Beste lezers,

In februari gaan wij, zoals elk jaar, naar Thailand. De bestemming voor deze vakantie is Koh Lanta. Nu hoor en lees ik diverse verhalen over Zweedse middelbare scholieren die in deze periode voor veel overlast zorgen op het eiland.

Begrijp me niet verkeerd, ik gun iedereen zijn droomvakantie maar ik wil er dan liever niet tussenzitten. Dus hier mijn vragen:

 • Is dit verhaal bij jullie bekend?
 • Zo ja, is dit op elk gedeelte/strand of uitsluitend op Long Beach?
 • Kunnen jullie een klein resort met zwembad aanbevelen? Ik ben al weken bezig op Booking.com en Tripadvisor, maar kom er niet echt uit. Misschien weten jullie een leuk familiebedrijf?

Liefst niet helemaal in het zuiden, want dan ben ik afhankelijk van een scooter (en dat zou de algehele verkeersveiligheid niet bevorderen, geloof me).

Ik hoop dat jullie me kunnen/willen adviseren.

Groetjes,

Marjo


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Kunnen wij overlast verwachten van Zweedse scholieren op Koh Lanta?”

 1. Paul Schiphol zegt op

  Beste Marjo, ben net twee weken terug uit Thailand en heb o.a. 10 dagen op Koh Lanta doorgebracht. Een schitterend eiland. Ik logeerde in het “Isara Lanta Resort” op Klong Kongh Beach, prima, maar zonder zwembad. Iets terzijde hiervan ligt “Moonwalk Lanta Resort” met een mooi bescheiden zwembad samen met de Bar en het Restaurant direct aan het strand gelegen. Klong Kongh Beach heeft één nadeel, dat is dat er bij eb, niet direct aan het strand gezwommen kan worden. dan komt de rotsachtige koraal bodem, deels boven water. Met vloed geen probleem er is een groot niveau verschil. Overigens is deze rotsbodem met slippers of watersandalen goed beloopbaar en kan er na ca. 40 meter wel gezwommen worden, daar zakt de bodem ineens sterk weg. Ook leuk om te snorkelen.
  Heb hier diverse malen gezwommen en gegeten, ook mijn scootertje hier gehuurd. Mr. Tor is hier een erg vriendelijke en zeer behulpzame duizendpoot. Een absolute aanrader.
  m.vr.gr. Paul Schiphol

 2. wieweet zegt op

  Dit verhaal van PS gaat volkomen aan de vraag voorbij. ZOals duidelijk gesteld gaat het om wanneer de Zweedse=Svenska Midtvinterferien zijn-en dat is in febr. Geld zat hebben ze, ze willen zon, en er gaan-heel opmerkielijk- directe charters vanaf STO naar Krabi, Phuket. E#n een eiland heeft altijd de magie van heel bijzonder. En met 18 zijn ze volwassen en willen ze maar 1 ding: platzuipen-want dat kan thuis niet, en zeker niet aan schappelijke prijs.
  Een garantie is het niet-zoals vrijwel alles in het leven kan het mee en tegen vallen-en het is+blijft TH-dus 1-2 km verderop kan het weer prachtig rustig mooi zijn-al blijft het hoogseizoen-en met vast voraf boeken blijft het altijd een lot uit de loterij.

 3. Theo.k zegt op

  Hallo Marjo,

  Ben al verschillende malen op Koh Lanta geweest de laatste keer begin maart zowel op Long Beach als Klong Dao Beach nog nooit zwermen middelbare scholieren gezien,wel veel Zweden met peuters.

  Zijn in maart een week in Golden Bay Resort op Klong Dao Beach geweest,kleinschalig ca 30 kamers,mooi zwembad,geweldig ontbijt en de ligging is perfect zowel links als rechts op het strand veel restaurants op loopafstand.

  Theo

 4. martin stalenhoef zegt op

  Ik kom al 10 jaar op Koh Lanta en heb daar op het eerste strand een restaurant Black Coral ik woon nu 9 maanden per jaar op Koh Lanta e 3 maanden in Zweden
  Wat de overlast betreft van de scholieren daar merk je niets van en die 2 Zweedse scholen liggen
  bij het eerste strand Klong Dao daar zijn de meeste restaurantjes en loopafstand naar het dorp
  Saladan
  Een vrij goedkoop resort daar is Diamond Sand Palace maar geen zwembad maar we de Andaman zee
  Er zijn heel wat uitvluchten te doen snorkel,duiken longtailboot tripjes een ander resort met zwembad
  is Twin Bay en ligt aan het einde van het strand Vanuit Klong Dao is het gemakkelijk om met een Tuk-Tuk
  andere stranden te bezoeken zoals Long Beach Klong Kong en Klong Nin maar als je geen scooter wil huren kun je het beste op Klong Dao wonen
  Als je ergens hulp mee wil stuur dan een mail of Facebook anders van harte welkom op Koh Lanta
  en mijn restaurant
  Martin Stalenhoef

 5. henry zegt op

  Ik heb verbleven op het Koh Lanta Southern Resort op Klong Dao beach, aanpalend is daar een kleine Zweedse communnity en een Zweedse school.

  Wel het was een genot daat te verblijven, zoals reeds aangehaald vele jonge echtparen met peuters en kleine kindere. Mijn Thais echtgenote was onder de indruk van het wellevend gedrag van zelfs heel kleine peuters.

  Trouwens Klong Dao beach is veruit het mooiste strand van Koh Lanta,

 6. martin stalenhoef zegt op

  Dat verhaal van platzuipen op Koh Lanta is wel uit de lucht gegrepen de mensen die willen feesten gaan echt geen ca 3 uur tranport auto + 2 ferrys nemen maar die bliven lekker op Phuket of Ao nang en wat de Zweedse vakanties betreft er zijn van 15 dec tot 15 maart veel mensen op Koh Lanta en de vakanties in februari zijn 1 week dus dat valt nogal mee
  Trouwens ligt mijn restaurant tussen Golden Bay en Southern Lanta
  Veel plezier


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website