Opticien voor het aanmeten van zachte lenzen in Chiang Mai?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
23 maart 2019

Beste lezers,

Ik verblijf komende maand voor wat langere tijd in Chiang Mai en ben op zoek naar een opticien voor het aanmeten van zachte lenzen. Kan iemand een betrouwbare aanraden?

Groet,

Frank

8 reacties op “Opticien voor het aanmeten van zachte lenzen in Chiang Mai?”

 1. Tak zegt op

  Ik had zachte lenzen maar heb in 2004 een lasik operatie ondergaan in Bumrungrad. Het beste ziekenhuis van Thailand. Was toen 40.000 maar ze wilde nog wat extra doen dus heb ik besloten 60.000 te betalen. Is verreweg de beste beslissing ooit in mn leven genomen en nooit meer dat gelazer met die contact lensen.

 2. Kees 2 zegt op

  Als je een afwijkende cilinder hebt is het de vraag of je wel geschikte kunt krijgen in Thailand.
  Ik in ieder geval 4 jaren geleden niet, want ze waren simpelweg niet verkrijgbaar (ik vermoed een te kleine markt om ze te importeren), dus maar weer in Nederland gekocht. In NL echt niet duur.

 3. Peter zegt op

  Hallo , ben jij nu op zoek naar een opticien of een oogoperatie , voor een goeie opticien kan ik je “charoen ” aanbevelen . Overal in Thailand te vinden en goede prijs ,kwaliteit . Heb er zelf ervaring mee en ben tevreden
  Beste

 4. Peter zegt op

  ik gebruik multivocale (zachte contactlenzen) sinds een aantal maanden. Heb ik in Phuket aan laten meten, maar hier kunnen ze alleen dag lenzen leveren. via http://www.smartbuyglasses.co.uk bestel ik nu lenzen. Het grote voordeel van deze site is dat ze als je eventueel invoer belasting moet betalen, hun dit voor hun rekening nemen. Ze sturen het vanuit Hongkong, en dat is waarschijnlijk de reden dat ik nog niet een keer een probleem met de levering heb gehad. Ik heb een andere side geprobeerd, maar die verstuurde direct vanuit de UK, en heb ik een hele toestand met de douane gehad. Uiteindelijk wilde ze dan nog een voorschrift hebben van een oog arts, en heb ik alles maar geanuleerd. Dus de firma die ik juist noemde heb ik goede ervaring mee, ook toen de levering een keer mis ging, kreeg ik meteen mijn geld terug. Voor daglezen betaalde ik als ik ze hier in Phuket kocht ongeveer 3000 THB per maand, en nu gebruik ik lenzen die ik 2 weken kan gebruiken en die ik dus op die site koop en kost me nog 800 THB per maand; dus dat is de moeite! Ikzelf heb nog maar weinig echte winkels kunnen ondekken die echt iets van lenzen weten en kunnen leveren. De Lenzen die ik nu gebruik (dus die voor 2 weken via UK webiste) kunnen ze hier ook niet leveren; ik heb verschillende plaatsen geprobeerd, en ik kan ze niet krijgen, maar dat is dus geen probleem; werkt prima zo! Succes erneee!!

 5. Frank zegt op

  Bedankt voor de reacties.
  Normaal draag ik een bril, en vind dat wel prima zo. Een operatie zoals Tak zegt is voor mij dan ook geen optie.
  Lenzen wil ik gebruiken om mee te duiken, eerder ook gedaan en beviel me goed. Zal dus eens gaan kijken bij charoen als ik weer in Thailand ben. Bedankt

  • Peter zegt op

   charoen kon mij niet helpen; KT Optic wel

  • Theetje uit Huissen zegt op

   Als het alleen voor het duiken is waarom niet een duikbril op sterkte perfect, ik duik verder nooit maar heb een duikbril op -4.5 sterkte. Gekocht in Nederland ong. 30 jaar geleden.

 6. Wout zegt op

  KT optic in het winkelcentrum big-C extra. Klein shopje met alle apparatuur en een jonge opticien die goed Engels spreekt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website