao yai of Pak Chong is de snelste weg naar Udon Thani in principe via Korat als je over de snelweg gaat.

  Ga je met een bus, dan moet je denk ik via Korat als je naar Phimai gaat. Maar het ligt heel erg dicht bij elkaar en er rijden zat bussen. Ik zie dus niet waarom je niet bijvoorbeeld de bus naar Korat nemen kan en dan het laatste stukje de bus naar PhiMai, dan kan je daar toch ook overnachten?

  Zelfde als en naar udon wilt, even terug naar Korat en dan met de bus naar Udon.

 2. Koen zegt op

  In Phimai kan je overnachten in het Phimai Paradise Hotel ( http://www.phimaiparadise.com/ ) Dat is letterlijk achter de hoek van het Prasat hin Phimai en voor 500THB/nacht heb je er al een kamer. Het is geen luxehotel maar dat is er toch niet in Phimai. Sinds kort hebben ze ook een zwembad.

  Btw er is achter de hoek ook een zalige noodle shop. Alleen open in de voormiddag en niet op zondag maar echt aan te raden. Ik weet niet of ik het goed schrijf maar zeker is bij raan pa Nuan gaan eten.

 3. willem zegt op

  Vraag ook eens een taxi chaufeur wat ie rekent voor een ritje Pak Chong – Phimai. scheelt weer gewacht op de bus en gesjouw met koffers naar bussations in de warmte. Was bijv van Bangkok (vliegveld) naar een plaatsje boven Phimai (Non Daeng) 3000 baht kwijt (is meer dan 250km). En was dus zonder overstappen en wachten meteen op de plek van bestemming.

 4. tinus zegt op

  Mischien is het makkelijker om eerst naar Udon te gaan en op de terug weg die 1 of 2 nachten in Phimai mee te pakken het is namelijk beter om een bus van korat naar udon te nemen deze zijn over het algemeen sneller zeg maar intercity stijl. Vanaf Phimai naar udon is nogal tijd rovend want ze stoppen op veel plaatsen .Op de terugweg koop je een busticket udon naar korat maar je stapt uit in Talatkae alwaar je een taxi kunt nemen naar phimai ongeveer 10-15 minuten als je dan in Phimai bent kun je in het Phimai inn verblijven vanaf 450 baht met zwembad en het zit schuintegenover het busstation alwaar je een bus terug naar korat kunt nemen wat vanaf Phimai ongeveer een uur reizen is
  Veel plezier

 5. rob zegt op

  Je kunt het beste met de taxi naar Phimai gaan. Phimai Paradise zijn eigen appartementen voor overnachting rond 400/500 bath per nacht.
  Verder kun je overnachten in Phimai inn . Kamers met ontbijt ongeveer 600 bath per nacht.
  In het centrum is er altijd avondmarkt. Verder is er in Non Daeng op vrijdagmorgen altijd een grote markt, per taxi te beriken.
  Verder zijn in Phimai de ruines van de oude Kmer Tempels te bezichtingen.
  Tegenover Paradise is een bar/restaurant waar je goed kunt eten en drinken.

 6. Alex Herbermann zegt op

  Ik woon zelf in Pakchong. Met de bus, 1e klas is het maar 1 1/2 uur rijden naar Korat busstation. Daar staan pick-ups of ander transport klaar die elk uur naar Phimai rijden, etc. Wanneer je meer informatie wil kan je me mailen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website