Lezersvraag: Ben ik opgelicht door Bangkok Hospital?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
27 januari 2016

Beste lezers,

Ik las laatst een artikel op Thailandblog over zorgkosten in o.a. Bangkok Hospital in Thailand.

Nu heb ik zelf het volgende meegemaakt. Heb half dec 2015 een consult gehad in het Bangkok Hospital in Hua Hin: consult dokter, foto’s longen, borstkas en keel/neus + medicijnen THB 7000,-

Nu ben ik gisteren 26 jan ’16 in het Bangkok Hospital in Trat geweest: consult dokter, foto’s longen, borstkas en keel/neus + medicijnen THB 19.000,-

Ik heb duidelijk het gevoel opgelicht te zijn, schandelijk. Je komt voor genezing maar even omgerekend bijna 500 euro lichter.

Wat kan ik hiermee? Melding maken bij de toeristen politie? Of anders?

Met vriendelijke groet,

Egbert


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

28 reacties op “Lezersvraag: Ben ik opgelicht door Bangkok Hospital?”

 1. Matthieu Hua Hin zegt op

  Waren de behandelingen/onderzoeken en de meegegeven medicatie wel helemaal identiek aan elkaar?
  Zo ja, dan zou ik met de rekening van het Bangkok Hospital in Hua Hin naar het Bangkok Hospital in Trat gaan en om uitleg vragen. Dat lijkt me toch stap 1 in plaats van naar de politie gaan.
  Daarnaast kan ik de opmerking niet helemaal plaatsen dat je voor genezing komt, maar bijna 500 euro lichter weer naar buiten stapt. Het Bangkok Hospital is immers geen filantropische instelling. Als ik mijn auto naar de garage breng voor reparatie, doet die het ook niet voor niets.

  • egbert pleijter zegt op

   Het gaat erom dat ik voor exact dezelfde klachten bij dezelfde Bangkok Hospital Group alleen in een andere plaats voor hetzelfde probleem ernstige benauwheid/hoestklachten die maar niet over wil gaan en dezelfde behandelingsvorm ** i.p.v. eerst Hua Hin 7000THB nu 19.000THB moest betalen, ik heb het gister v/d vorm gemeld bij de Toerist Politie en ik kon wel merken ik heb hier in Trat duidelijk niet de Thaise prijs en dezelfde Hua Hin prijs betaalt. Natuurlijk is het Bangkok Hospital geen filantropische instelling maar ik vind dit wel een erg groot verschil.

   **
   ik heb een ander pufje meegekregen en een paar andere soorten medicijnen, maar of daar 12.000THB verschil in zit?

  • Ton zegt op

   Moderator: geen suggestieve opmerkingen die u niet waar kunt maken svp.

  • Ton zegt op

   Beste Matthieu, met uw sneer over filantropische instelling doet u de vragensteller geen recht. Iedereen weet, ook Egbert, dat Bangkok Hospital geen filantropische instelling is. Niemand vraagt hen om voor niets te werken.
   Maar net als bij het door u aangehaalde voorbeeld van een garage zijn er ondernemingen, die goed werk verrichten voor een realistische prijs en anderen, die er een slaatje uit slaan, soms zelfs riekend naar oplichting (zoals onnodige opnames en operaties).
   Ook niet voor niets heeft de Thaise overheid onlangs een studie uitgevoerd m.b.t. de prijs-setting in de diverse soorten ziekenhuizen.
   Bangkok Hospital is een goed ziekenhuis, maar het is een publiek geheim, dat ze vaak met een vork schrijven. Ik ben uitstekend verzekerd en de verzekering zal een eventuele opname in Bangkok Hospital vergoeden. Ben er in het verleden geweest, maar ik ga er niet meer heen. Juist vanwege dat ondervonden schrijven met een vork, ook vorige maand toen ik een prijsvergelijk deed met een ander (uitstekend) ziekenhuis.

   • Matthieu Hua Hin zegt op

    Je hebt gelijk Ton, dat had ik inderdaad beter niet zo geschreven.
    Ik denk dat het Bangkok Hospital altijd wel een “omstreden” ziekenhuis zal blijven, zeker onder de Nederlanders die immers niet gewend zijn om met een commercieel ziekenhuis om te gaan. Persoonlijk zal ik er dan ook niet heen gaan voor kleinere (outpatient) zaken. Maar heb ik vandaag of morgen een ongeluk waardoor ik helemaal in de kreukels lig, dan laat ik de ambulance wel direkt naar het Bangkok Hospital rijden. Want qua kwaliteit schat ik de artsen daar toch iets hoger in dan in het gemiddelde andere ziekenhuis.

 2. Jurgen zegt op

  Ik heb 5 januari 2016 bijna hetzelfde mee gemaakt na ziek te zijn geworden in Hua Hin. Consult dokter, foto’s longen en borstkas, bloedprikken en laten onderzoeken en diverse soorten medicijnen (tasje vol) waaronder antibiotica enz.. Kosten 2.100 THB bij Vibharam Hospital in Bangkok. Vijf dagen later gelukkig weer helemaal opgeknapt.

  19.000 THB lijkt me inderdaad wel heel erg veel!

 3. David H. zegt op

  Altijd ZEGGEN dat je Thaise verzekering hebt bij onthaal, maar dat je geld ook bijhebt ,(ook al is het niet zo, verzekerings pasje niet bij bvb) ….dan zijn ze veel voorzichtiger met de rekening maken,omdat men moeilijk al die doc. later kan veranderen .
  Verzekeringsmaatschappijen gooien nu eenmaal niet met vergoedingen , en kennen de correcte prijs van behandelingen …!
  Sluit alzo de pre selectie vanBangkok Pattaya hospital farang taxatie uit .
  Beter nog, de raad van geen luxe ziekenhuis te nemen volgen .

  • Nicole zegt op

   Kan wel waar zijn geen luxe ziekenhuis, maar ik wil wel een schoon ziekenhuis, en niet eentje waar het vuil ronddwarrelt. Daarbij is het ook prettig dat men enige mate Engels spreekt. Hier in Chiang mai ga ik naar het bangkok Hospital omdat het er schoon is, ze praten goed engels, en de dokter neemt uitgebreid tijd voor je. 1 keer in het RAM ziekenhuis hier geweest , nou echt niet meer. smerige boel

 4. Ger zegt op

  Voor een volgende keer zou ik eerst een prijsopgave vragen. Dit is vrij normaal in particuliere ziekenhuizen in Thailand en je kunt zelfs korting vragen als je de prijs te hoog vindt. Of in jouw geval aanvoeren dat een vergelijkbare behandeling elders bij een zelfde onderdeel van dit ziekenhuis goedkoper is. Indien ze niet hierin meegaan is het gebruikelijk te gaan ‘shoppen’ oftewel naar een goedkopere oplossing , ziekenhuis in dit geval, te zoeken.

 5. Cornelis zegt op

  Wanneer je in een NL-ziekenhuis door een specialist wordt onderzocht, foto’s moeten worden gemaakt en je de medicijnkosten erbij rekent, kom je aanzienlijk hoger uit. Alleen zul je dan, normaal gesproken, de rekening niet zien………..

  • leen zegt op

   Cornelis er word over Thailand gesproken, en het is inderdaad zo ,je komt in het zelfde ziekenhuis een week later voor een tweede her controle en je krijgt een hogere of lagere rekening ,bij navraag hoe dat kan, is het antwoord ,ach de verzekering betaald waar maak je je druk om .ze zijn te stom om verder te denken dat onze premie’s wel hoger worden elk jaar,

   groet Leen

  • egbert pleijter zegt op

   Corretje,Het gaat erom dat ik voor exact dezelfde klachten bij dezelfde Bangkok Hospital Group alleen in een andere plaats voor het zelfde probleem benauwheid/hoestklachten die maar niet over wil gaan en dezelfde behandelingsvorm** i.p.v. eerst Hua Hin 7000THB nu 19.000THB moest betalen, ik heb het nu v/d vorm gemeld bij de Toerist Politie en ik kon wel merken ik heb hier in Trat duidelijk niet de Thaise prijs betaalt.

   **
   ik heb een ander pufje meegekregen en een paar andere soorten medicijnen, maar of daar 12.000THB verschil in zit?

 6. riekie zegt op

  Bangkok hospital is een van de duurste ziekenhuizen in thailand
  de priveziekenhuizen maken gebruik van je verzekering die je hebt heb je geen verzekering ga dan naar een gouverment hospital zijn ook goede artsen en stukken goedkoper ik woon hier 8 jaar ga altijd naar het gouverment hospital.

 7. Rob zegt op

  Hoi Egbert
  De laatste keer heb ik ook zoiets raars meegemaakt.
  Ik had mijn problemen met mijn schouder bleek mijn pezen (af)gescheurt te zijn .
  Kwamen ze naar 3 weken en aantal onderzoeken niet achter.
  Ik nam contact op met mijn chirurg in aartselaar en het advies was mri laten maken en doorsturen naar hem.
  Zijn antwoord was met spoed operen kosten waren ongeveer 2000€.
  Ik vroeg in bangkokhospital wat het daar kosten schrik niet ongeveer 400.000 bath (5x zoveel)omdat ik verzekerd was maar het kon een goedkoper als ik contant betaalde.
  Ze vragen niet voor niks met betalen , bent u verzekerd of niet.
  Het zijn gewoon oplichters.
  Meestal vraag je niet in het ziekenhuis van te voren wat het kost, moet je eigenlijk wel doen.
  Gr Rob

 8. Henk. zegt op

  Afgelopen zomer heeft de Thaise regering aangekondigd de tarieven van ziekenhuizen te controleren.
  Op thaivisa is er toendertijd uitvoerig over geschreven.
  Er stond zelf bij waar je moet zijn als je meent dat er een te hoog tarief is gehanteerd.
  Je moet wel even zoeken, maar als je een beetje getrouwd bent op de site, hoop ik dat je er iets mee kan doen. Zelf ben ik anderhalf jaar geleden een paar dagen in een Bangkok hospital opgenomen geweest, maar pas nadat er een overeenkomst tussen mijn zorgverzekeraar en het ziekenhuis dat alle rekeningen naar mijn zorgverzekeraar zouden gaan.
  Vanaf het eerste telefoontje naar Nederland, heeft dit alles slechts twee uur geduurd.
  Groet en succes.

 9. pedro zegt op

  Ruim 1 jaar geleden werd een landgenoot opgenomen in het BKK Pattaya hospitaal.
  Dit vanwege een hardnekkige ontsteking aan z,n onderbeen.
  In kombinatie met z,n suikerziekte gevaarlijk alhier.

  Na de eerste nacht werd hij ‘s-ochtends gebeld door iemand buiten het ziekenhuis.
  Die wist te vertellen wat hij mankeerde en hier voor de ultieme oplossing had in de vorm van “medicijnen”
  Mogenlijk een lek op deze afdeling !!!

  Kosten van dat z.g. medicijn 12.000 Bath.
  Gelukkig ging hij hier niet op in.
  Zal mogenlijk niet meer dan een onschuldige pepermunt of aspirientje zijn geweest.

  Goed om te weten en ook allert te blijven al zou je dizzy wakker worden.
  Schande om op zo,n wijze te “opereren” van in/uit dat ziekenhuis. bah bahhh.

 10. ron zegt op

  Steeds zien dat je een verzekering hebt voor daar. Bij problemen de verzekering bellen en die wijzen je wel een hospitaal aan. heb het voorgehad met Pattaya memorial hospital. vroegen 45.000bth nacht. DKV heeft me naar Bangkok Pattaya hospitaal doorverwezen. Twee weken verblijf, heeft me niets gekost.

  • jef zegt op

   DKV is slechts drie maand gedekt buiten europa.

 11. Peter Fly zegt op

  Ben op 15 en 22 jan…op bezoek geweest bij oogarts in Bangkok Hospital Pattaya….Alle 2 de keren
  correct onderzocht en behandelt…..eerste keer onderzoek en medicijnen …1200 bath….tweede keer
  900 bath………dus prima……..vandaag oogarts geweest in Den Haag….niets meer aan te doen …zal steeds minder gaan zien…..dat is erg ….maargoed….dan de rekening…..die zal iets hoger zijn …..maar niets meer aan te doen is nog veel erger…….dus waar hebben we het over.!!!!!!!!!!!!!!

 12. Ingrid van Doorn zegt op

  Ben zelf vorige week in HuaHin in het Bangkok Hospital bij de KNO arts geweest en met onderzoek en het reinigen van mijn oren en 2 soorten oordruppels moesten we omgerekend €45. = betalen. Dus dat is echt niet duur. Maar misschien rekent de ene arts in het ziekenhuis meer dan de ander. En met een goede reisverzekering krijg je dat bedrag weer terug.

  • egbert pleijter zegt op

   Het gaat mij niet om de duurdte, het gaat mij om het verschil.
   Enja ik ben goed verzekerd ook v/h buitenland en heb ook een hele goede doorlopende reisverzekering EuroCross regelt het in mijn geval, heb de indruk dat toen zij dit wisten deze hogere prijs er de oorzaak van is, en dat voelt raar.
   In Hua Hinn heb ik het bedrag zelf voorgeschoten, in Trat heb ik het via de verzekering geregeld.

   • toy zegt op

    heb ongeveer hetzelfde meegemaakt twee dagen in hospital gelegen voor griep en heb 67000 bath betaald in Bangkok hospital in Pattaya

   • Fransamsterdam zegt op

    Als verzekeringsmaatschappijen klakkeloos zulke verschillende bedragen uitkeren voor twee gelijke behandelingen in gelijkwaardige ziekenhuizen in hetzelfde land, kun je je ook afvragen of zij niet indirect aan deze vermeende praktijken meewerken.
    Het is natuurlijk in individuele gevallen prettig dat je er geen omkijken naar hebt, maar feitelijk kost het de verzekeringsmaatschappij natuurlijk geen cent, sterker nog, ze varen er wel bij. Want als de winst op een gegeven moment onder een bepaald percentage komt, gaat de premie gewoon omhoog, om dat gewenste winstpercentage weer te halen. En hetzelfde winstpercentage over een hogere premie is uiteindelijk meer.

 13. Henk zegt op

  corretje :ik denk dat je toch maar weinig nieuws en Thailandblog leest want de verhalen van Bangkok Pattaya zijn absoluut geen indianenverhalen .Het is zelfs zo dat er in Pattaya een Nederlander rondloopt die probeert om in overleg met de patient de prijzen voor de verzekering omhoog te schroeven .
  Dat je zelf bij de beter gesitueerde hoort wil niet zeggen dat iedereen deze bedragen WIL betalen of ze dan wel of niet verzekerd zijn .Een vriend van mij is vorige week opgenomen voor 1 nacht en 4 injecties omdat hij was gestoken door een bij .Kosten na 18 uur Bangkok/Pattaya hospital 18000 Baht !! Denk dat hij in een staatsziekenhuis evengoed was geholpen maar dan een 0 minder ,
  Oplichterij en dubbel krijt is hier de normaalste zaak en ook deze hospitals vinden dat de normaalste zaak ter wereld zolang er mensen genoeg zijn die hetzelfde redeneren .Concurreren is trouwens een woord wat niet in de Thaise dikke van Dale voorkomt .

 14. horst zegt op

  nee, Ik was nooit in het bkk hospital. Ik woon in Chiang Mai. Het bkk hospital bestaat pas 2 jaar hier. Maar ik heb andere hospitals bezocht, voor medicamenten 3.500 Baht betaald. zelfde medicamenten kosten in de Apotheek 350 Baht !!! In het staatsziekenhuis, zijn de medicamenten goedkoper dan in de appotheek

 15. Thailand John zegt op

  Bij het Bangkok Hospital moet je zeker opletten en goed uitkijken.Ze hebben daar zeer deskundige artsen en deze leveren goed werk. Maar de administratieve afdelingen er om heen is veel al een grote puinhoop.
  Endaar loopt het vaak dan ook mis.Tevens is het bijna schier onmogelijk om bij problemen een manager of iemand van de directie te spreken te krijgen bij problemen.Ook bij het service department op de tweede verdieping , waar de coordinatoren/ vertalers van diverse landen werken is een grootverschil. Je heb er zeer goede en serieuse mensen werken. Maar ook zeer slechte en arogante personen.Ze luisteren vaak zeer slecht en als je ze vraagt hoe kan ik contact krijgen met een manager van het ziekenhuis of iemand van de directie staan ze met een mond vol tanden en moeten ze bekennen dat dit niet mogelijk is.
  Ook de service van dat departement is vaak heel slecht.De medicijnen zijn erg duur en gaan vaak tenopzichte van andere apothekers vele malen over de kop.Maar je bent met handen en voeten gebonden aan het ziekenhuis.Want wil je besparen voor de verzekering dan is dat onmogelijk.Want je moet dat dan allemaal eerst voorschieten.En voor iemand met AOW en een pensioentje is dat vaak niet moglijk.Tevens is er geen mogelijkheid om naar een ander Hospitaal te gaan als de bijvoorbeeld hartpatient bent , want dan moetje toch naar het Bangkok Hospitaal voor behandeling.Het is jammer dat het zo moet gaan.want nogmaals de doktoren zijn over het algemeen zeer goed en deskundig.Bivoorbeeld ik kom er al vele jaren en heb een goede verzekering. Als ik een van de specialisten moet bezoeken dan ga ik altijd ondanks het feit dat mijn verzekering jaar garantie verklaringen voor de diverse specialisten afgeefd aan het bangkok Hospitaal .Eerst naar het servicedepartment om te informeren of mijn garantie verklaring er is. Dit wordt dan positief bevestigd.Maar na de behandeling naar de kassier en geeft daar de papieren af en dan wordt er gezegd sorry u moet betalen want u heeft geen verzekering of er is geen garantie verklaring van u verzekering. Ik ben verzekerd en het hospitaal heeft zelfs een jaar garantie verklaring. Nee hoor dat is niet waar want het service department heeft laten weten dat er geen garantie verklaring of verzekering is. Dus u zegt dat ik hier sta te liegen.En zo gaat dat en dan uit eindelijk gut ja het klop toch u heeft een jaar garantie verklaring.Laatste keer bij twee specialisten geweesd en deze keer ging het bij de kassier goed maar ging het bij de afdeling Farmacie weer fout. De medicijnen van de longspecialist klopte maar de medicijnen van de pijnpoli specialist zaten er niet bij.Nee hoor dit is alles meer heeft u niet betaald. Ik heb twee facturen ondertekend 1x Longspecialist en 1x pijn poli specialist.Nee nee dat is niet waar. Ahum sorry het blijkt toch waar te zijn .Maar als apotheker was ik met mijn gedachte elders en hebben we dat gemist. Nu bedankt want als wij het niet allemaal goed controleren dan waren we thuis gekomen en hadden we weer rechtsomkeer kunnen gaan.Een vriendelijk lachend gezicht en dat is het dan. Jammer voor dit Hospitaal en de goede specialisten en de goede bereidwillige die er ook zijn in dit Hospitaal en daar om in de volksmond maffia Hospitaal wordt genoemd. Van plaats no 1 tot en met 100 staat het geld voor op. op 101 komt de patient. Als je verzekerd ben ja helaas gaat de prijs vaak flink omhoog. En dat is niet correct. En zeker niet dat je moet onderhandelen over de prijs.Gezondheidszorg zou geen koekander mogen en moeten zijn.Dus ik zou zeer zeker terug gaan en uit proberen te zoeken waar dat aanzienlijke verschil in zit. Het is beslist de moeite waard.Want anders als we alles slikken komt er nooit verandering in .En a.u.b geen opmerkingen dat dat in heel de wereld kan gebeuren.Want dat is in heel de wereld dan ook heel slecht.

  • Rob zegt op

   Hoi John
   Ik kan dit alleen bevestigen.
   Want ik heb hier in phuket in bkh gelegen voor een bacteriele infectie .
   Naar een week daar gelegen te hebben.
   Moest er betaald worden door mijn verzekering ,er was al garantie afgegeven.
   Ik mocht niet naar huis en wachten al van 9 s’morgens om weg te gaan en had de hele tijd contact met de verzekering deze vertelde dat de betaling al lang gedaan was.
   Om 16.00 dacht barst maar ik ga naar huis ,wat denk je op de parkeerplaats werd ik uit mijn auto gehaald door de security/bewaking en werd gegijzeld door het ziekenhuis .
   Naar heel veel contact met de verzekering(deze dame was super)hebben ze twee keer betaald om me vrij te kopen .
   Het was gewoon belachelijk maar helaas je hebt een ziekenhuis nodig.
   Gr Rob

 16. horst zegt op

  moderator: graag een reactie op de lezersvraag.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website