Lezersvraag: IP blokkade?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
8 juni 2018

Beste lezers,

Ik lees graag artikelen op TPO.nl, omdat dit een site is die nieuws redelijk objectief brengt (kan mijn bril zijn hoor 🙂 ). Sinds vandaag blokkeren ze IP-adressen in Thailand. Heeft iemand dezelfde ervaring?

Dit is de melding:

Error 1009 Ray ID: 42799cd260aa49bb • 2018-06-08 07:23:21 UTC
Access denied
What happened?
The owner of this website (www.tpo.nl) has banned the country or region your IP address is in (TH) from accessing this website.

Bedankt.

Groet,

Goort


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

25 reacties op “Lezersvraag: IP blokkade?”

 1. HarryN zegt op

  Klopt dit heb ik ook gemerkt. Las de artikelen zeer frequent. Heb zelfs een mail naar de TPO gestuurd maar zoals gebruikelijk in NL en Europa krijg je tegenwoordig geen antwoord meer.
  Begrijp er in ieder geval niets van waarom Thailand is geblokkeerd door de TPO.

 2. HarryN zegt op

  Goort overigens is deze website niet sinds vandaag geblokkeerd maar al iets voor 23/05. Ik heb op 23/05 nl. een mail verzonden.

 3. Auke Koopmans zegt op

  Ja, Geblokkered in Thailand en Cambodja.

 4. Ronny sisaket zegt op

  Gewoon een vpn instaleren en hij werkt weer

 5. klaasje123 zegt op

  Ik heb zojuist gewoon ingelogd. Gaat goed. Wel gebruik ik een VPN server die in Nederland staat. Misschien is dat de oorzaak?

  groet,
  Klaasje123

 6. Mike zegt op

  Probeer eeen VPN verbinding. Zou moeten werken.

 7. karel zegt op

  VPN installeren, dan kun je kiezen in welk land je computer lijkt te staan

 8. Rob V. zegt op

  Land blokkades kun je omzeilen via een proxy. Dan lijkt het net alsof je ergens anders op de wereld achter de computer zit. Even Googlen op “proxy site” of ” proxy server” . Er zijn ook webbrowsers die standaard via een proxy kunnen server kunnen werken, bijvoorbeeld omdat vanwege privacy of welke redenen dan ook.

  Hieronder zomaar wat Google resultaten. Kies het land van waaruit je zogenaamd wilt internetten, in jouw geval kies je hier voor Nederland/Netherlands zodat het lijkt of je computer in Nederland staat
  https://www.proxysite.com/nl/
  https://hide.me/nl/proxy

  Overigens is TPO een website van rechts signatuur, het is een tegenhanger van het linkse Joop. Voor neutraal, objectief nieuws kun je beter terecht bij de bekende media kanalen (NOS, NRC, AD, Fin. Dagblad, nu,nl, ANP). Wel bewust linkse (joop, de groene) en rechtse (TPO, powned) raadplegen kan natuurlijk prima als je wel bewust gekleur nieuws en achtergronden te lezen van je ‘eigen’ kamp en uiteraard ook wat andere groepen bezig houdt. Doe ik ook weleens op bijvoorbeeld te zien wat doorgeslagen linkse en rechtse (actie)groepen voor (vind ik) rare gedachte kronkels hebben zoals die absurde aniti-ZP intocht-verpesters of speklapjes-bij-moskee idioten. Diverse perspectieven aanhoren is niets mis mee.

  • Joop zegt op

   Hè NOS, AD, NRC objectief?
   Onder welke steen kom je vandaan.

   • Rob V. zegt op

    Ja okay we leren (allemaal?) op school dat écht neutraal en objectief niet bestaat. Zelfs de keuze wat wel/niet de melden is al een selectie en dus een bepaalt perspectief. Maar de genoemde media doen wel hun best om neutraal te zien. Of suggeer je wat anders?

    Bij opinie/actualiteiten sites als Joop (links) en TPO (rechts) weet je 100% zeker dat objectief en neutraal rapporteren niet in het vaandel staat. Ze kunnen daarmee wel een goede aanvulling zijn op de ‘wij proberen neutraal te zijn’ media. Maar dan moet je wel diverse gekleurde media volgen en niet alleen degene die in je eigen straatje passen. Als je alleen maar instemmend bent bij de media sie je leest dan weet je dat je waarschijnlijk gekleurde beelden voorgeschoteld krijgt. Alleen maar ja knikkers moet je niet willen. Wat tegengas en andere denkbeelden kan geen mens kwaad doen.

    Als Goort zich senang voelt bij TPO, prima moet ie vooral doen (geen sarcasme), maar ik zou hem adviseren als tegenwigt ook wat linkse media te volgen of minstens toch ook ‘bij proberen oprecht objectief te zijn’ klassieke media. Of hou het bij alleen TPO, mag ook, maar dan niet de illusie hebben dat die ‘redelijk neutraal’ zijn.

    Zie ook:
    https://decorrespondent.nl/6073/waarom-objectieve-journalistiek-een-misleidende-en-gevaarlijke-illusie-is/155650990-09fc1192

    https://www.nrc.nl/nieuws/2014/11/17/objectieve-journalist-bestaat-niet-1439349-a1396567

    Nb: voor Thaise media hou ik het bij:
    – the Nation
    – Khaosod English
    – Prachatai English
    – Bangkok Post
    – Coconuts (Bangkok)
    – Thai PBS (sporadisch)

    Maar als iemand daar nog Engelstalige aanraders heeft hoor ik het graag. Ik blijf graag op de hoogte van wat er in de Nederland en Thailand gebeurd.

    • Tino Kuis zegt op

     De Facebook pagina van Andrew MacGregor Marshall is ook heel instructief.

    • goort zegt op

     Natuurlijk doe ik dat, lees artikelen in de Volkskrant, heel soms NRC, keek nog wel eens naar Nieuwsuur, maar heb wel de ervaring dat BNN/Vara programma’s zoals Buitenhof, gewoon linkse uithangborden zijn, waar ik niet op zit te wachten.

  • Jasper zegt op

   Ik verslikte mij even in mijn boterham bij het lezen van de woorden “neutraal, objectief” en NOS en NRC in een en dezelfde zin.
   Opzettelijk verkeerde vertalingen, weglatingen van juist belangrijke zinnen, eenzijdige interpretatie van de gebeurtenissen, praten naar de mond van de heersende elite met de portefeuille op de juiste plaats – de term fake-news is uitgevonden om een instituut als de NOS te beschrijven.

   Het mooie van de internet tijd is dat je zelf verschillende bronnen kunt raadplegen, en je eigen conclusies trekken. En die zijn vaak opmerkelijk anders dan de NOS of het NRC die voorspiegelen.

 9. Kees zegt op

  Geen idee waardoor het komt, maar met VPN omzeil je de blokkade.

 10. John zegt op

  ik weet niet of ik dat hier mag melden, maar dat merk ik dan wel.
  Neem VPN express vpn is bv een goeie.
  Eenvoudig te installeren. Is voor windows, mac en android te gebruiken.
  Is ook niet duur en je hebt weer alle vrijheid.
  succes

 11. emile zegt op

  Hallo Goort,

  Dit is heel gebruikelijk hoor voor netwerk/systeembeheerders.
  Je zet een website op voor bepaalde doel groep/regio en alle andere blokkeer je.
  Dit voorkomt vaak veel incidenten op security gebied waar je als sysop niet op zit te wachten.

  De oplossing ligt ook voor de hand gebruik een proxy server om de websites in europa te bezoeken.
  Simpel toch..

  Groet Emile

 12. Gerrit Tienkamp zegt op

  Gewoon een proxy server gebruiken / probleem opgelost

 13. Patrick De Coninck zegt op

  Beste Goort,
  ik heb net deze website getest, en inderdaad hun geo-locatie beperking laat lezen vanuit Thailand niet toe.(het is dus niet Thailand welke IP adressen zou blokkeren)
  Eenvoudig op te lossen (net getest) : Installeer OPERA browser , de gewone of de “portable” versie ,de portable versie vergt geen ingreep in Je systeem, Je kan het zelfs op een USB stick plaatsen.

  Start Opera browser op en ga naar settings (helemaal links boven op de rode O klikken) .In de settings ga je naar privacy & security, daar zie je VPN staan, vink het aan. Keer nu terug naar het browserscherm en je ziet nu links van de adresregel een blauw veldje staan “VPN” , klik het aan en selecteer “Europe” . Typ nu TPO.nl in en het zou moeten werken, doet het hier althans.

  Je kan natuurlijk ook een andere VPN kiezen, ik gebruik bijvoorbeeld ook HOLA VPN, gratis doch Je moet het wel in “het oog” houden want ze routen op de achtergrond ook verkeer door Jouw verbinding – afzetten dus als je het niet gebruikt- .
  Alvast succes en veel leesgenot !

 14. Albert zegt op

  Gebruik VPN.
  Er zit in de “Opera Browser” een vpn functie, gewoon aanzetten en het werkt.
  Wil je IE, Google Chrome, Chrome of Mozilla Firefox gebruiken maak dan gebruik
  van het programma “FreeGate”.

 15. Marianne zegt op

  Ook ik las TPO regelmatig tot ik die error boodschap kreeg. Heb een mail gestuurd en kreeg als antwoord dat o.a. vanuit Thailand ze te maken kregen met DDos aanvallen.
  In ieder geval bedankt voor de tips en uitleg m.b.t. VPN.

 16. Kees zegt op

  Wij gebruiken ook HOLA, dit voor Netflix, zodat we nu ook gewoon Nederlandse ondertiteling hebben.

 17. De Inquisiteur zegt op

  En zo zie je hoe gebruiksvriendelijk en vrij het internet wel is …
  Of ik word mogelijk te oud … . 🙂

  • Jasper zegt op

   VPN’s zijn anders ook al net zo oud als de weg naar Rome…en met vrijheid heeft het niet veel te maken.
   TPO blokkert Thailand vanwege de dDos aanvallen. dDos aanvallen zijn bedoeld om de vrijheid van meningsuiting in te perken, en worden door tegenpartijen ingezet (ik moet ineens aan iemand als Soros denken). Vaak laten ze dit disruptieve verkeer via proxies lopen in 3e wereldlanden zoals Thailand.

   • Rob V. zegt op

    Thailand is geen derde wereldland maar een hoger middeninkomen land.

 18. goort zegt op

  En iedereen bedankt voor de tips…..begrijp nu waarom met dat doet……heb een VPN, maar gebruik hem niet altijd, omdat ie natuurlijk zorgt voor een tragere verbinding, en steeds aan en uit zetten als je vanuit Twitter op artikel klikt is erg gebruikersonvriendelijk. Maar soit…weer e.e.a. geleerd.

  Dank!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website